TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • TURKISH AIRLINES EUROLEAGUE
  • NBA
  • 7DAYS EUROCUP
  • CHAMPIONS LEAGUE
  • FA CUP
  • CHAMPIONS LEAGUE
  • CLUB FRIENDLY
ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Η «παραμονή» του Ένινγκ, οι δύο αρνήσεις και η επιλογή του Άρη για τον πάγκο

Η «παραμονή» του Ένινγκ, οι δύο αρνήσεις και η επιλογή του Άρη για τον πάγκο

Η «παραμονή» του Ένινγκ, οι δύο αρνήσεις και η επιλογή του Άρη για τον πάγκο

Ο Άρης παραμένει σε διαδικασία επαφών για την πρόσληψη προπονητή και το gazzetta.gr αναφέρει τι έγινε με τους τεχνικούς που απασχόλησαν αλλά και για τον Μίκαελ Ένινγκ ο οποίος παραμένει εντός επιλογών, δίχως όμως να είναι ο μοναδικός.

Συμπληρώθηκαν δύο εβδομάδες από την ημέρα επικύρωσης της παραίτησης του Σάββα Παντελίδη στην τεχνική ηγεσία του Άρη. Ίδιο διάστημα οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε διαδικασία επαφών, κάποιες περιπτώσεις είδαν το φως της δημοσιότητας, προφανώς όμως υπάρχουν κι άλλες οι οποίες δεν έχουν γίνει γνωστές. Από αυτές που έγιναν γνωστές, μόνο η περίπτωση του Μίκαελ Ένινγκ παραμένει στο προσκήνιο. Είναι δεδομένο όμως ότι αν ο Γερμανός προπονητής αποτελούσε τη βασική επιλογή, το ζήτημα θα είχε κλείσει από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Σαφέστατα διατηρείται στη λίστα των υποψηφίων, ακόμη όμως δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση. Το gazzetta.gr εξηγεί πώς έχουν τα δεδομένα τόσο επί της περίπτωσης του Γερμανού και παράλληλα, γιατί έφυγαν από το κάδρο άλλες υποθέσεις όπως των Γκούτι, Κρέσπο.

Μίκαελ Ένινγκ: Ο Άγγελος Χαριστέας εισηγήθηκε την πρόσληψη του 54χρονου προπονητή δεδομένης της γνώσης που είχε για το επίπεδο δουλειάς του κι έχοντας (προφανώς) κατά νου ότι ενδεχόμενη επιλογή του στοιχειοθετεί το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο. Σε πρώτη φάση, ο Θόδωρος Καρυπίδης ήταν αρνητικός επί της προοπτικής πρόσληψης του 54χρονου τεχνικού, εκτιμώντας ότι με την παρουσία εννιά λάτιν ποδοσφαιριστών στην ομάδα αλλά και δεδομένης της άποψης που έχει για τους προπονητές από την Ιβηρική χερσόνησο. Ωστόσο, η άποψη του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ διαφοροποιήθηκε από την ημέρα (σ. σ. το περασμένο Σάββατο) συνάντησης του με τον Γερμανό προπονητή. Διαπίστωσε ότι συζητούσε με έναν άνθρωπο ο οποίος έχει λειτουργήσει προς την κατεύθυνση ανάδειξης αθλητών, με συγκεκριμένο πλάνο δουλειάς και γενικώς έμεινε ικανοποιημένος από την επαφή. Δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για την πρόσληψη του Ένινγκ, εκεί όμως που ο Γερμανός δεν ήταν στο μυαλό του, πλέον υφίσταται το ενδεχόμενο πρόσληψής του.

Γκούτι: Το οικονομικό ήταν η μία εστία διαφωνίας αλλά όχι η μοναδική. Ο Ισπανός δεν έχει δουλέψει ποτέ ως πρώτος προπονητής σε επαγγελματική ομάδα και ήταν λογικό να επιδιώξει τη διασφάλιση συνθηκών που ταιριάζουν στα χρόνια της επαγγελματικής καριέρας του. Ο ισπανικός Τύπος σημείωσε την αίσθηση του Γκούτι ότι ο Άρης δεν ήταν ασφαλές περιβάλλον για τον ίδιον. Πιθανόν να ισχύει καθώς η λογική λέει ότι αυτές οι πληροφορίες διέρρευσαν από το περιβάλλον του ίδιου του 43χρονου τεχνικού. Το βέβαιο είναι ότι όροι και προϋποθέσεις που έθεσε ο Γκούτι ήταν αδύνατο να υλοποιηθούν αυτήν την περίοδο. Παραμένει ερωτηματικό το γιατί άλλαξε ο τρόπος σκέψης του Γκούτι, από τη συνάντησή του με τον Άγγελο Χαριστέα στη Μαδρίτη μέχρι την κοινοποίηση της απόφασής του. Δηλαδή, με ποιους μίλησε και τον οδήγησαν σε στροφή 180ο μοιρών.

Ζεράρ Λόπες: Ξεκίνησε με ισχυρό πλεονέκτημα την κούρσα της διαδοχής του Σάββα Παντελίδη, αλλά στην πορεία έχασε πολύτιμο έδαφος. Αυτή τη στιγμή ο Καταλανός προπονητής δεν είναι στις βασικές επιλογές, ίσως γιατί υπάρχει αμφιβολία για το κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί στις συνθήκες του οργανισμού Άρη. Γι’ αυτόν τον λόγο «πάγωσαν» οι συζητήσεις μαζί του και αυτομάτως το όνομά του μεταφέρθηκε στις εναλλακτικές λύσεις.

Ερνάν Κρέσπο: Ο Αργεντίνος ήταν αρνητικός από την πρώτη στιγμή. Τον περασμένο Δεκέμβριο πήρε την απόφαση επιστροφής στην πατρίδα του έπειτα από 22 χρόνια για λογαριασμό της Μπάνφιλντ. Είχε σημειώσει μάλιστα ότι… «δεν θέλω να βάζω την οικογένειά μου σε διαδικασία μετακομίσεων αναλόγως της δικής μου δουλειάς». Ίσως αυτό να μέτρησε στην απόρριψη της πρότασης του Άρη. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κρέσπο έθεσε μη υλοποιήσιμους όρους, σε επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας. Προφανώς και εμπνεύστηκε από τους συλλόγους από τους οποίους εργάστηκε στο παρελθόν αλλά και από τους προπονητές (σ. σ. Ανσελότι, Μουρίνιο, Μπιέλσα) από τους οποίους έχει αφομοιώσει συγκεκριμένα κομμάτια της δουλειάς του. Το βέβαιο είναι ότι τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και στον τομέα της οργάνωσης υπήρχε απόσταση.

Best of internet