Η ορθή απόφαση, το κίνητρο που εξαφάνισε ο Αλαφούζος και ο κόσμος!

Η ορθή απόφαση, το κίνητρο που εξαφάνισε ο Αλαφούζος και ο κόσμος!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η ορθή απόφαση, το κίνητρο που εξαφάνισε ο Αλαφούζος και ο κόσμος!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου βάζει στο... πράσινο μίξερ την σωστή παραμονή του Γιώργου Δώνη, τον νούμερο ένα υπεύθυνο για όσα ζει ο Παναθηναϊκός και τις σκέψεις των οργανωμένων για αποχή από το ντέρμπι.

Η δύσκολη Δευτέρα πέρασε, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει ως έχει και πάμε να βάλουμε στο... μίξερ αρκετά από τα θέματα της «πράσινης» επικαιρότητας...

*Ο Δώνης συνεχίζει στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ορθή απόφαση με ποδοσφαιρική λογική. Τα είπαμε και στο ποστ της Κυριακής. Όταν έχεις αυτόν τον προπονητή στον πάγκο με συμβόλαιο τριετίας, δεν τον στέλνεις σπίτι του στην πρώτη σημαντική αγωνιστική κρίση. Τον στηρίζεις, του δίνεις την ευκαιρία να το γυρίσει, κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να μπορέσει να βρει τις λύσεις.

Από εδώ και πέρα είναι στο χέρι του Έλληνα τεχνικού. Να ηρεμήσει, να καθαρίσει το κεφάλι του, να δει καλύτερα κάποια πράγματα που «φωνάζουν» ότι είναι λάθος και να παρουσιάσει έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό.

*Ο Δώνης, ο Νταμπίζας, οι ποδοσφαιριστές. Όλοι έχουν την δική τους ευθύνη για το τραγικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα. Για μια στιγμή, όμως για να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μέσα από την κατάντια που έχει επιβάλλει στον σύλλογο την τελευταία διετία, φρόντισε να εξαφανίσει κάθε ουσιαστικό κίνητρο στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ναι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που μπήκε στο πρωτάθλημα απλά για να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται για λόγους πρεστίζ και γοήτρου.

Από τον περασμένο Μάρτιο είχαμε αναφέρει πως λόγω της γνωστής τιμωρίας από την ΟΥΕΦΑ που ήρθε ως αποτέλεσμα των οφειλών της διοίκησης του «mr.ΣΚΑΪ», ο Παναθηναϊκός δεν έχει ουσιαστικό κίνητρο στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Είτε βγει 2ος είτε βγει 10ος είναι το ίδιο και το αυτό σε ουσία. Δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διορφανώσεις δεν έχει. Η ποινή θα σβηστεί αυτόματα του χρόνου, μιας και φτάσαμε στο τέλος της τριετίας(2018-2019, 2019-2020, 2020-2021) και... όλα καλά.

Για αυτό όταν ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει και βλέπουμε μια ομάδα χωρίς κ@%$@, αδιάφορη και άνιωθη ας βάζουμε στην κουβέντα και αυτή την σημαντική παράμετρο πέρα από όλα τα υπόλοιπα κλασσικά και βολικά του τύπου «έχουν χαθεί τα αποδυτήρια». Δεν έχει υπάρξει ομάδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που να παίζει χωρίς κίνητρο μία ολόκληρη χρονιά, χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις στην μεγάλη εικόνα πάνω στο χορτάρι.

*Φυσικά αυτός ο παράγοντας δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για να γίνεσαι ρόμπα μέσα στο γήπεδο. Άλλο το δεν «σκυλιάζω» και άλλο το περιφέρομαι μέσα στο γήπεδο και μου ρίχνει 3 ο ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και 4 ο Άρης στο «Βικελίδης».
Μπορεί το ταβάνι αυτ0ύ του ρόστερ να είναι πολύ συγκεκριμένο αλλά σε καμία περίπτωση η πραγματική εικόνα δεν είναι αυτό το χάλι που βλέπουμε.

Δεν χρειάζεται να έχεις καμία τρομερή ποιότητα για να μην κάνεις δώρο το γκολ στον αντίπαλο. Δεν χρειάζεται να είσαι παίκτης τοπ επιπέδου για να μην πουλάς την μπάλα έξω από την περιοχή. Δεν χρειάζεται να είσαι παιχταράς για να μην βγάζεις τον αντίπαλο στην κόντρα γιατί έχεις το μυαλό σου αλλού. Στην φετινή Λίγκα υπάρχουν 10 ομάδες που θεωρητικά έχουν λιγότερο ποιοτικά ρόστερ από τον Παναθηναϊκό. Έχετε δει καμία ομάδα να τρώει τα αστεία γκολ που τρώει ο Παναθηναϊκός και μάλιστα με τόσο μεγάλη συχνότητα; Όχι.

Για αυτό, λοιπόν, οι ποδοσφαιριστές είναι υπόλογοι και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι υποχρεωμένοι να σοβαρευθούν, να βγάλουν ψυχή και πάθος. Κανείς δεν τους ζήτησε να παίξουν καμιά μπαλάρα ή να πάρουν το πρωτάθλημα. Παίζουν σε έναν Παναθηναϊκό που δεν έχει την παραμικρή πίεση. Ε για όνομα του Θεού, το μίνιμουμ που απαιτούν οι πάντες είναι να παίζουν με αξιοπρέπεια.

*Να συνεχίσουμε σε ρυθμούς ντέρμπι. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Τότεναμ, διακρίνω ότι στο λιμάνι ετοιμάζονται για μεγάλη νίκη, για ιστορικό σκορ και άλλα τέτοια ωραία και κυρίως... πολύ ποδοσφαιρικά. Όσες φορές ο Ολυμπιακός ετοιμαζόταν για ανάλογη περίσταση, έφαγε τα μούτρα του. Με αποκορύφωμα την τριάρα το 2014. Αν ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής παρουσιάσει μία ορθολογική τακτική προσέγγιση προσαρμοσμένη απόλυτα πάνω στον αντίπαλο και οι παίκτες του βγάλουν το μίνιμουμ της αντίδρασης, τότε το ντέρμπι θα είναι κανονικό. Από την αρχή μέχρι και το τέλος. Και μην ξεχνάμε κάτι σημαντικό. Αυτά τα παιχνίδια είναι η «βιτρίνα» του πρωταθλήματός μας. Προσελκύουν ομάδες από όλη την Ευρώπη, σκάουτερς θα έρθουν στο ΟΑΚΑ για να δουν παίκτες του «τριφυλλιού». Νομίζω καταλαβαινόμαστε...

*Πάμε και σε κάτι ακόμα. Μαθαίνω πως οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού σκέφτονται πολύ σοβαρά να κάνουν αποχή από το ντέρμπι και να μην δώσουν το παρών στις κερκίδες του ΟΑΚΑ ως μία πρώτη αντίδραση για το χάλι που επικρατεί στην ΠΑΕ. Δεν είναι οριστικό αλλά αυτή την στιγμή έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί.

Επειδή είμαι σίγουρος πως θα δούμε σχόλια του στιλ «τέλεια δεν θα γίνει το παραμικρό», απλά να έχουμε στο μυαλό μας πως χωρίς οργανωμένους δεν υπάρχει τραγούδι, δεν υπάρχει ατμόσφαιρα, δεν υπάρχει παλμός και το ΟΑΚΑ θα είναι σαν... νεκροταφείο, θα είναι λες και παίζεις φιλικό. Όσον αφορά τον κίνδυνο επεισοδίων; Πέρυσι είχε 5.000 στο πέταλο και την ώρα που γίνονταν μπάχαλα απέξω, δεν υπήρχε η παραμικρή κινητικότητα στις θύρες αυτές! Μιλάμε για 30-40 άτομα που έκαναν την ζημιά. Τώρα το γιατί δεν μπόρεσαν να τους περιορίσουν είναι πολύ μεγάλη συζήτηση και δεν μπορεί να γίνει από εδώ, δεν έχει νόημα.

Το μόνο που έχει νόημα είναι κάποια στιγμή να μπουν στην άκρη οι όποιες διαφορές γιατί από την διάσπαση ο μόνος που βγαίνει ζημιωμένος είναι ο Παναθηναϊκός...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.