ΑΕΚ: Ο Κωστένογλου στηρίζεται σε όλο τον κορμό

ΑΕΚ: Ο Κωστένογλου στηρίζεται σε όλο τον κορμό

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Κωστένογλου στηρίζεται σε όλο τον κορμό

bet365

Ο Νίκος Κωστένογλου έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 21 ποδοσφαιριστές του ρόστερ μέχρι στιγμής στα τρία παιχνίδια στον πάγκο της ΑΕΚ, κάτι που δείχνει ότι θέλει να πάρει το καλύτερο από όλες τις διαθέσιμες επιλογές του.

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Λαμία, ο Νίκος Κωστένογλου ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ότι ένας από τους λόγους που χρησιμοποίησε και νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ήταν διότι επιθυμεί να έχουν ρόλο αρκετοί παίκτες του ρόστερ καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Πράγματι, μία από τις βασικές επιδιώξεις του Κωστένογλου από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία αρχικά ως υπηρεσιακός και εν συνεχεία με τη μονιμοποίησή του ήταν να ανοίξει το rotation και να δώσει χρόνο σε μεγαλύτερο φάσμα του ρόστερ της ΑΕΚ, παίρνοντας ό,τι καλύτερο μπορεί από όσες περισσότερες επιλογές έχει στα χέρια του.

Έχει χρησιμοποιήσει 21 παίκτες σε τρία παιχνίδια

Στα τρία παιχνίδια με τον Κωστένογλου στον πάγκο, κατά τα οποία η ΑΕΚ μετράει ισάριθμες νίκες, ο Έλληνας κόουτς έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 21 ποδοσφαιριστές είτε στο αρχικό σχήμα, είτε ως αλλαγή. Κίνηση που δείχνει ότι ο «Κωστέ» θέλει να έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του ανά πάσα στιγμή για κάθε ματς. Συγκεκριμένα οι 21 κιτρινόμαυροι από τους 27 που υπολογίζονται θεωρητικά στο ρόστερ της πρώτης ομάδας και συνέβαλαν στα τρία τελευταία ματς είναι οι: Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Μάνταλος, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Ολιβέιρα, Λιβάια, Κρίστιτσιτς, Γιακουμάκης, Κλωναρίδης, Χουλτ, Παουλίνιο, Βέρντε, Αλμπάνης, Σιμάο, Ντέλετιτς, Ζεράλντες.

Η διαχείριση με Τράμπζονσπορ, Αστέρα και Λαμία

Στην Τουρκία, απέναντι στην Τράμπζονσπορ, εκεί που η ΑΕΚ άγγιξε το θαύμα της πρόκρισης, ο Κωστένογλου επέλεξε μια ενδεκάδα στηριζόμενος κυρίως στους παίκτες της πρωταθληματικής ΑΕΚ καθώς οι εννιά επιλογές της ενδεκάδας προέρχονταν από εκείνη την ομάδα. Στην Τρίπολη στο διπλό επί του Αστέρα ο «Κωστέ» διατήρησε το 3-5-2 που έβγαλε μια ΑΕΚ πιο σφιχτή και σταθερή στον αγωνιστικό χώρο και κάνοντας ένα μικρό φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα, οδήγησε την Ένωση στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Και μόλις την περασμένη αγωνιστική με τη Λαμία, έβαλε στην εξίσωση και παίκτες που δεν είχαν πάρει αρκετό χρόνο στα προηγούμενα ματς, εφαρμόζοντας αυτή τη φορά ένα 4-2-3-1. Ο Κωστένογλου ανοίγοντας έξυπνα το rotation και ζητώντας ευελιξία από τους ποδοσφαιριστές του, δείχνει πως θα κινηθεί στην πορεία. Άλλωστε και με ένα ματς τη βδομάδα η συγκεκριμένη τακτική είναι απαραίτητη ώστε να απλωθεί ο χρόνος συμμετοχής, μιας και φέτος δεν υπάρχει Ευρώπη, όπως τις δύο προηγούμενες σεζόν, που επέβαλε κάτι τέτοιο.

Οι «πυλώνες» και οι επιλογές του ρόστερ συνολικά

Προφανώς και στα τρία πρώτα ματς με τον Κωστένογλου στον πάγκο, παίκτες όπως οι Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμόες και Λιβάια έχουν δείξει ότι θα αποτελούν τους πυλώνες, μαζί με τους Μάνταλο και Ολιβέιρα που επιστρέφουν από τους τραυματισμούς τους. Αλλά οι διαθέσιμες επιλογές του ρόστερ δίνουν στον «Κωστέ» την άνεση να διαλέξει ανάμεσα σε Χουλτ-Λόπες και Μπακάκη-Παουλίνιο στο αριστερό και στο δεξί άκρο της άμυνας αντίστοιχα, μπορεί να δίνει ανάσες ξεκούρασης στον Τσιγκρίνσκι, όπως με τη Λαμία, επιλέγοντας έναν εκ των Οικονόμου ή Σβάρνα πλάι στον Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, έχει τη δυνατότητα να κάνει τον Κρίστιτσιτς να δώσει αυτά που πραγματικά μπορεί πλάι στον Σιμόες στο κέντρο, σε ένα χώρο που διαθέτει και τους Σιμάο και Γαλανόπουλο, ενώ μπροστά, όπως έχει αναλυθεί σε προηγούμενο θέμα, οι κιτρινόμαυροι διαθέτουν μια πληθώρα επιλογών με παίκτες όπως ο Ζεράλντες, ο Βέρντε, ο Αλμπάνης, ο Κλωναρίδης ή ακόμα και οι Ντέλετιτς και Γιακουμάκης που δημιουργούν μια ποιοτική επιθετική γραμμή μαζί με τους Μάνταλο, Λιβάια και Ολιβέιρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα