Καρασαλίδης: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί, να γεμίσει το γήπεδο και όπου βγει»

Φώτης Καρακούσης
Καρασαλίδης: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί, να γεμίσει το γήπεδο και όπου βγει»

bet365

Ο Αριστοτέλης Καρασαλίδης μιλάει στο gazzetta.gr για το εξαιρετικό ξεκίνημα της Ξάνθης, κρατάει χαμηλά τον πήχη τονίζοντας πως ακόμα είναι νωρίς και δεν κρύβει πως η νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ ανέβασε ψυχολογικά του ακρίτες.

Βλέπεις τον βαθμολογικό πίνακα της Super League και δύσκολα μπορείς να πιστέψεις πως είναι τρεις οι ομάδες που έχουν το απόλυτο των νικών μετά τις τρις πρώτες αγωνιστικές. Και δεν το πιστεύεις όχι γιατί δεν έχει ξαναγίνει, αλλά γιατί δίπλα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό δεν βρίσκεται η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός, αλλά η Ξάνθη. Οι ακρίτες που πέρσι βρέθηκαν κοντά στον υποβιβασμό, το καλοκαίρι άλλαξαν τα πάντα αποκτώντας 13 ποδοσφαιριστές και έχουν καταφέρει να κάνουν ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα.

Επικρατώντας και του Αστέρα Τρίπολης με 2-1, έκαναν το τρία στα τρία, με το ίδιο σκορ μάλιστα και φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τους Θεσσαλονικείς και τους Πειραιώτες. Από τις τρεις νίκες οι δύο είναι εκτός έδρας σε ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ και σε Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού. Κόντρα στα «καναρίνια» μάλιστα είχαν βρεθεί και πίσω στο σκορ, αντέδρασαν και ανέτρεψαν το αποτέλεσμα, κάτι που σίγουρα κάτι δείχνει.

Ένας από τους παίκτες που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στο να γίνει αυτό το τρία στα τρία, είναι ο Αριστοτέλης Καρασαλίδης. Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός έχει αγωνιστεί και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές στην επιστροφή του στην Ξάνθη μετά την παρουσία του στον Ατρόμητο. Ο Καρασαλίδης μας μίλησε για το εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας του κρατώντας χαμηλούς τόνους, ενώ δεν έκρυψε πως κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης του άρεσε η εικόνα στις εξέδρες στα Πηγάδια, με τον κόσμο της Ξάνθης όχι μόνο να βρίσκεται στο γήπεδο, αλλά να είναι και ιδιαίτερα εκδηλωτικός.

Το να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο είναι και ο μεγάλος στόχος της Ξάνθης όπως έλεγαν και οι άνθρωποί της το καλοκαίρι και το σίγουρο είναι πως αν συνεχίσουν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα, αλλά και την ίδια απόδοση, θα τα καταφέρουν. Από την πλευρά του πάντως ο Καρασαλίδης κάνει ό,τι μπορεί και μπορεί αρχικά να έβαλε χαμηλά τον πήχη, όμως ως προσωπικό του στόχο, δεν έκρυψε πως θέλει να βρεθεί στα πλέι οφ με την ομάδα του.

Αριστοτέλη βλέπουμε τον βαθμολογικό πίνακα και η Ξάνθη είναι στην κορυφή με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Αρχικά το περίμενες αυτό;

«Θα σου την αλήθεια, στην αρχή βλέποντας το ρόστερ έλεγα πως θα χρειαστεί χρόνος για να δέσουμε. Είχαμε καλούς παίκτες, αλλά δεν περίμενα πως θα δέσουμε τόσο γρήγορα και πως θα ερχόντουσαν αυτά τα αποτελέσματα».

Το πρώτο ματς γίνεται στο ΟΑΚΑ και η ομάδα κερδίζει την ΑΕΚ. Είναι κομβικό παιχνίδι για εσένα;

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Όταν βγάζεις ένα διπλό στην ΑΕΚ μετά από τόσα χρόνια, είναι μεγάλος παράγοντας για να αποκτήσεις ψυχολογία. Μπορεί να ήταν μόλις η πρώτη αγωνιστική, αλλά ψυχολογικά μας ανέβασε το παιχνίδι αυτό».

Και πριν προλάβετε να χαρείτε την μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, κάνετε το δύο στα δύο σε εκτός έδρας παιχνίδια, μέσα στο Αγρίνιο...

«Εκεί πήγαμε με το σκεπτικό πως πρέπει να έχει συνέχεια η εμφάνιση με την ΑΕΚ να δείξουμε πως δεν ήταν τύχη η νίκη εκεί. Έπρεπε να παρουσιαστούμε σοβαροί για να πάρουμε το παιχνίδι. Το κλειδί ήταν η σοβαρότητα. Όταν κάνεις ένα διπλό με ανατροπή είναι ακόμα πιο σημαντικό, εκεί δείξαμε πως έχουμε μέταλλο σαν ομάδα. Ο Παναιτωλικός έπαιζε καλύτερα και αυτό μου άρεσε πως κόντρα στην ροή του ματς έβγαλες ψυχή ισοφάρισες και πήγες για δεύτερο παίρνοντας τη νίκη».

Έχοντας ήδη δύο νίκες και μάλιστα μακριά από το σπίτι σας, τι σκεφτόσασταν για το πρώτο εντός κόντρα στον Αστέρα, με δεδομένη και την διακοπή που υπήρξε;

«Μετά το δύο στα δύο φοβηθήκαμε την διακοπή, ανησυχούσαμε πως θα παρουσιαστούμε γιατί είχαμε βρει έναν καλό ρυθμό, αλλά δείξαμε γρήγορα πως ήμασταν καλύτεροι, παίξαμε σαν φαβορί και αυτό ήταν σημαντικό.

Ο πρώτος εντός έδρας αγώνας κρύβει εκπλήξεις και εμείς δεν θέλαμε να την πατήσουμε και από την άλλη έπρεπε να δείξουμε πως αν θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου πρέπει να κερδίζεις αυτά τα εντός έδρας παιχνίδια. Το κάναμε και μπορούμε να πούμε πως όντως ήταν μια σημαντική νίκη».

Με το τρία στα τρία γίνονται σκέψεις για αλλαγή στόχων;

«Είναι νωρίς να αλλάξουν οι στόχοι, το βασικό είναι να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και η πορεία θα δείξει. Εμείς δεν μπορούμε να μιλάμε για υψηλούς στόχους, μιλάμε πως ακόμα βρισκόμαστε στην 3η αγωνιστική».

Κόντρα στον Αστέρα παίξατε και ένα σύστημα χωρίς επιθετικό. Θα είναι κάτι που θα δούμε πολλές φορές φέτος;

«Αυτό το αποφασίζει ο προπονητής. Για το συγκεκριμένο ματς είχαμε αρκετές απουσίες, αλλά με βάση την εικόνα και τη νίκη αυτό δείχνει πως έχει βάθος η ομάδα και οποιοσδήποτε μπορεί να αναπληρωθεί άμεσα».

Μια και μίλησες για προπονητή, πως είναι τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του Κίκο Ραμίρεθ;

«Είναι πολύ εργατικός και του αρέσει η πειθαρχία στην τακτική, επιπλέον με τον τρόπο του κατάφερε γρήγορα να περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα και όλα ως τώρα πάνε πολύ καλά».

Η συνέχεια είναι στην Λάρισα κόντρα στην ΑΕΛ. Έχετε αρχίσει να σκέφτεστε το ματς αυτό ή ακόμα είναι νωρίς;

«Όχι, όχι δεν είναι νωρίς, έχουμε ξεκινήσει να σκεφτόμαστε το παιχνίδι με Λάρισα, ένα παιχνίδι που κρύβει κινδύνους και λόγω κακού αγωνιστικού χώρου, αλλά και για την δυναμική. Ενισχύθηκε με Ουάρντα και Κάτσε και είναι μια δυνατή ομάδα. Εμείς και εκεί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και γιατί όχι να μην πάρουμε ακόμα μία νίκη».

Το καλοκαίρι στην πρώτη οι άνθρωποι της ομάδας έλεγαν πως ένας από τους βασικούς στόχους είναι να μπορέσουν να φέρουν τον κόσμο. Κόντρα στον Αστέρα υπήρχε σίγουρα περισσότερος.

«Για την ακρίβεια δεν είναι μόνο ότι είχαμε κόσμο, αλλά είχε και παλμό, από το πρώτο λεπτό ήταν ζεστός όχι για να δει μπάλα, αλλά να υποστηρίξει και την ομάδα. Εμείς φυσικά και θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο δίπλα μας, Γίνεται μια νέα προσπάθεια και μακάρι να πάνε όλα καλά και να δούμε το γήπεδο να γεμίζει».

Αφήνουμε λίγο τα της ομάδας και πάμε στα δικά σου. Ο προσωπικός στόχος σου ποιος είναι για φέτος;

«Θα ήθελα πολύ να παίξω πλέι οφ με την Ξάνθη. Η ομάδα είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο και το σημαντικό είναι να έχουμε ισορροπία και σταθερότητα. Αν γίνει, έχουμε ελπίδες να τα καταφέρουμε. Ακόμα είναι νωρίς βέβαια, αυτό θα φανεί στα μέσα του πρώτου γύρου για το ποιες ομάδες έχουν την δυνατότητα για πιο ψηλά, αλλά προσωπικά θέλω να κοιτάζω όσο γίνεται πιο ψηλά».

Στην Ξάνθη είχες παίξει και την περίοδο 16-17, βλέπεις αλλαγές στην ομάδα;

«Προσωπικά με την επιστροφή μου ήξερα ότι γυρίζω σε μια ομάδα με πολύ καλή οργάνωση που έχει ως στόχο να πετύχει μεγαλύτερα πράγματα απ ότι την περσινή χρόνια και να συνεχίσει να μεγαλώνει την ιστορία που έχει χτίσει όλα αυτά τ χρόνια. Μακάρι μαζί να το καταφέρουμε».

Τέλος δύο λόγια για τους δύο συμπαίκτες σου στο κέντρο της άμυνας, καθώς εσύ ο Λισγάρας και Μαλεζάς φτιάχνεται μια τριάδα στα στόπερ που άνετα θεωρείται και από τις καλύτερες του πρωταθλήματος.

«Το αν είναι σπουδαίοι παίκτες το λέει η καριέρα τους και το τι έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ θα σταθώ στο ότι πέρα από την αδιαμφισβήτητη αξία τους, είναι και εξαιρετικά παιδιά. Έχουμε άριστη συνεργασία στο γήπεδο και οι τρεις μεταξύ μας και είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσουμε έτσι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα