Ατρόμητος: Η ποιότητα υπάρχει, το δέσιμο όχι!

Ατρόμητος: Η ποιότητα υπάρχει, το δέσιμο όχι!

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος: Η ποιότητα υπάρχει, το δέσιμο όχι!

bet365

Μετά από τρεις αγωνιστικές ο Ατρόμητος παραμένει χωρίς νίκη, κάτι το οποίο χρεώνεται στη χημεία που δεν φαίνεται να υπάρχει για την ώρα μεταξύ των ποιοτικών, κατά τα άλλα, ποδοσφαιριστών που διαθέτει.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η εποχή Κάναντι ολοκληρώθηκε στον Ατρόμητο και μαζί με τον Αυστριακό αποχώρησαν 11 ποδοσφαιριστές. Πολλές αλλαγές για μια ομάδα που επί δυο χρόνια είχε έναν βασικό κορμό κι έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Η έλευση του Γιάννη Αναστασίου, έφερε κι αρκετούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, ενώ άλλαξε και τον τρόπο παιχνιδιού του «αστεριού».

Ο «Ολλανδός», είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου κι έτσι όταν ανέλαβε τον Ατρόμητου κλήθηκε να βγάλει από την ομάδα την... ταμπέλα του αμυντικού ποδοσφαίρου που έπαιζε κατά κύριο λόγο. Όπως είναι λογικό, αυτό θέλει χρόνο για να φέρει αποτελέσματα. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, οι Περιστεριώτες είχαν καλή εικόνα γιατί κατά κύριο λόγο αγωνίστηκαν στην περσινή φιλοσοφία, πλέον όμως στο πρωτάθλημα θα έπρεπε να κάνουν εκείνοι παιχνίδι.

Έτσι, μετά από τρία παιχνίδια έχουν δυο ισοπαλίες (σ.σ. που θα έπρεπε να είναι τρεις) και μία ήττα από τον ΠΑΟΚ. Αγνοούν ακόμα τη νίκη, κάτι που οφείλεται σε κύριο βαθμό στη χημεία που δεν υπάρχει ακόμα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ατρόμητος, δεν κέρδισε την ΑΕΛ στην πρεμιέρα χάνοντας πέναλτι στο 90', δεν κέρδισε και την Λαμία επειδή δεν είχε καλή συνοχή στην άμυνα, ενώ έχασε από τον ΠΑΟΚ περίπου για τον ίδιο λόγο!

Κόντρα στον «δικέφαλο» του βορρά όμως φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο ποιο είναι το πρόβλημα της ομάδας. Ο Ατρόμητος, διαθέτει ατομική ποιότητα κι αυτή είναι που έκανε το 0-2, 2-2. Πρώτα απ' όλα το ταλέντο του Βέλλιου που πήρε μπρος για τα καλά και κάνει όσα περιμέναμε να δούμε όταν γράφαμε για το τι θα γίνει όταν βρει δίχτυα, αλλά και το πείσμα του Μανούσου να κυνηγά κάθε φάση μέχρι τέλους, όπως και οι καταπληκτικές ενέργειες του Ρόσα έβαλαν και πάλι τους Περιστεριώτες στο παιχνίδι και θα μπορούσαν να τους φέρουν και μπροστά στο σκορ.

Αυτό δεν έγινε στην ευκαιρία του Ρόσα μετά το 2-2 και ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την χημεία, που δεν έχει ακόμα ο Ατρόμητος και πήρε το διπλό. Είναι ανεπίτρεπτο για κάθε ομάδα να δέχεται δυο φορές το ίδιο γκολ! Πόσο μάλλον όταν την μία την... γλιτώνει από το VAR!

Οι Περιστεριώτες δεν... έμαθαν από το λάθος τους στη φάση που ο Βαρέλα από θέση οφσάιντ σκόραρε και λίγα λεπτά αργότερα δέχτηκαν ένα παρόμοιο τέρμα από τον Κρέσπο, που αυτή τη φορά ήταν από κανονική θέση. Στη φάση αυτή φάνηκε ξεκάθαρα πως το «αστέρι» μπορεί να διαθέτει ποδοσφαιριστές με ποιότητα, όμως τουλάχιστον για την ώρα πάσχει στο δέσιμο.

Κάτι απόλυτα φυσιολογικό, όταν στο ρόστερ υπάρχουν 10 νέοι ποδοσφαιριστές και στην εντεκάδα νέα πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά. Μπροστά του ο Ατρόμητος έχει δυο τελικούς. Πρώτα στην Τρίπολη και μετά στο Περιστέρι με τον Παναιτωλικό. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου καλείται να πάρει μίνιμουμ 4 βαθμούς, με τον Έλληνα τεχνικό να αρχίζει κι ο ίδιος όμως να νιώθει πίεση. Γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και ξέρει πολύ καλά πως αν δεν κερδίσει τον Αστέρα η θέση του είναι πολύ πιθανό να αρχίζει να... τρίζει, κι ας μην είναι εκείνος ο κύριος λόγος που ο Ατρόμητος αγνοεί ακόμα τη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα