Ολυμπιακός: Λαμπρός Ματιέ τον οδηγεί! (pics & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Λαμπρός Ματιέ τον οδηγεί! (pics & poll)

bet365

Ο Ματιέ Βαλμπουενά για ακόμα μία αγωνιστική λειτούργησε ως ο μεγάλος ηγέτης των Πειραιωτών. Έτρεξε και πάλεψε σαν... έφηβος, έχοντας συμμετοχή στα τέσσερα από τα πέντε γκολ του Ολυμπιακού στο ματς με τον Βόλο.

Μονακό - Μαρσέιγ με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Μπορεί να φαίνεται ή και να ακούγεται κάπως... κλισέ, ωστόσο παραμένει ξεχωριστός και πολύ δυναμικός ο τρόπος με τον οποίο ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει ξεκινήσει την σεζόν και καθοδηγεί τον Ολυμπιακό. Μετά από 9 αναμετρήσεις στον φετινό πειραϊκό σύλλογο σε Ελλάδα και Ευρώπη ο 35χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός - που παίζει σαν... έφηβος και αποτελεί παράδειγμα για πολλούς παίκτες - έχει καταγράψει 3 τέρματα και 6 ασίστ. Και είναι ακόμα στην αρχή της σεζόν. Απέναντι στον Βόλο ο οργανωτικός χαφ του Ολυμπιακού έδειξε ξανά την αξία και την ποιότητά του σε όλα τα επίπεδα αλλά και στις στατικές φάσεις. Το τρομερό είναι πως είχε συμμετοχή στις τέσσερις από τις πέντε φάσεις των γκολ των Πειραιωτών!

Στο 1-0 στο 12' από το δικό του κόρνερ σκοράρει με κεφαλιά ο Γκιγιέρμε. Στο 21' μετά το δικό του φάουλ και το διώξιμο της άμυνας του Βόλου η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Στο 71ο λεπτό ο Κούτρης του βγάζει την μπάλα την κρατάει και πάει να την γυρίσει και παρότι κόβεται η μπαλιά στον Ελ Αραμπί βγαίνει για να σκοράρει. Στο 83' μετατρέπει σε γκολ το κερδισμένο πέναλτι του Ποντένσε. Τέλος στο 93' είναι εκείνος που πασάρει στον Κούτρη για να κάνει ο διεθνής αρ. μπακ το γύρισμα της μπάλας με τον Γκερέρο να την αφήνει στον Σουντανί για να σκοράρει ο Αφρικανός. Κοινώς στις τέσσερις από τις πέντε φάσεις του 5-0 είναι μέσα! Εξαίρεση αποτέλεσε η γκολάρα του Γκερέρο που ήταν από προσωπική ενέργεια, ντρίμπλα και σουτ του Ισπανού. Να θυμίσουμε πως ο Ματιέ Βαλμπουενά είχε σκοράρει και στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, οπότε βρίσκει δίχτυα για 2ο σερί παιχνίδι στην Super League 1. Ένα ακόμα αξιοσημείωτο για τον Γάλλο είναι πως ήδη έχει τραβήξει... κουπί στην Ευρώπη αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να παίζει με πάθος, φρεσκάδα, μεγάλη διάθεση, αποφασιστικότητα και μαχητικότητα.

Είναι τέτοια η επίδραση του Βαλμπουενά που προφανώς αποτυπώνεται σε πολλούς τομείς πλην των αριθμών. Ωστόσο αξίζει να τονιστεί πως έχει γκολ ή ασίστ και στα επτά τελευταία παιχνίδια που έχει ξεκινήσει βασικός με τον Ολυμπιακό!

ΤΑ STATS TOY ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:

- Σε 3 αγώνες και 217 λεπτά έχει 2 γκολ και 1 ασίστ

- Έχει βάλει 2 γκολ σε 4 τελικές

- Είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα μαζί με τον Ελ Αραμπί, έχοντας 2 γκολ ο καθένας

- Έχει 21 πάσες και 9 φάουλ υπέρ

- Έχει υποπέσει σε 8 λάθη και 3 φάουλ σε αντιπάλους του

- Σουτ εντός μεγάλης περιοχής: 3 στο σύνολο

- Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής: 1

- Γεμίσματα: 23

- Εύστοχα γεμίσματα: 9

- Κλεψίματα: 1

- Τα στατιστικά στην Gallery είναι από το επίσημο site της SL1 (slgr.gr). Πιο κάτω ψηφίστε στο poll.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα