Ο Ολυμπιακός έχει παράδοση σε κάτι τέτοια παιχνίδια…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Ολυμπιακός έχει παράδοση σε κάτι τέτοια παιχνίδια…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο blog του στο gazzetta με τον δικό του τρόπο το πρώτο ιστορικά παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη νέα ομάδα του Βόλου!

Κάτι τέτοια παιχνίδια όπως το αποψινό είναι από τα πιο ύπουλα για να την πατήσει ο Ολυμπιακός! Χρόνια αυτή η ιστορία…

Από τη μία, ο Ολυμπιακός σε…υπερευφορία, προερχόμενος από την απουσία δέκα διεθνών του με τις Εθνικές ομάδες, με απουσίες για τον ένα η, τον άλλο λόγο (Σεμέδο, Τσιμίκας, Μασούρας και πιθανόν και Γκιγέρμε) και έχοντας αμέσως μετά πρεμιέρα Τσάμπιονς Λιγκ στο Καραϊσκάκη με τη φιναλίστ Τότεναμ!

Από την άλλη, ένας αντίπαλος που παίζει για πρώτη φορά στην Α΄ Εθνική, αλλά που βρίσκεται σε εντυπωσιακή φόρμα, κάνοντας διπλό άνετα (!) στον Πανιώνιο και κερδίζοντας και μία από τις καλύτερες ομάδες της Λίγκας μας, τον Άρη. Με παθητικό μόλις ένα γκολ κι αυτό στο τελευταίο λεπτό.

«Ιδανικό» ματς για γκέλα, αν δεν του δώσεις τη σημασία που πρέπει. Ο δε Ολυμπιακός ιστορικά έχει παράδοση να κάνει απίστευτες γκέλες με νεοφώτιστες ομάδες-θυμάμαι π.χ. μία ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με την Ελευσίνα (1-1) την καλύτερη χρονιά του Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό (!) και μία άλλη στο Καραϊσκάκη με την Καβάλα (0-0), οπότε κι έφυγε ο Κετσπάγια. Αλλά για να μην σας πηγαίνω μακριά. Δείτε τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός την τελευταία τριετία με ομάδες που είχαν ανέβει από τη Β΄ Εθνική:

Πέρσι (2018-19) είχε χάσει 0-1 από τον ΟΦΗ στην Κρήτη…

Πρόπερσι (2017-18) είχε χάσει 0-1 από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, ενώ στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Καραϊσκάκη το σκορ ήταν 1-1 ως το 80’, η δε νίκη επί της Λαμίας στο (ουδέτερο) Περιστέρι ήταν πάρα πολύ δύσκολη (1-0)…

Το 2016-17 είχε χάσει 0-1 στη Λάρισα κι είχε φέρει 0-0 με την Κέρκυρα στο Καραϊσκάκη…

Δυστυχώς, είναι αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν ότι ο Ολυμπιακός υποτιμάει παιχνίδια. Και πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αν υποτιμήσεις οποιονδήποτε αντίπαλο, κατά πάσα πιθανότητα θα το πληρώσεις ακριβά. Το καλό με το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ίσως ότι στον Ολυμπιακό ξέρουν ότι ο αντίπαλος θα έρθει στον Πειραιά με το μαχαίρι στα δόντια, να παίξει στο 100% για το καλύτερο αποτέλεσμα κι αυτό ίσως παίξει το ρόλο του στο πόσο προετοιμασμένοι θα είναι οι «ερυθρόλευκοι».

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι βέβαιος για το τι θα δούμε από πλευράς Ολυμπιακού και το περιμένω πραγματικά με ενδιαφέρον. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι ακριβώς μετά από παιχνίδια των Εθνικών ομάδων ο Ολυμπιακός κακώς η, κακώς (κακώς δηλαδή…) βγάζει πάντα πρόβλημα κι η πείρα με έχει διδάξει να βλέπω με σεβασμό το παρελθόν.

Δεν το κρύβω ότι με ανησυχεί αυτό το παιχνίδι. Και ναι μεν δεν θα μου άρεσε μία τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα με φτωχό σκορ, στο τέλος όμως θα ήμουν ευχαριστημένος αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός και με μισό μηδέν, αρκεί να έπαιρνε το τρίποντο και να μην την πάταγε παίζοντας με τη φωτιά για τρίτο στη σειρά παιχνίδι... Γράφω αυτό που σκέφτομαι-από εκεί και πέρα, ας βάλει τρία γκολάκια ο Ολυμπιακός κι ας διαψευστώ εγώ!

Ο Μαρτίνς καταλαβαίνω ότι το «υπολογίζει» το παιχνίδι-βασικούς θα βάλει, άντε να κάνει τρεις αλλαγές, δείγμα ακριβώς ότι δεν χαλαρώνει λόγω του ονόματος του αντιπάλου και ζητάει από τους παίκτες να επικεντρωθούν στο αποψινό παιχνίδι, αφήνοντας στην άκρη τη μεγάλη παράσταση που έχουν στο νου τους για την Τετάρτη.

Κατά την γνώμη μου, ίσως θα ήταν καλύτερο να εμφάνιζε ακόμη πιο φρέσκια ενδεκάδα, λόγω της φόρτισης των διεθνών από παιχνίδια τώρα στη διακοπή. Αλλά δεν αρνούμαι ότι κι αυτή η επιλογή έχει ρίσκα…

Άσχετο: Μου είπαν ότι η Λίνα Σουλούκου τα χαρακτήρισε όλα ψεύδη...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.