ΠΑΟΚ με... μισό-μηδέν και πόλεμος στο VAR

ΠΑΟΚ με... μισό-μηδέν και πόλεμος στο VAR

ΠΑΟΚ με... μισό-μηδέν και πόλεμος στο VAR

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πώς μπορεί να κυλήσει ο σημαντικός σημερινός αγώνας Ατρόμητος-ΠΑΟΚ, ενώ σχολιάζει και κάποια ακόμη θέματα που έχουν προκύψει με το VAR.

Μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ έχει δώσει έξι επίσημα παιχνίδια. Παρά το ότι στα τρία εξ’ αυτών δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, «κατάφερε» να δεχθεί γκολ. Στα δύο από αυτά τα γκολ σημειώθηκαν στο τέλος και στις καθυστερήσεις. Το ένα το οδυνηρό στη Σλοβακία και το άλλο στην Τούμπα με τον Παναιτωλικό, ενώ υπάρχει και αυτό με τον Πανιώνιο που σε μία επίθεση έβαλε γκολ στη μοναδική του τελική προσπάθεια!

Με βάση όλα αυτά, με βάση το ότι ο ΠΑΟΚ παράγει φάσεις και γενικώς έχει την ατομική ποιότητα, αλλά και τον ομαδικό τρόπο να βρίσκει λύσεις μπροστά, θεωρείται πολύ πιθανό το… να κερδίσει σήμερα στο Περιστέρι, αν καταφέρει και «εξασφαλίσει» το μηδέν πίσω. Πώς το… εξασφαλίζεις αυτό, μια και στο ποδόσφαιρο ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι εγγυημένο;

Προσπαθείς (τέλος πάντων) να μειώσεις τις πιθανότητες του αντιπάλου να βγάλει τη μεγάλη φάση.

Αν ο ΠΑΟΚ παρουσιαστεί σήμερα πολύ βελτιωμένος στις αμυντικές του μεταβάσεις και αν δεν επιτρέψει στον Ατρόμητο ευκαιρίες από τις στημένες μπάλες, θα έχει κάνει σημαντικό βήμα για να μειώσει τις πιθανότητες του αντιπάλου να σκοράρει.

Σε όλο αυτό το σκηνικό ο σχηματισμός παίζει μικρό ρόλο σε σχέση με τις εντολές που έχει ο κάθε παίκτης και την ατομική του ευθύνη στις στημένες μπάλες. Στα πρόσωπα η ποδοσφαιρική λογική και η δικαιοσύνη «επιβάλει» την συμμετοχή του Ίνγκασον αντί του Βαρέλα. Ο προπονητής φυσικά ξέρει πάντα περισσότερα.

Στο τέρμα έχει να πάρει μία πολύ-πολύ σοβαρή απόφαση, μια και αυτός που θα παίξει σήμερα (Πασχαλάκης ή Ζίφκοβιτς) προφανώς πρέπει να στηριχθεί και στην πορεία, ειδικά αν είναι ο Σέρβος.

Από εκεί και πέρα, περιέργεια υπάρχει και για τον παρτενέρ του Άκπομ. Θα είναι δίπλα του ο Σφιντέρσκι ή πιο πίσω του ο Πέλκας;

Όπως και να έχει λοιπόν, όποιος και αν παίξει, όπως και αν κυλήσει το ματς, ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει μυαλό μόνο για τη νίκη. Έστω και με το περιβόητο… μισό-μηδέν που έρχεται κυρίως μέσα από… μη ποιοτικά παιχνίδια, που δεν έχουν ρυθμό και φάσεις.

Ποιος νοιάζεται όμως για όλα αυτά τη δεδομένη περίοδο, με τέτοιο πρόγραμμα και τόσους παίκτες επηρεασμένους από τραυματισμούς;

Μόνο το αποτέλεσμα μετράει. Και ας είναι με… μισό-μηδέν, αν και (μεταξύ μας) δεν βλέπω τελικά να γίνεται τέτοιου είδους παιχνίδι σήμερα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο του Γιάννη Αναστασίου.

* Όταν επί μήνες γράφαμε ότι συγκεκριμένες ομάδες ΔΕΝ θέλουν το VAR γιατί τους βολεύουν τα ανθρώπινα λάθη και η αδικία μέσα από τον επηρεασμό αυτών που αποφασίζουν, πολλοί αντιδρούσαν. Τώρα που κάθε μέρα όλο και περισσότερο φανερώνεται ο «πόλεμος» του Ολυμπιακού κατά του συστήματος VAR που αποδεδειγμένα μειώνει τα κραυγαλέα λάθη των διαιτητών, που είναι όλοι αυτοί;

Ο εκπρόσωπος των Ολυμπιακών και ο δικηγόρος του, είπαν στη προχθεσινή απολογία τους: «Ο κ. Καραπαπάς με τη δήλωση του απευθύνεται στο σύστημα VAR λέγοντας ότι δεν λειτουργεί σωστά. Δεν συνάγεται ότι απευθύνεται στο διαιτητή ή στο βοηθό VAR ή σε κάποιο πρόσωπο».

Ναι… Δεν φταίνε τα πρόσωπα που το χειρίζονται, φταίει το σύστημα. Τι άλλο θα ακούσουμε;

Και συνεχίζει… «Είναι λάθος όλο το σύστημα VAR όταν στο γήπεδο υπάρχει κόσμος που πιέζει τον διαιτητή. Το πρόβλημα με το VAR είναι διπλό. Έχει γελοιοποιηθεί από την αρχή με τα σουβλάκια. Και οι ίδιοι οι διαιτητές παραδέχονται όταν νιώθουν στρες και μας λένε παρακαλώ βοηθήστε μας».

Και το τελευταίο και σημαντικότερο: «Το σύστημα VAR στηλιτεύεται μέχρι και από τον Υφυπουργό Αθλητισμού που κάλεσε συσκέψεις για να λυθεί το πρόβλημα του VAR».

Ο Αυγενάκης λοιπόν που όσο περνούν οι μέρες φαίνεται ότι δυσκολεύεται να παραμείνει ουδέτερος, έχει ΗΔΗ ξεφύγει και ειδικά με το VAR φθάνει στα όρια του διασυρμού, σιγοντάροντας τις θέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Τελικά φαίνεται ότι θα δικαιωθούν όλοι όσοι σχολίαζαν τις σχέσεις που υπάρχουν…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.