TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • BUNDESLIGA
  • SÜPER LIG
  • LIVE

    VFL WOLFSBURG 0

    vs

    TSG 1899 HOFFENHEIM 1

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Καραπαπάς στην απολογία του: «Είναι λάθος όλο το σύστημα VAR, ήρθαν να μας το δείξουν με χαλασμένο λαπτοπ»!

Καραπαπάς στην απολογία του: «Είναι λάθος όλο το σύστημα VAR, ήρθαν να μας το δείξουν με χαλασμένο λαπτοπ»!

Καραπαπάς στην απολογία του: «Είναι λάθος όλο το σύστημα VAR, ήρθαν να μας το δείξουν με χαλασμένο λαπτοπ»!

Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, πέρασε στην... αντεπίθεση στην απολογία του για την πειθαρχική δίωξη. Τι είπε για το VAR, από βδομάδα η απόφαση.

Απολογήθηκε ενώπιον της αρμόδιας Πειθαρχικής Επιτροπής για την δίωξή του σχετικά με δηλώσεις για διαιτησία - VAR ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα καθώς η πλευρά του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός έλαβε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για την κατάθεση υπομνήματος.
 
Εκτός από τον ίδιο τον Κώστα Καραπαπά στην απολογία ήταν και ο δικηγόρος, Γιάννης Χατζησαβάογλου. «Οι φράσεις μας αδίκησαν και μας έκλεψαν δεν είναι φράσεις πειθαρχικά ελεγμένες. Ζητάμε την απαλλαγή μας», τόνισε ο δικηγόρος της πλευράς του Κώστα Καραπαπά. Επίσης μίλησε για αόριστο κατηγορητήριο όμως δεν κατέθεσε ένσταση προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να απολογηθεί ο Κώστας Καραπαπάς ο «οποίος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», όπως σημείωσε. Ακόμη ο Χατζησαβάογλου πρόσθεσε: «Πως μπορούμε να γνωρίζουμε για ποιο αδίκημα πρέπει να απολογηθούμε όταν έχει copy paste όλη η δήλωση; Ο κ.Καραπαπάς θίγει 15 ζητήματα και τον καλείται να απολογηθεί για όλα, για το VAR, για τον διαιτητή, για την κατάσταση των γηπέδων. Αν υποβάλλουμε ένσταση ακυρότητας δεν θα μπορούμε να απολογηθούμε.
 
Ο κ. Καραπαπάς με τη δήλωση του απευθύνεται στο σύστημα VAR λέγοντας ότι δεν λειτουργεί σωστά. Δεν συνάγεται ότι απευθύνεται στο διαιτητή ή στο βοηθό VAR ή σε κάποιο πρόσωπο. Το σύστημα VAR στηλιτεύεται μέχρι και από τον Υφυπουργό Αθλητισμού που κάλεσε συσκέψεις για να λυθεί το πρόβλημα του VAR, μέχρι και από την ΚΕΔ που έβγαλε τρεις ανακοινώσεις. Είναι ένα πρόβλημα που αναγνωρίζει όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα. Με τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη βγήκαν μέχρι και παίκτες στειλεύτευαν και τη διαιτησία από τους Μποροβήλο και Κούγια. Οι οποίοι δεν κλήθηκαν σε απολογία. Όλοι αυτοί καταφέρθηκαν εναντίων προσώπων. Χάσαμε την πρόκριση η Ελλάδα από την Τσεχία στο μπάσκετ και η ίδια η Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την τιμωρία των διαιτητών. Ο κ. Καραπαπάς δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα VAR, αναφέρεται στο σύστημα και όχι σε φυσικά πρόσωπα. Δεν πλείτεται κανείς».
 
Ο Κώστας Καραπαπάς επισήμανε μεταξύ άλλων: «Πέντε μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ήρθαν δύο άνθρωποι στον Ρέντη με χαλασμένο υπολογιστή ενώ δεν ήξεραν ούτε αγγλικά και η ομάδα έχει 22 παίκτες. Αυτοί ήρθαν να μας μιλήσουν για το VAR. Περιμέναμε να έρθει άλλο λάπτοπ από την ΕΠΟ ενώ φεύγοντας δεν άφησαν ούτε ένα φυλλάδιο. Και στην Super League ψάχναμε να βρούμε τι φταίει με το VAR.Στην αρχή μας είπαν ότι θα είναι συνδεδεμένο με κεντρικό κτήριο. Αλλά ήταν σε βαν, σαν αυτά που τρώνε παγωτά. Στη Λάρισα, ήταν ένα βαν με τέντα σαν παράγκα και με καλώδια. Είχαν βάλει μια επιγραφή «προσοχή VAR». Κρίμα που δεν το έβγαλα το βαν φωτογραφία να το έχω.
 
Επιβάλλαν στον διαιτητή ένα στρες που δεν υπάρχει. Ο διαιτητής τρέμει. Ξέρω ότι μπορούσαν να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις με την λέξη παράγκα και για αυτό την επανάφερα στον αέρα. Είναι λάθος όλο το σύστημα VAR όταν στο γήπεδο υπάρχει κόσμος που πιέζει τον διαιτητή. Είδα τον διαιτητή να περιμένει τέσσερα λεπτά για να πάρει απόφαση. Παράγκα εννοούσα την αδικία και αυτό στειλείτευσα. Αν ήθελα να αναφερθώ στον διαιτητή θα έλεγα ονόματα. Το πρόβλημα με το VAR είναι διπλό. Έχει γελοιοποιηθεί από την αρχή με τα σουβλάκια. Και οι ίδιοι οι διαιτητές παραδέχονται όταν νιώθουν στρες και μας λένε παρακαλώ βοηθήστε μας.
 
Όλο το σύστημα μας αδίκησε. Ακόμα και το τηλεοπτικό, που έψαχναν να βρουν όλα τα βίντεο. Στην Ελλάδα το VAR στοίχισε 10 εκ. και στην Ισπανία για το ίδιο σύστημα πλήρωσαν 2 εκ. ευρώ. Σαν Ολυμπιακός έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε το VAR και στην Ευρώπη όπου έχει ρομποτική κατασκευή.
 
Στην Ελλάδα είναι ένα κουβούκλιο. Εγώ είπα την λέξη παράγκα. Άλλοι είπαν τη λέξη «mafia». Ο Χατζησαβάογλου είπε στην συνέχεια πως «όταν λέμε παράγκα σκεφτόμαστε ονόματα» και ο Καραπαπάς ότι «θα έλεγα Γιαννάκης»! Ο Γ' αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού υπερθεμάτισε σε αυτό πάνω στα λεγόμενα του Χατζησαβάογλου ως εξής: «Ακριβώς, άλλωστε αν ήταν θα έλεγα κι εγώ 'ο Θωμάς', 'ο Γιαννάκης' κ.λ.π.». 
 
Ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής από μέρους του είπε στο νομικό επιτελείο των Πειραιωτών: «Ναι, αλλά το σύστημα VAR το χειρίζονται συγκεκριμένοι άνθρωποι που είναι γνωστοί», με τον δικηγόρο να καταλήγει: «Το σύστημα είναι αυτό που πάσχει. Δεν γίνεται καμία αναφορά σε φυσικό πρόσωπο. Αλλά ακόμα και αν στηλιτεύσει κάποιος μια διαιτησία με εκφράσεις όπως 'μας αδίκησαν' ή 'μας έκλεψαν', δεν μπορεί να είναι πειθαρχικώς ελεγκτέες. Όλοι οι φίλαθλοι τα λένε αυτά».

Best of internet