Γκασπάρ: Το νέο «πολυεργαλείο» του Μαρτίνς! (vids & poll)

Γκασπάρ: Το νέο «πολυεργαλείο» του Μαρτίνς! (vids & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Γκασπάρ: Το νέο «πολυεργαλείο» του Μαρτίνς! (vids & poll)

bet365

Στα 26 του χρόνια ο Γκασπάρ έρχεται στον Ολυμπιακό ως μία προσωπική επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς και έχοντας δοκιμαστεί σε υψηλό επίπεδο. Γιατί η περίπτωσή του θυμίζει Τοροσίδη.
Η λογική της απόκτησης των Μπενζιά, Λοβέρα και φυσικά του Γκασπάρ είχε να κάνει με το γεγονός ότι μπορούν να προσφέρουν σε περισσότερες από μία θέσεις. Ωστόσο σε σχέση με τους τρεις ο Μπρούνο Γκασπάρ είναι μία περίπτωση που έχει περισσότερο την... σφραγίδα του Ίβηρα τεχνικού από τις άλλες. Ο Γκασπάρ στα 26 του χρόνια αγωνίζεται κυρίως ως δεξιός μπακ. Πίσω του έχει 179 ματς σε επαγγελματικό επίπεδο, εκ των οποίων 93 με τη Βιτόρια Γκιμαράες, 37 με τη Β' ομάδα της Μπενφίκα, 30 με την Σπόρτινγκ, 17 με την Φιορεντίνα και 2 με την 2η ομάδα της Βιτόρια Γκιμαράες. Σε αυτά τα παιχνίδια ο έμπειρος μπακ έχει 2 γκολ και 13 ασίστ.
Ο διεθνής Ανγκολέζος - που όμως είναι κάτοχος πορτογαλικού διαβατηρίου καθώς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πορτογαλία και αγωνίστηκε στις μικρές Εθνικές - είναι μία περίπτωση παίκτη που φέρνει λίγο σε Τοροσίδη. Και αυτό διότι εκτός από τα άκρα της άμυνας (δεξί και αριστερό μπακ) έχει παίξει και στον άξονα στην καριέρα του. Ως δεξιός μπακ έχει 131 ματς με 1 γκολ και 12 ασίστ, ως αριστερός 23 και 1 ασίστ και ως χαφ 2 παιχνίδια.
Κοινώς είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει στα μετόπισθεν και στον άξονα. Ένας διεθνής με πολύ καλά ανεβάσματα, ταχύτητα και αρκετά καλά πόδια. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον ξέρει πολύ καλά από την Πορτογαλία, τον πιστεύει σε μεγάλο βαθμό και θεωρεί ότι θα είναι από τις... αποκαλύψεις των φετινών μεταγραφών στον Ολυμπιακό. Μάλιστα εάν ο Ίβηρας τεχνικός είναι και του χρόνου στο Λιμάνι θα θέλει να μείνει και ο Γκασπάρ. Βέβαια ο Μπρούνο Γκασπάρ έχει μπροστά του... δρόμο. Θα πρέπει να δείξει τις δυνατότητες και την αξία του στο γήπεδο για να πάρει παιχνίδια και να επιχειρήσει να καθιερωθεί στη νέα του ομάδα.
ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΓΙΑ ΕΝΑ... ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΠΕΝΦΙΚΑ, Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ SERIE A, ΤΟ MOTO ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥ ΓΕΝΝΑΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΓΚΟΛΑΣ
Ο Γκασπάρ έχει στο... παλμαρέ του δύο τίτλους. Ένα Κύπελλο Πορτογαλίας το 2019 με την Σπόρτινγκ και ένα League Cup το '18-'19 με την ίδια ομάδα. Η... ειρωνεία είναι πως ο έμπειρος άσος βγήκε από τις Ακαδημίες της Μπενφίκα! Πέρασε από το 2006 και μετά απ' όλα τα ηλικιακά της τμήματα για να φτάσει στην U19 και τη Β' ομάδα της Μπενφίκα αλλά στην πρώτη ομάδα δεν έπαιξε. Η εμπειρία της Serie A με την Φιορεντίνα δεν κράτησε πολύ, όμως τον βοήθησε αρκετά διότι ήταν η πρώτη φορά που έβγαινε εκτός της Πορτογαλίας. Παράλληλα όμως ο Γκασπάρ προτίμησε την Εθνική Ανγκόλας λόγω της καταβολής των γονιών του (σ.σ. δεν ήταν στις τελευταίες κλήσεις καθώς δεν είχε φέτος παιχνίδια στα πόδια του).
Μάλιστα στην Ανγκόλα πρωτοστάτησε προκειμένου οι διεθνείς και οι παίκτες της χώρας να έχουν πιο καλές υποδομές και συνθήκες. Ο ίδιος χαρακτηριστικά είχε γράψει στα social media για το θέμα: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα σε σχέση με τα όσα γράφονται στα media. Όλα όσα έχω πει έχουν να κάνουν με την Ομοσπονδία της χώρας και όχι την Κυβέρνηση. Είμαστε επαγγελματίες και αξίζουμε σεβασμό. Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ τα χρήματα. Είναι η έλλειψη οργάνωσης και η έλλειψη των σωστών υποδομών και συνθηκών για εμάς για να προετοιμαστούμε σωστά για μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στο ποδόσφαιρο. Προσωπικά εκφράζω την περηφάνειά μου και την διάθεσή μου να τα δώσω όλα για την Εθνική Ανγκόλας, τους συμπατριώτες μου και την πατρίδα μου, όποτε ο προπονητής με επιλέγει».
Ο Γκασπάρ που ως μότο ζωής έχει το «άλλοι κάνουν ευχές για ότι θέλουν να πετύχουν, εμείς δουλεύουμε σκληρά για αυτό», ουσιαστικά είχε βγάλει στην... σέντρα την Ομοσπονδία της Ανγκόλας για διάφορα θέματα. Όπως καταλαβαίνετε γενικά οι αφρικανικές χώρες δεν παρέχουν τις απαιτούμενες υποδομές στους διεθνείς τους και τα προβλήματα είναι πολλά. Το θέμα μάλιστα είναι σχετικά πρόσφατο καθώς αυτή του η τοποθέτηση είχε γίνει τον Ιούλιο.
ΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ
Στο Λιμάνι ο Γκασπάρ εκτός από έναν προπονητή που σέβεται και εκτιμά βρήκε και αρκετούς παίκτες με τους οποίους... έδεσε λόγω Πορτογαλίας. Τον Σα, τον Ποντένσε, τον Σεμέδο και ακόμα και τον Βραζιλιάνο Μπρούνο με τον Γκιγιέρμε (σ.σ. που είναι σε αυτήν την παρέα). Κοινώς ήρθε σε ένα περιβάλλον που μπορεί να εγκλιματιστεί πολύ γρήγορα και εύκολα. Ο Μαρτίνς πάντως δήλωσε ευχαριστημένος από τον Γκασπάρ και την εικόνα του στις προπονήσεις και αυτό δείχνει πως αρκετά σύντομα θα δούμε τον άλλοτε άλλο της Σπόρτινγκ (σ.σ. έχει κλείσει ως δανεικός με οψιόν που δεν ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ) στην δράση.
- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll. Στην Gallery δείτε βίντεο του Γκασπάρ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα