ΑΕΚ: Οι επιλογές που λύνουν τα χέρια του Κωστένογλου μεσοεπιθετικά

ΑΕΚ: Οι επιλογές που λύνουν τα χέρια του Κωστένογλου μεσοεπιθετικά

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι επιλογές που λύνουν τα χέρια του Κωστένογλου μεσοεπιθετικά

bet365

Οι Μάνταλος, Λιβάια και Ολιβέιρα που θα προσπαθήσουν να σηκώσουν το βάρος στην ΑΕΚ και οι αρκετές διαθέσιμες επιλογές του ρόστερ που λύνουν τα χέρια του Νίκου Κωστένογλου από τη μέση και μπροστά.

Προκριματικά Euro 2020 με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Οι παίκτες της ΑΕΚ επέστρεψαν χθες στα Σπάτα και συνέχισαν τη δουλειά που γίνεται στη διακοπή προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Οι κιτρινόμαυροι μπαίνουν σιγά - σιγά σε ρυθμούς επανέναρξης του πρωταθλήματος με τον Νίκο Κωστένογλου να βλέπει μετά τον Έλντερ Λόπες και τον Κώστα Γαλανόπουλο να μπαίνει σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων ενόψει της αναμέτρησης με τη Λαμία.

Ο Έλληνας κόουτς παρά τις απουσίες δύο κομβικών παικτών, όπως ο Πέτρος Μάνταλος και ο Νέλσον Ολιβέιρα, διαθέτει αρκετές λύσεις μεσοεπιθετικά, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται. Άλλωστε δεν θέλει να ρισκάρει, με τον Μάνταλο να προορίζεται για το ματς της μεθεπόμενης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό και τον Ολιβέιρα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αν και δεν αποκλείεται ο Πορτογάλος φορ να μπορέσει να πάρει κάποια λεπτά και στο ματς στο Αγρίνιο.

Δύο παίκτες οι οποίοι «βλέπουν» ενδεκάδα ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τη Λαμία είναι οι Τσίκο Ζεράλντες και Χρήστος Αλμπάνης. Ο Κωστένογλου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διαθέτει αρκετές επιλογές μεσοεπιθετικά με ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν την ικανότητα να παίξουν ακόμα και σε δύο θέσεις. Ένα χαρακτηριστικό που αποτελεί ατού της φετινής ΑΕΚ από τη μέση και μπροστά, το οποίο ο Κωστένογλου έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί.

Η τριπλέτα που θα σηκώσει το βάρος

Δεδομένα, οι τρεις παίκτες πάνω στους οποίους θα στηριχτεί η φετινή ΑΕΚ μπροστά είναι οι Πέτρος Μάνταλος, Μάρκο Λιβάια και Νέλσον Ολιβέιρα. Μια τριάδα που έχει τη δυνατότητα να σηκώσει το βάρος στους ώμους της και να παίξει καθοριστικό ρόλο στη σεζόν των κιτρινόμαυρων. Ο Μάνταλος με το αρχηγικό του προφίλ, ο Λιβάια με τη μεγάλη κλάση του και ο Ολιβέιρα με το συνδυαστικό του παιχνίδι διαθέτουν αυτά τα στοιχεία. Το σκοράρισμα σίγουρα θα πέσει πάνω στους Λιβάια και Ολιβέιρα, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να «δένουν» μέσα στο γήπεδο και το «κλειδί» αποτελεί να βρουν συνέπεια σε αυτό, ενώ ο Μάνταλος είναι ανεβασμένος με την ποικιλία που διαθέτει στο παιχνίδι του και τον ηγετικό του ρόλο.

Ο Ζεράλντες που θέλει να το πάρει από την αρχή

Ο Ζεράλντες δεδομένα απογοήτευσε με την εικόνα του στα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν. Ενώ στην προετοιμασία η μπάλα περνούσε από τα πόδια του, έβγαζε όρεξη μέσα στο γήπεδο και καθόριζε το τέμπο, στα πρώτα επίσημα με Καρντόσο ήταν πολύ κατώτερος των προσδοκιών. Πολλά λάθη, έλλειψη συγκέντρωσης, μοιάζοντας με παίκτη έξω από τα νερά του. Αποκορύφωμα η αποβολή του στο πρώτο ημίχρονο στην πρεμιέρα με την Ξάνθη. Δεδομένα, αποτελεί, όμως έναν ποιοτικό παίκτη, ο οποίος λόγω της απουσίας του Ολιβέιρα αναμένεται να πάρει θέση πίσω από τον προωθημένο Λιβάια στο ματς με τη Λαμία. Ένα παιχνίδι που αποτελεί τη δική του ευκαιρία για restart, προκειμένου να αφήσει πίσω το κακό αγωνιστικό του πρόσωπο επί ημερών Καρντόσο.

Ο Αλμπάνης που έχει αποδείξει ότι αξίζει την ευκαιρία

Εκτός από τον Ζεράλντες, αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα με τη Λαμία συγκεντρώνει και ο Αλμπάνης. Ο Κωστένογλου άλλωστε αναμενόταν να του δώσει την ευκαιρία, κάτι που δεν πήρε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με τον Καρντόσο στα πρώτα ματς της σεζόν. Ο Αλμπάνης ήταν κομβικός στο διπλό στην Τρίπολη, μπαίνοντας στο δεύτερο μέρος και συμβάλλοντας στην αλλαγή της εικόνας της ΑΕΚ, δίνοντας ενέργεια και ζωντάνια. Απέδειξε ότι αδίκως μέχρι τώρα είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και θα έχει τη δυνατότητα να δείξει και ως βασικός γενικότερα μέσα στη σεζόν, ότι στην ΑΕΚ μπορούν να βασίζονται και στον ίδιο.

Οι Βέρντε και Κρίστιτσιτς που καλούνται να ανεβάσουν απόδοση

Γενικότερα από τη μέση και μπροστά, όπως έχει τονιστεί αρκετές φορές, η ΑΕΚ έχει αρκετές επιλογές, κάτι που λύνει τα χέρια του Κωστένογλου. Ο Έλληνας κόουτς άλλωστε θα προσπαθήσει στην πορεία να πάρει ακόμα περισσότερα από παίκτες που μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει αυτά που μπορούν βάσει της αξίας τους. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Ντανιέλε Βέρντε. Ο Ιταλός εξτρέμ έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αν γίνει πιο ουσιαστικός στις τελικές του επιλογές. Επιπλέον υπάρχουν και οι Ντέλετιτς, Κλωναρίδης και Γιακουμάκης, οι οποίες συμπληρώνουν έτσι τις επιθετικές λύσεις που έχει ο Κωστένογλου για το rotation καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Αλλά και λίγο πιο πίσω στον άξονα ο Κωστένογλου καλείται να πάρει περισσότερα από παίκτες που μέχρι στιγμής δεν έχουν προσφέρει αυτά που μπορούν να δώσουν. Όπως για παράδειγμα ο Νέναντ Κρίστιτσιτς, με τον Σέρβο μέσο να καλείται να βγάλει τον πραγματικό του εαυτό, βοηθώντας στον ρυθμό τόσο με τα ανασταλτικά όσο και με τα δημιουργικά του προσόντα. Επίσης εκεί υπάρχει και ο Νταβίντ Σιμάο, ο οποίος επίσης έχει δείξει ότι αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να δώσει πολλά στο δημιουργικό κομμάτι με την πάσα ακριβείας που έχει στο ρεπερτόριό του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα