Ο Ραντζέλοβιτς είναι εξαιρετικός, αλλά έχει να μάθει πολλά ακόμη…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Ραντζέλοβιτς είναι εξαιρετικός, αλλά έχει να μάθει πολλά ακόμη…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον παίκτη-αποκάλυψη του Ολυμπιακού, με αφορμή μία «κακή» στιγμή του στο παιχνίδι στη Λάρισα

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Φινλανδία - Ελλάδα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό μετά την ευκαιρία της Λάρισας στο 92ο λεπτό του αγώνα της με τον Ολυμπιακό, σε εκείνο το (όχι πολύ) άστοχο σουτ του Μπούστος, ήταν μία κουβέντα που είχε πει ο Πέδρο Μαρτίνς για τον Ραντζέλοβιτς, στο φινάλε του προηγούμενου αγώνα πρωταθλήματος, με τον Αστέρα Τρίπολης.

«Ο Ραντζέλοβιτς είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Αλλά είναι μικρός ακόμη. Έχει να μάθει πολλά», είχε πει με χαμόγελο ο προπονητής του Ολυμπιακού μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα. Γιατί τα θυμήθηκα αυτά την στιγμή της μεγαλύτερης ευκαιρίας της Λάρισας να ισοφαρίσει σε 1-1 και να κόψει δύο πολύτιμους βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους»;

Κατ΄ αρχάς, να παραδεχθώ ότι «έβραζα» μέσα μου στη διάρκεια του β΄ ημιχρόνου, γιατί ο Μαρτίνς δεν έριχνε αλλαγή τον Σέρβο, αφού ήταν ξεκάθαρο ότι ο Ποντένσε και γενικά στην καλύτερη του ημέρα δεν ήταν, αλλά κι όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να χαμηλώνει στροφές. Ο δε Ραντζέλοβιτς προέρχονταν από μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Αστέρα, στο οποίο «φώναξε» με την εικόνα του ότι είναι έτοιμος να δώσει βοήθειες, όποτε τον χρειαστεί η ομάδα.

Ας πάμε, ωστόσο, και στην φάση του 92’. Γίνεται η εκτέλεση του φάουλ, διώχνει την μπάλα με κεφαλιά ο Σισέ κι αυτή κατευθύνεται προς το μέρος δύο παικτών της Λάρισας, του Μπούστος, που τελικά σούταρε και του Ζίφκοβιτς. Προσέξτε, και οι δύο αμαρκάριστοι! Ο Ραντζέλοβιτς ήταν ο παίκτης του Ολυμπιακού που προφανέστατα είχε την εντολή να περιμένει το ριμπάουντ, αφού ήταν ο παίκτης που δεν είχε τοποθετηθεί στην ευθεία της άμυνας για την κεφαλιά, αλλά λίγο πιο μπροστά. Αντί όμως την στιγμή της επέμβασης του Σισέ να πάει προς το μέρος της μπάλας και τουλάχιστον να εμποδίσει το σουτ του αντίπαλου, έμεινε στο ημικύκλιο κι ο Μπούστος σούταρε με όλη του την άνεση.

Εκεί ακριβώς κολλάει το «είναι μικρός, έχει πολλά να μάθει ακόμη» του Μαρτίνς. Γιατί σε αγώνα που είναι στο 1-0, δεν έχεις τέτοια αντίδραση στο 92’. Εκεί τρως το γκολ, χάνεις δύο βαθμούς και τώρα θα λέγαμε άλλα. Ο ΠΑΟΚ θα ήταν ήδη πιο μπροστά από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, η ΑΕΚ θα είχε κάνει το διπλό στην Τρίπολη στο 93’ κι ο Ολυμπιακός θα είχε χάσει το διπλό στη Λάρισα στο 92’, γενικά οι εντυπώσεις θα είχαν αλλάξει.

Ο Ραντζέλοβιτς, στον οποίο δεν κρύβω ότι έχω αδυναμία γιατί έχει και προσόντα αλλά και απίστευτο ποδοσφαιρικό θράσος, είναι όπως το είπε ο Μαρτίνς: εξαιρετικός κυνηγός, αλλά έχει ακόμη να μάθει πολλά-παρεμπιπτόντως, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έστω σε αυτά τα μόνο 12 λεπτά που έπαιξε, περίμενα να είχε μεγαλύτερη συμμετοχή, αφού είναι ζήτημα αν ακούμπησε μία φορά την μπάλα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο νεαρός Σέρβος δεν πρέπει να παίρνει τις ευκαιρίες, που με το σπαθί του αξίζει να πάρει. Ήδη, όποτε παίζει, «δείχνει». Ενίοτε λάμπει κιόλας. Και το πέναλτι για το μοναδικό γκολ με τον Αστέρα κέρδισε, και δύο γκολ στην Κράσνονταρ έβαλε (και δη γκολ κρίσιμα, το δεύτερο και το τρίτο, που ‘τέλειωσαν’ το ματς) και το πέναλτι με την Μπασάκσεχιρ κέρδισε (με το σκορ στο εύθραυστο 1-0).

Μια χαρά πάει ο μικρός! Και με το σπαθί του κέρδισε την εμπιστοσύνη του Μαρτίνς, που είδαμε ότι άφησε εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ π.χ. τον έμπειρο Σουντανί, αλλά τον Σέρβο τον πήρε. Αλλά πρέπει να μαθαίνει. Να βλέπει τι λάθη κάνει, όπως π.χ. την ασίστ που δεν έβγαλε στον Αραμπί στο τέλος του α΄ ημιχρόνου με την Τρίπολη και την αδράνεια του στο 92’ στη Λάρισα.

Όσο μαθαίνει, και διορθώνει, τόσο και θα αυξάνει και τις πιθανότητες του όχι μόνο να κρατήσει τη θέση Νο 3 στην ιεραρχία των εξτρέμ, και με τον Λάζαρο σιγά σιγά να επιστρέφει, αλλά και την πίεση στον Ποντένσε και στον Μασούρα για τις δύο θέσεις στην ενδεκάδα.

Και να ξέρετε κάτι: ο Ραντζέλοβιτς παίζει μπάλα συνεχώς από τις 18 Ιουλίου του 2018 έως και σήμερα, χωρίς ανάσα! Διακοπές μέσα στο καλοκαίρι δεν έκανε, αφού είχε την τελική φάση του ΓΙΟΥΡΟ -21 τον Ιούνιο με την Εθνική Σερβίας και μετά από τέσσερις ημέρες (!) πήγε και ξεκίνησε προετοιμασία με τον Ολυμπιακό... Το παιδί δεν είναι για να παίρνει 90λεπτα, θέλει διαχείριση κι ο προπονητής του την κάνει και θα την συνεχίσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.