Βαλμπουενά: Έχει δώσει τρεις προκρίσεις και ένα διπλό στον Ολυμπιακό! (pics & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Βαλμπουενά: Έχει δώσει τρεις προκρίσεις και ένα διπλό στον Ολυμπιακό! (pics & poll)

bet365

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός και νέος ηγέτης του Ολυμπιακού έχει συμμετοχή σε όλες τις φετινές του ευρωπαϊκές προκρίσεις αλλά και στο πρόσφατο διπλό με την ΑΕΛ!

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Στουτγκάρδη - Μπόχουμ και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Η ποιότητά του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί σε καμία περίπτωση και ας μην είναι πια 25 ετών, έχοντας πίσω του μία σημαντική καριέρα και προσφορά σε Μαρσέιγ και ακόμα και στην Εθνική της χώρας του.
Ο γεννημένος το 1984 Ματιέ Βαλμπουενά έχει κάνει ένα τρομερό ξεκίνημα φέτος στον Ολυμπιακό δείχνοντας πως περνάει δεύτερη ποδοσφαιρική... νιότη (σ.σ. παρά τα χρόνια του). Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός και απόλυτα κομβικός παίκτης των Πειραιωτών έχει ήδη σε 8 αγώνες 2 γκολ και 5 ασίστ! Το... σερί του άρχισε στο 4-0 με την Πλζεν με μία ασίστ, συνεχίστηκε με άλλη μία στο 0-1 με την Μπασακσεχίρ, με ένα γκολ στο 2-0 με την Μπασάκ και με 3 ασίστ στις 2 αναμετρήσεις με την Κρασνοντάρ.
Έτσι με εξαίρεση το ματς της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης μετά το τέρμα του με πέναλτι που έδωσε τη νίκη με την ΑΕΛ είτε έχει σκοράρει είτε έχει δώσει ασίστ στα έξι από τα επτά φετινά ματς που έχει βρει δίχτυα ο Ολυμπιακός! Μία τρομερή εκκίνηση για τον άλλοτε άσο της Μαρσέιγ που κλήθηκε να καλύψει το κενό του Κώστα Φορτούνη (σ.σ. και ως επί το πλείστον παίζει επιτελικός χαφ και γενικά σε ρόλο δεκαριού) και είναι μέσα και στις τρεις ευρωπαϊκές προκρίσεις των ερυθρόλευκων και στο διπλό με την Λάρισα. Προφανώς βέβαια και ένα ζήτημα για τον Μαρτίνς είναι η περαιτέρω διαχείρισή του ωστόσο η προσθήκη του Μπενζιά έχει να κάνει με την συγκεκριμένη θέση. Ο Γαλλοαλγερινός δηλαδή να δίνει... ανάσες στον Βαλμπουενά ως δεκάρι. Να σημειωθεί πως πέρυσι στην Φενέρ ο Ματιέ Βαλμπουενά είχε μία σεζόν με 4 γκολ και 8 ασίστ σε 31 αναμετρήσεις. Φέτος με το... καλημέρα ήδη πλησιάζει αυτούς τους αριθμούς!
Ο ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ:
Με Πλζεν στο 4-0: 1 ασίστ
Με Μπασάκ στο 0-1: 1 ασίστ
Με Μπασάκ στο 2-0: 1 γκολ
Με Κρασνοντάρ στο 4-0: 1 ασίστ
Με Κρασνοντάρ στο 1-2: 2 ασίστ (σ.σ. η μία φάση ήταν με ενέργειά του σαν σουτ και δεν καταμετράται από όλους)
Με ΑΕΛ στο 0-1: 1 γκολ
ΤΑ ΤΟΠ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΩΣ ΔΕΚΑΡΙ
Όπως έχουμε αναδείξει ξανά το «Μικρό Ποδήλατο» έχει αγωνιστεί συνολικά, σε συλλογικό επίπεδο, 183 φορές ως «δεκάρι». Οι επιδόσεις του αποδεικνύονται εξαιρετικές. Και αυτό διότι είχε συμμετοχή σε 76 τέρματα! Είναι 23 φορές που έχει «χτυπήσει» τους αντιπάλους από την θέση «10» και 53 οι ασίστ του. Μάλιστα έχει τις 131 παρουσίες του με 16 γκολ και 32 ασίστ ως δεκάρι της Μαρσέιγ, εκεί που έκανε το όνομά του μεγάλο και έφτιαξε για τα καλά την καριέρα του.
Στην Εθνική Γαλλίας έχει επίσης παίξει ως δεκάρι. Σε φιλικό με την Γερμανία το 2013, είχε γκολ ως «δεκάρι», ενώ από την ίδια θέση είχε ασίστ σε ένα ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Φινλανδία την ίδια χρονιά, αλλά και σε ένα φιλικό με αντίπαλο την Ισπανία το 2014. Με την Εθνική της χώρας του είχε και άλλες παρουσίες ως δεκάρι. Με την Φενέρ από την άλλη είχε τέσσερα ματς σε ρόλο πιο κλασικού οργανωτή, όπου όμως είχε να επιδείξει δύο γκολ και ενώ... έφτιαξε άλλα τέσσερα τέρματα για τους συμπαίκτες του.
- Η πρώτη φωτογραφία στην Gallery είναι από το Soccerbase. Η 2η από το Transfermarkt, που δεν περιλαμβάνει το ματς με την ΑΕΛ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα