ΟΦΗ: H επόμενη μέρα, η ψυχραιμία και η λογική στις μεταγραφές

ΟΦΗ: H επόμενη μέρα, η ψυχραιμία και η λογική στις μεταγραφές

Δημήτρης Ρούσσος
ΟΦΗ: H επόμενη μέρα, η ψυχραιμία και η λογική στις μεταγραφές

bet365

Μια μέρα μετά τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, ο ΟΦΗ προσπαθεί να... επανακτήσει την ηρεμία με την οποία θέλει να πορευτεί στη σεζόν, ενώ εξετάζει παίκτες δίχως πίεση και βιασύνη, στη λογική του να πάρει παίκτη απλώς για να πάρει και χωρίς να είναι βέβαιη η διοίκηση πως θα χρησιμεύσει πραγματικά.

Η αξία ενός καλού ξεκινήματος της πορείας μιας ομάδας στη σεζόν εκτιμάται όταν δεν... υπάρχει. Ο ΟΦΗ ευτυχεί να μετράει αήττητες επισκέψεις σε δυο εκ των δυσκολότερων εδρών του πρωταθλήματος, με καλές εμφανίσεις κι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα κι αυτό, συγκριτικά με το περσινό ξεκίνημα, μόνο ικανοποίηση μπορεί να έχει φέρει στο «μελανόλευκο» στρατόπεδο.

Η σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού (1-3) στο ΟΑΚΑ έφερε ικανοποίηση στο τεχνικό επιτελείο, στη διοίκηση και προφανώς στους παίκτες, που συνειδητοποιούν πως η δουλειά τους «πιάνει» τόπο και η ομάδα είναι έτοιμη να διακριθεί στη σεζόν. Αυτά όλα όμως διατηρήθηκαν στον τρόπο σκέψης του συλλόγου ως το πρωί της Κυριακής.

Ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, ώστε να μην υπερεκτιμηθεί η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και να χαθεί η ψυχραιμία στις τάξεις της ομάδας. Το καλό ποδόσφαιρο, η απόδοση των νεοαποκτηθέντων και φυσικά η επιβλητική εικόνα του ασφαλώς έχει ικανοποιήσει άπαντες, όμως απ' όλους υπογραμμίζεται πως η μπάλα πρέπει να... μείνει χαμηλά. «Δεν πετύχαμε τίποτα, χαιρόμαστε με τη χαρά του κόσμου, όμως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο», ακούει όποιος μιλήσει με άνθρωπο της ομάδας και αφουγκράζεται το περιβάλλον της.

Αυτό εξάλλου συμβαδίζει και με τη λογική στο μεταγραφικό «μέτωπο», λίγες ώρες πριν την λήξη της προθεσμίας. Νίκες όπως αυτή επί του Παναθηναϊκού ανοίγει την «όρεξη» στους οπαδούς, όμως ο ΟΦΗ έχει ξεκάθαρη λογική στο συγκεκριμένο θέμα κι αυτή είναι πως δεν πρόκειται να αποκτηθεί παίκτης απλώς επειδή υπάρχει το χρονικό περιθώριο ή απλά επειδή έχει... λεφτά ο σύλλογος. Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως εφόσον οι υπεύθυνοι αξιολογήσουν ότι υπάρχουν ελεύθεροι παίκτες που μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα, τότε θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθούν. Ωστόσο, καμία προσθήκη δεν θα γίνει στη λογική «παίρνουμε για να λέμε ότι πήραμε».

Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο το ρόστερ να παραμείνει ως έχει μέχρι τον Ιανουάριο, αν δεν υπάρξει ποδοσφαιριστής που χρειάζεται η ομάδα. Αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες, με το «ψάξιμο» να συνεχίζεται και τις εφικτές περιπτώσεις να εξετάζονται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα