Άρης: Η μέρα της κρίσης

Άρης: Η μέρα της κρίσης

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης: Η μέρα της κρίσης

bet365

Η συνεργασία του Άρη με τον Σάββα Παντελίδη κρέμεται από μια κλωστή και το μέλλον της θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Θόδωρου Καρυπίδη αλλά και από το αν θα επιμείνει ο έμπειρος τεχνικός στην απόφαση παραίτησής του. Το διαζύγιο είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Αυτή η σχέση είχε μπει σε καθεστώς κρίσης και πριν από περίπου οκτώ μήνες, μόνο που εκείνη η περίπτωση δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή. Γιατί, άλλα δεδομένα ίσχυαν τον περασμένο Γενάρη, οπότε, αν κανείς επιχειρήσει να βάλει στην ίδια ζυγαριά εκείνη την κατάσταση με την τωρινή, ουσιαστικά θα κάνει λάθος.

Ο Σάββας Παντελίδης έδειξε σκασμένος όταν βρέθηκε στην αίθουσα Τύπου. Δεν μπήκε σε λεπτομέρειες όταν έριξε τη… βόμβα παραίτησης μετά την ήττα από τον Βόλο, έστειλε όμως σαφέστατα μηνύματα, επιτρέποντας στον καθένα να ερμηνεύσει αναλόγως τα λεγόμενά του. Υποστήριξε ότι δεν κατάφερε να εμφυσήσει το κίνητρο στο μυαλό των ποδοσφαιριστών. Δύο ημέρες νωρίτερα είχε πει… «μην περιμένετε από εμένα να πω κακή κουβέντα για παίκτη μου», απλώνοντας ουσιαστικά ασπίδα ασφαλείας απέναντι στην κριτική που υφίσταται για τον αποκλεισμό στο Europa League αλλά και την ισοπαλία στην πρεμιέρα με τον ΟΦΗ. Είναι εξίσου προφανές ότι στο μυαλό του δεν ήταν μόνο ο συγκεκριμένος αγώνας, αλλά ένα σύνολο παιχνιδιών στα οποία περίμενε περισσότερα από αυτά που είδε.

Οι ευθύνες των παικτών

Έχει αξία το γεγονός ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών δεν τελείωσε χθες, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Σάββα Παντελίδη. Οι δύο άνδρες αντάμωσαν για λίγα δευτερόλεπτα έξω από τον χώρο των αποδυτηρίων, τη στιγμή που ο έμπειρος τεχνικός ειδοποίησε τους παίκτες για να τους ανακοινώσει την απόφασή του. Ακολούθησε η ολιγόλεπτη συζήτηση με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ. Στη διάρκεια αυτής και παρά την επιμονή του 53χρονου προπονητή, δεν σημειώθηκε οριστική εξέλιξη. Η απόφαση του Καρυπίδη να αφήσει τον χρόνο να τρέξει ούτως ώστε να καταλαγιάσουν τα νεύρα, έδειξε τις πρώτες σκέψεις του, στην πραγματικότητα όμως φαντάζει αδύνατο να διατηρηθεί η συνεργασία μ' έναν προπονητή ο οποίος θέλει να φύγει.

Στο μυαλό του, ο Σάββας Παντελίδης έχει ένα μερίδιο ευθύνης, αλλά όχι αυτό που ανέλαβε μετά την ήττα από τον Βόλο. Ο Καρυπίδης έχει ενστάσεις για το επίπεδο ανταπόκρισης των παικτών στις απαιτήσεις και το έδειξε μετά τη βαριά ήττα από τη Μόλντε στη Νορβηγία, αναγνωρίζει επίσης λάθη που έγιναν στον σχεδιασμό της ομάδας κι αυτός είναι ο λόγος των διορθωτικών κινήσεων. Δηλαδή, δεν είναι βέβαιος ότι το πρόβλημα είναι ο προπονητής. Το έδειξε εξάλλου γιατί δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Παντελίδη στην τηλεφωνική συνομιλία τους. Οριστική εξέλιξη αναμένεται εντός της ημέρας, μετά τη νέα επαφή των δύο ανδρών, με τις πιθανότητες λύσης της συνεργασίας να είναι πολλές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα