Ο Χαριστέας επέστρεψε 21 χρόνια μετά την ημέρα που συστήθηκε στο ελληνικό κοινό

Ο Χαριστέας επέστρεψε 21 χρόνια μετά την ημέρα που συστήθηκε στο ελληνικό κοινό

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Χαριστέας επέστρεψε 21 χρόνια μετά την ημέρα που συστήθηκε στο ελληνικό κοινό

bet365

Η επιστροφή του Άγγελου Χαριστέα στον Άρη, πιθανότατα, θα αποδειχθεί πιο σοβαρή από κάθε άλλη καλοκαιρινή κίνηση του Άρη. Και η διαβολική σύμπτωση τον επανέφερε στο… σπίτι του, ακριβώς 21 χρόνια από εκείνη την ημέρα που συστήθηκε στο φίλαθλο κοινό της Ελλάδας.

Ανεξαρτήτως της σπουδαίας καριέρας του Άγγελου Χαριστέα κι εκείνων των συγκλονιστικών εμφανίσεων (με την Εθνική ομάδα) στο Euro της Πορτογαλίας, πριν καλά-καλά φυτρώσουν οι τρίχες στο σώμα του, ήταν ο μεγάλος ήρωας μιας μαγικής βραδιάς για τον Άρη. Εκείνο το βράδυ της 29ης Αυγούστου 1998, στην επιβλητική νίκη των «κίτρινων» μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 1-4. Τότε, η απόφαση του Γιώργου Φοιρού για τη χρησιμοποίηση του 18χρονου Άγγελου Χαριστέα στο βασικό σχήμα είχε σηκώσει πολύ κουβέντα. Αυτός απάντησε με δύο τέρματα σε μία από τις πολύ ιδιαίτερες βραδιές στην επαγγελματική καριέρα του. Γιατί τότε συστήθηκε στο κοινό, τότε τον έμαθαν όσοι αγνοούσαν την ύπαρξή του.

Κατά διαβολική, η μοίρα έφερε τον Άγγελο Χαριστέα πίσω στο σπίτι του ακριβώς 21 χρόνια μετά από εκείνη τη βραδιά στην Τούμπα. Η συμφωνία επιτεύχθηκε πριν από λίγες ώρες, αλλά οι συζητήσεις χρονολογούνται από την περασμένη άνοιξη. Στο μυαλό του δεν βρίσκεται μόνο η πρώτη ομάδα, όσο οι πραγματικές κινήσεις ανάπτυξης ενός ποδοσφαιρικού οργανισμού. Δηλαδή, οργάνωση του τμήματος ακαδημιών και λειτουργία αυτών στα πρότυπα μεγάλων ομάδων του εξωτερικού.

Αυτός είναι ο στόχος του Χαριστέα, στο δικό του μυαλό, μόνο έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης και εξέλιξης του Άρη. Αυτό είχε ξεκαθαρίσει στον Θόδωρο Καρυπίδη στις συζητήσεις που προηγήθηκαν. Προφανώς και θα καταθέτει την άποψή του για τους μεταγραφικούς στόχους. Αν εξάλλου δεν έχει άποψη ο Χαριστέας, ποιος νομιμοποιείται να την καταθέσει; Προφανώς επίσης θα αξιοποιηθούν οι γνωριμίες του σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, το βασικό μέλημα του Χαριστέα σχετίζεται με την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, ξεκινώντας από την κορυφή (επαγγελματική ομάδα) και καταλήγοντας στα… νύχια (ακαδημίες).

Η παρουσίαση του Χαριστέα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας θα γίνει το απόγευμα, πριν την έναρξη της προπόνησης. Αν μη τι άλλο, έχει ενδιαφέρον να γίνει γνωστό το περιεχόμενο της δικής του ομιλίας στους παίκτες. Γιατί, ξέχωρα από τη σπουδαία καριέρα και τις επιτυχίες που γεύτηκε, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος... νιώθει από Άρη, καθώς μεγάλωσε στην οικογένεια του συλλόγου και φυσικά, δεν έκρυψε ποτέ τα συναισθήματά του για την ομάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα