Αυτά δεν φτάνουν για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ

Αυτά δεν φτάνουν για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ

Αυτά δεν φτάνουν για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όσα έκανε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό, ποδοσφαιρικά δεδομένα που μπορεί να μην είναι αρκετά ώστε ο Δικέφαλος του Βορρά να πάρει την πρόκριση στον ευρωπαϊκό αγώνα που ακολουθεί. Σχόλια βέβαια υπάρχουν και για το PAOKTV αλλά και το VAR.


Καλώς ή κακώς ο αγώνας πρωταθλήματος ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός έπρεπε να χρησιμοποιηθεί από την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα με τέτοιο τρόπο ώστε οι πρωταθλητές να ετοιμαστούν (ψυχολογικά κυρίως) για τον πολύ κρίσιμο αγώνα των πλέι οφ του Europa League.

Το πιο μεγάλο και καθοριστικό για ΟΛΗ τη χρονιά είναι αυτό το παιχνίδι της Πέμπτης και ο ΠΑΟΚ που δεν κέρδιζε έπρεπε να… πάρει φόρα από αυτή την πρώτη αναμέτρηση πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό είχε:

- Καλό και ορμητικό ξεκίνημα που συνδυάστηκε με αρκετές σημαντικές φάσεις.

- Σε καταπληκτική βραδιά τον Λημνιό, ενώ καλά τα πήγαν –κατά διαστήματα- οι Ντόουγκλας Αουγκούστο και Μίσιτς. Οι τρεις δεν είχαν πολύ χρόνο μέχρι χθες, άρα τώρα ενεργοποιήθηκαν.

- Σε εξαιρετική κατάσταση γι’ ακόμη ένα ματς τον Γιαννούλη, που ανταποκρίνεται πλήρως σε όλες τις απαιτήσεις.

- Μία σχετικά καλή αντίδραση σε διαστήματα που ο Παναιτωλικός ισορροπούσε και προσπαθούσε να πάρει το κέντρο. Αυτό έγινε κυρίως στα μισά των ημιχρόνων όπου ο ΠΑΟΚ σκόραρε και ταυτόχρονα έκοβε τα φτερά της πολύ αξιόμαχης ομάδας του Αγρινίου, συνόλου που θέλει να παίξει σωστό ποδόσφαιρο, κάτι που παρεμπίπτοντος έκανε και ο ΟΦΗ. Μπράβο τους και μακάρι να αντέξουν με αυτή την σωστή νοοτροπία.

Επιστρέφουμε όμως στον ΠΑΟΚ…

Αυτά και όσα άλλα έδειξε η ομάδα του Φερέιρα στο πρώτο ματς πρωταθλήματος θα είναι αρκετά για να δώσουν την πρόκριση στον τελικό της Πέμπτης κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας;

ΟΧΙ. Δεν υπάρχει περίπτωση με τέτοια (καλή) παρουσία σε μερικά μόνο διαστήματα του αγώνα να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να πάρει σκορ πρόκρισης απέναντι στους Σλοβάκους.

Δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει αν τα 15-20 λεπτά καλής επιθετικής λειτουργίας, δεν τα κάνει 45 με 60.

Δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει αν δεν δείξει από το ξεκίνημα στους Σλοβάκους ότι… δεν έχουν τύχη μέσα στο γήπεδο.Αν δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στα 90΄ ή 120 λεπτά.

Δεν θα τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ αν οι αντίπαλοι βρουν το δικαίωμα να φθάσουν σε 5-7-10 τελικές προσπάθειες τις οποίες αυτοί επιδιώκουν μόνο μέσα από γρήγορες μεταβάσεις στην επίθεση.

Δεν έχει τύχη ο ΠΑΟΚ αν δεν κερδίσει όλες τις μονομαχίες και αν δεν ελαχιστοποιήσει αυτά τα σοβαρά αμυντικά του λάθη.

Και φυσικά… αν ο ΠΑΟΚ έχει σε καλή βραδιά δυο-τρεις παίκτες και όχι 7-8, τότε… δύσκολα τα πράγματα.

Εδώ να σημειώσουμε ότι…

Αυτή την εποχή και μετά από μία τέτοια αλλαγή προπονητή και με ένα νέο κέντρο που ακόμη ψάχνεται, οι απαιτήσεις για καλό ή σωστό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι μεγάλες. Αυτή την εποχή για όλες τις ομάδες το αποτέλεσμα είναι το Α και το Ω, γιατί αυτό θα βοηθήσει την ομάδα να βρει ηρεμία και αυτοπεποίθηση ώστε στην πορεία να βγάλει στο γήπεδο όλα όσα θέλει ο προπονητής.

Άρα την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ δίνει τελικό, κάτι που απλά σημαίνει ότι… τον τελικό δεν τον παίζεις, αλλά τον κερδίζεις! Μόνο αυτό.

* Πλάκα έχει ο φθόνος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η λειτουργία του PAOKTV! Αυτό με… την αλεπού και όσα κάνει κρεμαστάρια έχει απόλυτη εφαρμογή! Σε κάθε περίπτωση η διαφήμιση στην απόλυτα επιτυχημένη σκέψη και ενέργεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη και όλα δείχνουν ότι σύντομα οι συνδέσεις σε κάθε αγώνα θα φέρνουν πολλά περισσότερα από 400-500-700 χιλιάρικα στους ασπρόμαυρους, οι οποίοι μαζί με τον κόσμο τους απαντούν με τον καλύτερο τρόπο στις ειρωνείες του τύπου… «επιχειρηματικό ρίσκο».

* Ο, τι και αν κάνουν, το VAR δεν θα το απαξιώσουν. Ούτε τους ξένους διαιτητές. Με όσα πράττουν το πιο πιθανό είναι να γίνονται ακόμη περισσότεροι αγώνες με VAR και ξένους διαιτητές σε όλες τις θέσεις!

Αν η ΚΕΔ δεν βρει αυτόν που εσκεμμένα έκρυψε το ριπλέι στον διαιτητή και αν αυτός δεν τιμωρηθεί παραδειγματικά με ποινή που θα δημοσιοποιηθεί, τότε οι εγκέφαλοι τέτοιων πράξεων θα βρουν σύντομα τον τρόπο να επαναλάβουν τα κατορθώματά τους.

Είναι σαν την υπόθεση Τζήλου ένα πράγμα…

Όσο δεν εξιχνιάζεται η υπόθεση και όσο οι δράστες είναι ελεύθεροι, ο καθένας θα μπορεί να πιστεύει ότι… εύκολα μπορεί να επηρεάσει ή να εκφοβίσει τον Έλληνα διαιτητή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.