«Περίεργο» παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, με τον μετρ των θρίλερ στο Καραϊσκάκη!

«Περίεργο» παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, με τον μετρ των θρίλερ στο Καραϊσκάκη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα και προαναγγέλλει μεταγραφικές εξελίξεις.

Λίβερπουλ - Άρσεναλ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Η αλήθεια είναι ότι έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε πρεμιέρα πρωταθλήματος που έγινε εντός έδρας. Αν θυμάμαι καλά, πάνω από 25!

Εξίσου αλήθεια όμως είναι ότι αρκετές φορές αυτές οι πρεμιέρες έχουν εξελιχθεί σε μεγάλα θρίλερ! Ο δε σημερινός, πρώτος αντίπαλος του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα, ο Αστέρας Τρίπολης, αποτελεί τον ορισμό της ομάδας που κάνει δραματικά τα τελευταία χρόνια τα παιχνίδια της στο Καραϊσκάκη!

Παλιότερα ήταν η…Καλλιθέα που δυσκόλευε στις εντός έδρας πρεμιέρες τον Ολυμπιακό (2-1 το 2004 και 1-0 το 2002)! Στη συνέχεια ήταν η Ξάνθη (2-1 το 2006 με γκολ του Ριβάλντο στο 86’ και 2-1 το 2011 με γκολ του Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις). Και πέρσι ήταν ο Λεβαδειακός που έχασε 1-0 με ένα φάουλ του Λάζαρου στο β΄ ημίχρονο.

Γενικά ο Ολυμπιακός το πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι σε κάθε πρωτάθλημα (είτε γίνεται στην 1η, είτε στην 2η αγωνιστική) το κερδίζει, εύκολα η, δύσκολα. Εξαίρεση στον κανόνα το 2010, όταν είχε παραχωρήσει 0-0 στην νεοφώτιστη τότε Καβάλα, σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής. Και τότε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δώσει προηγουμένως αρκετά προκριματικά ευρωπαϊκά παιχνίδια, τα είχαν περάσειε και δη με τέσσερις νίκες, ενώ παρότι είχαν κερδίσει και 2-0 στη Λάρισα, εκείνο το 0-0 είχε στοιχίσει την απόλυση του Κετσπάγια. Να θυμίσω δε ότι και πέρσι μετά από τα πρώτα τρία προκριματικά παιχνίδια είχε γίνει το 1-0 με τον Λεβαδειακό.

Τελευταία φορά που αντίπαλός του σε πρεμιέρα στο Καραϊσκάκη ήταν ο Αστέρας, το 2008, στο πρώτο πέρασμα του Βαλβέρδε, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 3-1, έχοντας όμως ζοριστεί: ο Γκαλέτι μέσα σε τρία λεπτά (61’-63’) είχε γυρίσει το ματς από 0-1 σε 2-1 και στο 81’ το είχε κλειδώσει ο Κοβάσεβιτς.

Ξέρουμε καλά ότι η ομάδα της Τρίπολης αποτελεί γενικότερα παραδοσιακά πολύ σκληρό καρύδι για τον Ολυμπιακό ακόμη και μέσα στο Καραϊσκάκη (π.χ. το 1-1 το 2008, με την απομάκρυνση από τον πάγκο μετά από δέκα ημέρες του Τάκη Λεμονή). Όμως, πραγματικά εδώ και μία τριετία είναι που ο Αστέρας έχει εξελιχθεί σε έναν από τους δυσκολότερους αντίπαλους του Ολυμπιακού μέσα στον Πειραιά!

Δείτε τα αποτελέσματα στα εφτά τελευταία πρωταθλήματα:

16 Σεπτεμβρίου 2018, σχεδόν τέτοιο καιρό δηλαδή πέρσι, Ολυμπιακός-Αστέρας 2-1 με γκολ του Νάτχο στις καθυστερήσεις!

16 Σεπτεμβρίου 2017, σχεδόν τέτοιο καιρό δηλαδή πρόπερσι (!), Ολυμπιακός-Αστέρας 1-1 με γκολ του Τζούρτζεβιτς στις καθυστερήσεις!

4 Ιανουαρίου 2017, Ολυμπιακός-Αστέρας 2-1 με γκολ του Μάριν στις καθυστερήσεις!

29 Νοεμβρίου 2015, Ολυμπιακός-Αστέρας 3-1, με το σκορ 0-1 έως το 73’ κι 1-1 έως το 80’!

19 Μαρτίου 2015, Ολυμπιακός-Αστέρας 2-0, με το σκορ 1-0 έως το 83’!

7 Δεκεμβρίου 2013, Ολυμπιακός-Αστέρας 2-0 με 0-0 έως το 74’ και 1-0 έως το 89’!

7 Οκτωβρίου 2012, Ολυμπιακός-Αστέρας 1-0!

Υπό αυτές τις συνθήκες, σε συνδυασμό με την ιδιαιτερότητα της εποχής, και για να είμαι ειλικρινής, εγώ απόψε θα ήμουν ευχαριστημένος και με νίκη μισό μηδέν του Ολυμπιακού, με γκολ στο 94’!

Γιατί ναι, ο Ολυμπιακός έχει ψυχολογία στα ύψη μετά τα εκπληκτικά αποτελέσματα του στην Ευρώπη, αλλά ας δούμε κάποια πράγματα ρεαλιστικά: αυτοί οι 11 που έπαιξαν (και) στο 4-0 με την Κράσνονταρ έφτασαν την απόδοση τους (σε τρεξίματα, πάθος κλπ) στο 100% την Τετάρτη. Δεν μπορεί παρά να υπάρχει κάποιο «άδειασμα», τουλάχιστον σε ορισμένους, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, την στιγμή δε που μόλις τρεις ημέρες αργότερα υπάρχει κι η ρεβάνς μέσα στη Ρωσία. Και μπορεί όλοι να θεωρούμε ήδη δεδομένη την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ο προπονητής κι οι παίκτες ξέρουν ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται-παρεμπιπτόντως, ίσως είναι καλό που η Κράσνονταρ έχει σήμερα ντέρμπι στο πρωτάθλημα με τη Λοκομοτίβ Μόσχας κι άρα δεν μπορεί να κρατήσει δυνάμεις και παίκτες.

Η λύση είναι ένα αρκετά εκτεταμένο ροτέϊσον, το οποίο φαίνεται να σκέφτεται ο Πέδρο Μαρτίνς. Δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει, αλλά ας έχουμε στο μυαλό μας ότι η ενδεκάδα που θα παραταχθεί απόψε δεν θα έχει παίξει ποτέ μαζί. Ότι θα υπάρξουν καινούργιοι παίκτες που δεν έχουν παίξει βασικοί ούτε σε φιλικό, παίκτες που έχουν να παίξουν από τα φιλικά με το Αμβούργο η, την Ντινάμο Κιέβου, δηλαδή πριν πέντε εβδομάδες, ο δε Σισέ έχει να παίξει από την περασμένη σεζόν, καθώς ούτε στο Κόπα Άφρικα δεν είχε λεπτό συμμετοχής, ούτε στα φιλικά!

Κοινώς, το παιχνίδι μπορεί να είναι λίγο «περίεργο», όπως λέμε, σε συνδυασμό με το ότι δεν ξέρουμε καλά τον φετινό Αστέρα, με τις πολλές μεταγραφές Ισπανών παικτών και τις αποχωρήσεις των Μανιά, Τσιλιανίδη, Καλτσά, Αθανασιάδη, Τριανταφυλλόπουλου. Μέχρι τις 11 σήμερα το πρωί που τέλειωσα το κομμάτι, η Τρίπολη δεν είχε ανακοινώσει καν την αποστολή (!) για το παιχνίδι, προφανώς θέλοντας να αιφνιδιάσει...

Τέλος πάντων, για όλα αυτά εξέφρασα την άποψη ότι κάτι τέτοια ματς όπως αυτό, τέλη Αυγούστου, ανάμεσα σε δύο παιχνίδια πλέϊ οφς για το Τσάμπιονς Λιγκ, το ζητούμενο είναι να τα παίρνεις έστω και με μισό-μηδέν! Αν τώρα παίξεις καλά και κερδίσεις επιβλητικά, εννοείται ότι είναι το καλύτερο, και για τον κόσμο της ομάδας.

Άσχετο: ό,τι δεν έχει γίνει μεταγραφικά για τον Ολυμπιακό εδώ και ενάμιση μήνα, οπότε ανακοινώθηκε η (ουσιαστικά τελευταία) προσθήκη, του Μάρκοβιτς, θα γίνει τις τελευταίες τέσσερις ημέρες του Αυγούστου! Στον Ολυμπιακό τότε, 9 Ιουλίου, δύο εβδομάδες πριν το πρώτο παιχνίδι με την Βικτόρια Πλζεν, ολοκλήρωσαν τον βασικό κύκλο των μεταγραφών και στη συνέχεια, όσο η ομάδα έπαιζε στην Ευρώπη, δεν «πείραξαν» τίποτα (απλά ήρθε ρεζέρβα-γκολκίπερ, ο Γάλλος Αλέν). Ετοιμαστείτε, όμως, για εξελίξεις μετά την Κράσνονταρ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.