Πανιώνιος: Χρονιά επιβίωσης

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος: Χρονιά επιβίωσης

bet365

Ο Πανιώνιος ετοιμάζεται για την πιο δύσκολη χρονιά της σύγχρονης ιστορίας του, αφού με τους περιορισμούς και το -6 στην βαθμολογία πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Κολωνία - Ντόρτμουντ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη. Ο Πανιώνιος μετά την περσινή χρονιά και την παρουσία του Ζοσέ Ανιγκό που παραλίγο να καταδικάσει τον σύλλογο, πριν αναλάβει ο Ακης Μάντζιος και σώσει την ομάδα, ετοιμάζεται για μια νέα - ακόμα πιο δύσκολη - σεζόν. Οι «κυανέρυθροι» δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί περιορισμός στις μεταγραφές ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με - 6 βαθμούς. Καταλαβαίνει κανείς πως η φετινή χρονιά για τον Ιστορικό προμηνύεται γολγοθάς με μοναδικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Και αν τα καταφέρει τότε θα μιλάμε για τον 13ο άθλο, αλλά αν μία ομάδα είναι μαθημένη στα δύσκολα αυτή είναι ο Πανιώνιος. Το σίγουρο είναι ότι στην Πλατεία είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλος, και δεν το κρύβουν πως πιστεύουν πως θα καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους και να στείλουν ξανά κουβά όσους τους θεωρούν από τώρα υποβιβασμένους.

ΗΡΘΑΝ: Παπανικολάου, Λυμπεράκης, Κιάκος, Ευαγγέλου, Χρούσιελ, Καργιόπουλος, Δούμτσιος, Αραμπούλι, Μπαξεβάνος, Σέλκος

ΕΦΥΓΑΝ: Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι, Μανθάτης, Μασούρας, Ντε Ταντέο, Κότσιτς, Μπανανά, Μανοϊλοβιτς, Μπουμάλ, Κεϊτά, Κούρντι.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Το ονομα του είναι συνυφασμένο με τον Πανιώνιο. Αρχικά ως ποδοσφαιριστής έχοντας μάλιστα κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδος, αλλά και στη συνέχεια και από τον πάγκο της ομάδας. Ο λόγος για τον Ακη Μάντζιο ο οποίος ανέλαβε πέρυσι σε μια δύσκολη στιγμή για τον Ιστορικό με την ομάδα να κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Ο έμπειρος τεχνικός κατάφερε να συμμαζέψει την ομάδα μετά την λαίλαπα Ανιγκό και υπό την καθοδήγησή του οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν όχι μόνο να εξασφαλίσουν την παραμονή, αλλά και να τερματίσουν στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Τα προβλήματα όμως συνεχίζονται αφού καλείται με τους γνωστούς περιορισμούς στην ενίσχυση της ομάδας, να φτιάξει μια καινούργια ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να επωμιστούν το βάρος να διατηρήσουν τον Πανιώνιο στην κατηγορία έχοντας και το εμπόδιο του -6. Καταλαβαίνει κανείς πως αν ο 49χρονος τεχνικός τα καταφέρει τότε θα έχει πετύχει ένα θαύμα.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Βάσει βιογραφικού ο Γιάννης Μανιάτης. Ο διεθνής άσος στα 32 του επέστρεψε στην ομάδα που ανδρώθηκε κι έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα για να την βοηθήσει στην μάχη που έδινε για την παραμονή. Ο πολύπειρος μέσος αποφάσισε το καλοκαίρι να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο για άλλα δύο χρόνια παρότι μπορούσε να βρει καλύτερο συμβόλαιο και θα αποτελέσει μαζί με τον Κόρμπο και τον Σαραμαντά την τριάδα που θα καθοδηγήσει τα νέα παιδιά που ήρθαν φέτος και με την εμπειρία του από την πλούσια καριέρα του ώστε οι Νεοσμυρνιώτες να πετύχουν τους στόχους τους.

ΘΑ... ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: Καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία. Οταν ξεκινάς με -6, με περιορισμό στις μεταγραφές και το ρόστερ σου αποτελείται στην πλειοψηφία από νεαρούς Ελληνες ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολλές εμπειρίες από την μεγάλη κατηγορία, δεν μπορείς παρά να έχεις μοναδικό στόχο την παραμονή. Και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει παρά τις όποιες αντιξοότητες με τους αντιπάλους του να ξεκινάνε από καλύτερη θέση. Παρόλα αυτά, στην Πλατεία υπάρχει πίστη, η ομάδα δούλεψε καλά στην προετοιμασία και όλοι πιστεύουν ότι στο τέλος θα καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό.

ΘΑ ΤΑ... ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Αν τελικά δεν καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση και υποβιβαστεί. Για μια ομάδα όπως είναι ο Πανιώνιος, ακόμα και με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από την ημέρα που αποχώρησε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, με κατακτήσεις τροπαίων με πρόσφατες εξόδους στην Ευρώπη αλλά και με την εν γένει δυναμική του, ένας υποβιβασμός θα ήταν καταστροφικός. Κι επειδή με τις φετινές ιδιαιτερότητες και το -6 αλλά και τον περιορισμό στις μεταγραφές ο Πανιώνιος είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, θα πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη για να παραμείνει και τη νέα σεζόν στην Super League 1.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Η φετινή χρονιά θα είναι με διαφορά η πιο δύσκολη για τον Πανιώνιο. Η μη εξασφάλιση άδειας είχε ως συνέπεια τον περιορισμό στις μεταγραφές, αλλά κυρίως το να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς στην πλάτη του. Καταλαβαίνει κανείς πως κάτω από αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να δώσει τεράστια μάχη για να παραμείνει και τη νέα σεζόν στην Super League 1. Για τον λόγο αυτό το ξεκίνημα της σεζόν θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους «κυανέρυθρους», αφού στις τρεις πρώτες αγωνιστικές αντιμετωπίζει Βόλο (πρεμιέρα) και ΑΕΛ (3η αγωνιστική) στη Νέα Σμύρνη και αν κάνει το 2 στα 2 τότε θα έχει σβήσει το -6 και θα έχει κάνει το πρώτο βήμα για να μην υποβιβαστεί. Εστω και δύσκολα θα καταφέρει να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα