ΠΑΟΚ: Πώς να χαθεί (και) αυτός ο τίτλος; (part two)

ΠΑΟΚ: Πώς να χαθεί (και) αυτός ο τίτλος; (part two)

ΠΑΟΚ: Πώς να χαθεί (και) αυτός ο τίτλος; (part two)

bet365

Aήττητος στο Πρωτάθλημα και νταμπλούχος, ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη νέα σεζόν με στόχο να ξανακάνουν στο τέλος τον γύρο του θριάμβου.

O ΠΑΟΚ κατέκτησε αήττητος το Πρωτάθλημα Ελλάδας της σεζόν 2018-19 και έγραψε με χρυσά γράμματα Ιστορία. Ξεκίνησε τη χρονιά με μείον δύο βαθμούς και κατόρθωσε να την ολοκληρώσει με 80 βαθμούς (82 στο γήπεδο…) και 26 νίκες στα 30 παιχνίδια! Ασύλληπτο, μοναδικό, το μέγα επίτευγμα που πέτυχε γράφοντας Ιστορία.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν καλύτερη άμυνα (14 γκολ παθητικό), τις περισσότερες νίκες τόσο εντός (14) όσο και εκτός έδρας (12), σμπαράλιασαν κάθε δικό τους ρεκόρ, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι στο τέλος της περσινής χρονιάς πήραν όλη τη δόξα της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ αήττητης ομάδας σ’ όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της σεζόν 2018-19.

Αυτό που πέτυχαν πέρσι οι πανάξιοι Πρωταθλητές Ελλάδας είναι κάτι το μοναδικό και πολύ δύσκολα θα το δούμε να επαναλαμβάνεται, άλλωστε εδώ και δεκαετίες αρκετές ομάδες επιχείρησαν να το πετύχουν, αλλά στο τέλος καμιά του δεν το πέτυχε. Φέτος, με ξένους διαιτητές και το VAR να μπαίνει στη ζωή μας, αυτό που πρωτίστως πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ είναι να μην μείνει στα περσινά κατορθώματά του.

Το σοκ της αποχώρησης του Ραζβάν Λουτσέσκου, δύο ημέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας, ήταν ισχυρό και προκάλεσε προσωρινά τριγμούς στο οικοδόμημα, ωστόσο οι νταμπλούχοι Ελλάδας, με πρώτο και καλύτερο τον Ιβάν Σαββίδη, έδειξαν αντανακλαστικά, νοοτροπία μεγάλου κλαμπ, κατορθώνοντας μέσα σε λιγότερο από 72 ώρες να έχουν φέρει τον Αμπέλ Φερέιρα στην Τούμπα και να αφήσουν τον Ρουμάνο τεχνικό με τη δόξα των όσων πέτυχε τη διετία 2017-2019 στον πάγκο της ομάδας.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ ξεκινά τη χρονιά έχοντας καταφέρει να διατηρήσει τον κορμό και τη χημεία, να βγάζει ένα διαφορετικό και προς το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, εξαιτίας του νέου προπονητή, αλλά ποντάροντας στην ίδια φιλοσοφία και στην υγεία που βγάζουν τα αποδυτήρια της ομάδας. Μιας ομάδας που δεν έχει χάσει τον αγωνιστικό προσανατολισμό της, πατάει γερά στα πόδια της και περιμένει μέσα στους επόμενους δύο μήνες τους Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια για να γίνει ακόμη καλύτερη και πανίσχυρη σ’ όλους τους τομείς.

Τα 22.158 εισιτήρια διαρκείας δεν είναι απλά ένας αριθμός, ένα ρεκόρ, αλλά μια τρανή απόδειξη ότι ο κόσμος του «Δικεφάλου» έχει αγκαλιάσει και πιστεύει όσο ποτέ άλλοτε σ’ αυτή την ομαδάρα, που και φέτος θα καθορίσει μόνη τη μοίρα της…

ΗΡΘΑΝ: Αουγκούστο, Στοχ, Εσίτι, Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Σοάρες, Μελίσσας, Κάτσε, Μελιόπουλος

ΕΦΥΓΑΝ: Κουλούρης, Σάχοφ, Κάνιας, Ολιβέιρα, Ενρίκε, Κίτσιου, Γλύκος, Μαλεζάς, Χατζηϊσαίας, Μιχόγιεβιτς, Μυστακίδης, Λύρατζης, Χαρίσης, Σιαμπάνης, Ρέι, Καρέλης, Τόσκα, Τσαούσης, Δεληγιαννίδης, Γκαργκαλατζίδης, Μαρκόφσκι.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Κύριος με κάπα κεφαλαίο ο Αμπέλ Φερέιρα μας προέκυψε από το… πουθενά κι αφού ο Ραζβάν Λουτσέσκου άφησε τον ΠΑΟΚ στα κρύα του λουτρού, δύο ημέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας. Ένας ακόμη εκπρόσωπος της μεγάλης των Πορτογάλων σχολής προπονητών, στα 40 του αποφάσισε να φύγει για πρώτη φορά από τη χώρα του, αφού πρώτα είχε προλάβει να καταστήσει την Μπράγκα τέταρτη δύναμη του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Λάτρης της τακτικής, εργασιομανής, με ξεκάθαρη επιθετική φιλοσοφία προσπαθεί να περάσει το αγαπημένο του 4-4-2 σε διάφορες μορφές του στο παιχνίδι των νταμπλούχων Ελλάδας. Από την πρώτη ημέρα που βρέθηκε στην Ελλάδα, γνωρίζει ότι ανέλαβε μια ομάδα με πολύ έντονα τα «σημάδια» που είχε αφήσει ο προηγούμενος προπονητής. Από τη μεριά του δείχνει διάθεση να προσαρμοστεί σε ότι βρήκε στην Τούμπα, ενώ παράλληλα έχει αρχίσει να προσαρμόζει την ομάδα στα δικά του «θέλω». «Πιστεύω πολύ στο ότι, όπως και στη ζωή, τα απλά πράγματα κάνουν τη διαφορά. Αυτό ζητάω και από τους παίκτες μου. Να κάνουν το απλό, γιατί στο ποδόσφαιρο συχνά το πιο δύσκολο είναι το πιο απλό», το μότο του.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Να μας συγχωρέσουν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο Τσούμπα, Άκπομ, ο Φερνάντο Βαρέλα, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο Μίροσλαβ Στοχ, ο Χοσέ Μαουρίσιο, ο Λέο Μάτος και όλοι οι υπόλοιποι, παλιοί και νέοι, αστέρες της Τούμπας, αλλά… αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω! Μπορεί ο ένας και μοναδικός, Αντρέ Βιεϊρίνια, να είναι στα «πιτς» και να νιώθει «σαν λιοντάρι στο κλουβί», αλλά ακόμη και έτσι παραμένει να είναι ο «νάμπερ ουάν» των πρωταθλητών. Ένας παίκτης πραγματική ευλογία για τους «ασπρόμαυρους», ένας παίκτης που έμαθε τον ΠΑΟΚ στα 20 του, αλλά έμελλε να γίνει ο απόλυτος ηγέτης του. Αληθινός leader μέσα και έξω από το γήπεδο! Δεν υπάρχει ούτε ένας ποδοσφαιρόφιλος στην Ελλάδα, που να αμφισβητεί τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, όχι μόνο για την ποδοσφαιρική του αξία, αλλά κυρίως για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Γι’ αυτό βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά και είμαστε εκατό τοις εκατό βέβαιοι, πως θα επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός, και παρότι θα ζυγώνει τα 34 δεν το βάζει κάτω. Αυτός είναι ικανός να παίζει μέχρι τα… 40 του!

ΘΑ... ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: Μέχρι σήμερα «back to back» έχει κάνει μόνο στο Κύπελλο Ελλάδας, φτάνοντας και στο «Three Peet», γι’ αυτό και η κατάκτηση «back to back» πρωταθλήματος είναι αναμφίβολα ο μεγάλος στόχος του. Έκανε 34 χρόνια για να βρεθεί στην κορυφή και η διατήρησή των κεκτημένων από την περσινή εκπληκτική σεζόν αποτελεί το μεγάλο του στοίχημα. Ο εκάστοτε πρωταθλητής, καλώς ή κακώς, ξεκινάει την επόμενη χρονιά με στόχο την παραμονή στην πρώτη θέση. Το «λένε» και όλες οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών που δίνουν τον ΠΑΟΚ ως το νούμερο 1 φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Οτιδήποτε κάτω απ’ αυτή θα είναι αποτυχία, αλλά στη Μικράς Ασίας απέδειξαν ότι βούτηξαν στα βαθιά του πρωταθλητισμού και δεν… πνίγηκαν σε μια κουταλιά νερό.

ΘΑ ΤΑ... ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε στις μεταγραφές, έφερε σημαντικούς ποδοσφαιριστές, κράτησε τον ίδιο προπονητή, αλλά έχασε τον ηγέτη του, η ΑΕΚ ακόμη ψάχνεται με τον Καρντόσο στον πάγκο της, οι υπόλοιπες ομάδες είναι δύο και τρεις ταχύτητες πιο κάτω, οπότε ο ΠΑΟΚ γνωρίζει καλά με ποιους έχει να κάνει και ποιους να ανταγωνιστεί στη μάχη για τον τίτλο. Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν μπορεί όπως είπε κι ο Αμπέλ Φερέιρα να πρωταγωνιστήσει και στην Ευρώπη, που πέρσι μετά την καλοκαιρινή υπερπροσπάθεια μπήκε στην άκρη, αλλά φέτος μια καλή πορεία αποτελεί στόχο και όχι απλή υποχρέωση. Ο βασικός κορμός μεγάλωσε κατά ένα χρόνο και σημαντικό ρόλο θα παίξει το βάθος του ρόστερ και οι παίκτες που έρχονται από πίσω για να δώσουν ανάσες στους παίκτες της πρώτης γραμμής.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Ο Μιχάλης Τσαμπάς και ο Θάνος Σαρρής, αρχισυντάκτες του gazzetta.gr, μας ζήτησαν από 100 λέξεις «έτσι για να... εκτεθούμε και λίγο και να κάνουμε ταμείο στο φινάλε» και καλά έκαναν, άλλωστε όπως έλεγαν και οι Λατίνοι «scripta manent», «τα γραπτά μένουν» κι αντί για πρόβλεψη, αμέσως μου ήρθε στο μυαλό το αντίστοιχο κείμενο με τίτλο: «Πώς να χαθεί (και) αυτός ο τίτλος;» για το περσινό πρωτάθλημα. Το τι ακολούθησε «από κάτω» από τους expert του… πληκτρολογίου, δεν περιγράφεται!

Φτάσαμε 245 (δημοσιευμένα) σχόλια, στην πλειονότητα οπαδών άλλων ομάδων, οι οποίοι δεν είχαν (όχι ότι τώρα έχουν) συμβιβαστεί με την ιδέα πως ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλώσει τόσο πολύ και δικαιωματικά πιστεύει ότι είναι ο κυρίαρχος των τελευταίων δύο ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Απόδειξη; Οι κερδισμένοι τίτλοι στο γήπεδο.

Περνώντας οι αγωνιστικές και με τους «ασπρόμαυρους» να παραμένουν αήττητοι, καλπάζοντας προς τον πρώτο τίτλο ύστερα από 34 ολόκληρα χρόνια, η ατζέντα από τους «expert» άλλαξε, πήγε στην Ευρώπη, βλέπετε αυτό βόλευε, όλους όσοι σε εκείνο το κείμενο έγραφαν «από κάτω» ότι «η ΑΕΚ θα το πάρει γιατί έχει πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικό προπονητή» (γι’ αυτό τερμάτισε στο μείον 23…) και ότι «μόνος του ο Φορτούνης το παίρνει με +10 αν παίξουν και οι υπόλοιποι όπως φαίνεται θα το πάρουμε με +20!», αυτό που ξέρω είναι ότι η μόνη πρόβλεψη είναι αν το φετινό κείμενο έχει 245+ σχόλια.

Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα