Μπεσίκτας - Παναθηναϊκός 2-2

Γιώργος Ντυμένος
Μπεσίκτας - Παναθηναϊκός 2-2

bet365

Με τον Δώνη να πετυχαίνει δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει από το 2-0 του πρώτου μέρους και να δείξει άκρως ενθαρρυντική εικόνα στο δεύτερο, όπου δεν απειλήθηκε καθόλου και δημιούργησε ευκαιρίες!
Κάτι από Ντόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ θύμισε σήμερα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπεσίκτας, καθώς στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλός, αλλά στο δεύτερο βελτιώθηκε άρδην και τελικά η φιλική του αναμέτρηση έληξε ισόπαλη 2-2. Βέβαια ας μην ξεχνάμε πως σε περίοδο προετοιμασίας «θέλεις» να κάνεις λάθη για να τα διορθώνεις και δεν πρέπει να ... παρασύρεσαι από τα θετικά σου, αλλά το μεγαλύτερο, ίσως, αποψινό «κέρδος» του «τριφυλλιού» ήταν πως έδειξε.. χαρακτήρα. Πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με σκορ 2-0 κατά του, αλλά δεν τα παράτησε και «γύρισε» το ματς.
Η αρχική διάταξη των «πράσινων» ήταν 4-3-3. Ο Διούδης βρίσκονταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Ινσούα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, ο Δώνης «κόφτης», οι Κολοβός, Ζαχίντ εσωτερικοί, οι Χατζηθεοδωρίδης , Χατζηγιοβάνης στα άκρα και ο Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.
Οι «πράσινοι» καλούνται άμεσα να ξεχάσουν/σβήσουν ότι ρήμα θέλετε βάλτε, τα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης, όπου και δεν λειτούργησε τίποτα σωστά. Οχι τόσο επειδή οι γηπεδούχοι σε αυτό το διάστημα σημείωσαν ένα γκολ (με τον Ερντέμ στο 11') και είχαν δοκάρι (με τον Ουμούτ στο 4'), αλλά επειδή α) δεν κρατούσαν μπάλα β) υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές τους και γ) δέχονταν πίεση κυρίως από τα δεξιά. Οι Τούρκοι έβρισκαν κενούς χώρους.
Κάπου εκεί το «τριφύλλι» ισορρόπησε και άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ. Το είδαμε να αναπτύσσεται (κυρίως από τα δεξιά), ο Κολοβός που έπαιξε στον άξονα «έψαχνε» τους συμπαίκτες του κάθετα αλλά και «έσπαγε» την μπάλα κυρίως στον Χατζηθεοδωρίδη και γενικά άρχισε να υπάρχει κίνηση. Σίγουρα οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν «καταιγιστικοί», αλλά μέτρησαν ένα δοκάρι με τον Χατζηγιοβάνη (19'), μία καλή στιγμή με τον Ινσούα (41') και ένα κακώς ακυρωθέν γκολ με τον Μακέντα (43').
Ομως τα παραπάνω «συν» αφορούσαν τον τομέα της ανάπτυξης/επίθεσης. Ανασταλτικά τα προβλήματα παρέμεναν και η Μπεσίκτας διπλασίασε τα τέρματά της στο 38' με τον Οκτάι, που πήρε την μπάλα λίγα μέτρα έξω από τα καρέ του «τριφυλλιού» και παρότι τέσσερις «πράσινοι» ήταν μπροστά του, ουδείς τον ανέκοψε, μπήκε στα καρέ του Διούδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του.
Στην ανάπαυλα ο Δώνης προχώρησε σε αλλαγές προσώπων, κάτι που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως βελτίωσε άρδην την εικόνα της ομάδας του, καθώς ο Κουρμπέλης πέρασε στο «6» με τους Ζαχίντ, Δώνη εσωτερικούς και ο Νούνιες στα στόπερ. Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ καλύτερα και σε διάστημα επτά λεπτών «άγγιξαν» δύο φορές το γκολ με τον Μακέντα (στο 48' και στο 55'), όταν ο Ιταλός βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο γκολκίπερ της Μπεσίκτας αντέδρασε σωστά. Μάλιστα η πρώτη ευκαιρία ξεκίνησε από τον Κουρμπέλη και η δεύτερη από τον Νούνιες, δηλαδή τα νέα πρόσωπα του «τριφυλλιού». Που τελικά μείωσε στο 62' με τον Δώνη, ενώ την ίδια στιγμή ανασταλτικά έπαιρνε πάρα πολύ καλό βαθμό. Η Μπεσίκτας εκείνο το διάστημα έβλεπε με το... κιάλι τα καρέ του.
Αυτό που κυρίως άφησε πολλές υποσχέσεις από τον Παναθηναϊκό του δεύτερου ημιχρόνου, ξέχωρα από την αμυντική του λειτουργία (οι γηπεδούχοι δεν έκαναν φάση μετά την ανάπαυλα!), είναι πως τα μπακ του ανέβαιναν και αυτόματα τόσο οι ακραίοι του, όσο και οι κεντρικοί του χαφ πατούσαν περιοχή. Ετσι υπήρχαν στιγμές που το «τριφύλλι» είχε 4 ακόμη και 5 παίκτες στα αντίπαλα καρέ, ενώ από πάνω-κάτω ανάλογη φάση ήρθε το γκολ της ισοφάρισης στο 80'. Οταν ο Ζαχίντ έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Δώνη που βγήκε στην πλάτη της άμυνας σε θέση φορ και πλάσαρε εύστοχα, διαμορφώνοντας το μετέπειτα τελικό 2-2, χάρις σε δύο προσωπικά του τέρματα.
Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Διούδης (46' Κότσαρης), Γιόχανσον (74' Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (46' Νούνιες), Πούγγουρας (74' Μαυρομάτης), Ινσούα (73' Ζαγαρίτης), Κολοβός (46' Κουρμπέλης), Ζαχίντ (82' Βέργος), Δώνης (82' Θεοχάρης), Χατζηθεοδωρίδης (61' Μολό), Χατζηγιοβάννης (61' Καμπετσής), Μακέντα (81' Κόναν)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα