Λαμία: Διοικητική κρίση έπειτα από μια ονειρεμένη σεζόν!

Δημήτρης Ρούσσος
Λαμία: Διοικητική κρίση έπειτα από μια ονειρεμένη σεζόν!

bet365

Η Super League 1 βρίσκεται προ των πυλών και το gazzetta.gr παρουσιάζει το «προφίλ» της Λαμίας, που μπαίνει στη «μάχη» εν μέσω διοικητικής κρίσης.

Γρανάδα - Σεβίλλη με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr. Γρανάδα - Σεβίλλη με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Η ολοκλήρωση της περσινής Super League βρήκε τη Λαμία να περπατά ανάμεσα σε δάφνες μιας σεζόν γεμάτης επιτυχίες. Μπορεί το κλίμα των μεταγραφών να προϊδέαζε για μια καλή σεζόν, όμως η αλλαγή προπονητή και το «στραβό» ξεκίνημα κράτησαν το φρένο πατημένο. Ωστόσο η έλευση του Μάκη Χάβου αποδείχθηκε απολύτως συμβατή με το ρόστερ και όλα λειτούργησαν στην εντέλεια για τους «κυανόλευκους», που πλασαρίστηκαν στην 7η θέση του πρωταθλήματος κι έφτασαν ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού πρώτα απέκλεισαν σε διπλά παιχνίδια τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, με νίκη μάλιστα στο «Γ. Καραϊσκάκης»! Το «ταβάνι» είχε τρυπήσει και αυτονόητα δεν μπορούσε να περιμένει κάποιος αντίστοιχα κατορθώματα, μα έστω την καθιέρωση στο κορυφαίο επίπεδο. Αυτό πλέον αποτελεί στόχο πέρα από τα όρια των προσδοκιών, αφού το έμψυχο υλικό αποδυναμώθηκε, αλλά και ο σύλλογος βιώνει ένα διοικητικό βέρτιγκο που θα δοκιμάσει τις αντοχές του. Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου την αποχώρησή του από τη διοίκηση της ομάδας, που είδε τον Μάκη Χάβο να αποχωρεί και τον Σωτήρη Αντωνίου να τον αντικαθιστά. Εχέγγυα δεν υπάρχουν, παρά μόνο πίστη στην εμπειρία της ομάδας από την πρώτη κατηγορία. Πάντως η σεζόν δεν ξεκινάει υπό τις καλύτερες συνθήκες για τη Λαμία, που καλείται όχι να πετύχει κάτι αντίστοιχο των περσινών επιδόσεων, αλλά να παραμείνει στο κορυφαίο ελληνικό επίπεδο.

ΗΡΘΑΝ: Τουράμ, Βελλίδης, Θεοδωρόπουλος, Καραγιάννης, Ανάκογλου, Ράμος, Σάλιακας, Βύντρα, Βασιλόγιαννης, Μπαχανάκ

ΕΦΥΓΑΝ: Πίτι, Επστάιν, Μελίσσας, Καρυπίδης, Ασούμπρε, Μπλάζιτς, Μπαράλες, Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Μπερτόλιο, Καραγκούνης, Τζανετόπουλος, Αναστασιάδης, Παπαργυρίου

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Η σεζόν ξεκίνησε με τον Μάκη Χάβο να συνεχίζει στον πάγκο της Λαμίας. Ο Μακεδόνας τεχνικός «αναμόρφωσε» κατά την περσινή σεζόν τους Φθιωτούς και συμφώνησε τον Μάιο με τη διοίκηση για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Εντούτοις οι ανατροπές μέσα στο καλοκαίρι οδήγησαν στην απομάκρυνσή του και στην έλευση του Σωτήρη Αντωνίου, που στις αρχές Αυγούστου παρέλαβε ένα ρόστερ εν πολλοίς διαμορφωμένο και μια ομάδα με το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην «πλάτη» της! Είναι απορίας άξιον αν έχει προλάβει να διαφοροποιήσει τον τρόπο παιχνιδιού των παικτών του και ως εκ τούτου, αν η Λαμία της φετινής σεζόν θα μοιάζει με την περσινή ή θα είναι «μπερδεμένη» μέχρι να τη… μάθει ο νέος τεχνικός, που είχε λιγότερες από 20 μέρες στη διάθεσή του για τους σκοπούς του. Ο 43χρονος Λαρισαίος προπονητής δούλεψε πέρυσι στην ΑΕΛ, μετρώντας 2 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 9 παιχνίδια, ενώ στο παρελθόν πέρασε από τους πάγκους του Πανηλειακού, της Παναχαϊκής, της Σπάρτης και των Τρικάλων.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ο Τάσος Καραμάνος αναμένεται να αποτελέσει τον «καταλύτη» στην απόδοση και την πορεία των Φθιωτών. Κατά την περσινή του σεζόν στα «κυανόλευκα» επανήλθε στο προσκήνιο με 3 γκολ και μια ασίστ σε 27 συμμετοχές και φέτος, απόντος του Μπαράλες και του Μπερτόλιο, είναι ό,τι ποιοτικότερο διαθέτει η ομάδα στη γραμμή κρούσης. Το γκολ δεν είναι το δυνατό του σημείο, ωστόσο η ποιότητα στο παιχνίδι του και η τακτική του προσήλωση τον καθιστούν πολυτέλεια για μια Λαμία δίχως πολλά σημεία αναφοράς στο ρόστερ της. Η αποτελεσματικότητα που θα προκύψει από τη συνεργασία του με τον Ροτζέριο Τουράμ θα κρίνει επίσης πολλά, δεδομένου ότι οι δυο Αργεντινοί έφυγαν μαζί με τα 14 γκολ τους, που είναι ζητούμενο να μη λείψουν από τη φετινή πορεία της Λαμίας.

ΘΑ... ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: Εξασφαλίσει άνετα την παραμονή της, χωρίς να μπει σοβαρά στην κουβέντα περί κινδύνου στα playouts. Η περσινή ομάδα θα μπορούσε να στοχεύσει ως και στα playoffs, όμως η κατάσταση που διαμορφώθηκε στις αρχές Αυγούστου, συνδυαστικά με το ούτως ή άλλως περικεκομμένο μπάτζετ αφαίρεσε πολλή από τη δυναμική που είχε αναπτύξει. Οι φιλοδοξίες να επαναλάβει την περσινή πορεία θεωρούνται ουτοπικές και η ομάδα θα μοιάζει περισσότερο με την εικόνα της πρώτης της σεζόν στη Super League, όταν κι εξασφάλισε «αθόρυβα» την παραμονή. Η διοικητική κρίση καθιστά μια αντίστοιχη πορεία μέγα στόχο κι αν επιτευχθεί, άπαντες στη Φθιώτιδα μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι.

ΘΑ ΤΑ... ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Υποβιβαστεί. Το κοντράστ συγκριτικά με τα «μεγαλεία» της περασμένης σεζόν θα δημιουργήσει αυτόματα κατήφεια στο ΔΑΚ Λαμίας, αν τα προγνωστικά που θέλουν τον σύλλογο να «φλερτάρει» με τον υποβιβασμό επιβεβαιωθούν. Το ρόστερ δεν ενισχύθηκε σημαντικά, οι περισσότεροι εκ των περσινών πρωταγωνιστών έφυγαν και η διοικητική αστάθεια καθιστούν την ομάδα του Αντωνίου εκ των φαβορί για τη Super League 2 και μένει να φανεί ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσουν στον κλυδωνισμό οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ και φυσικά οι οπαδοί, των οποίων τη στήριξη φέτος οι «κυανόλευκοι» την έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Η Λαμία πρόκειται να κοιτάζει συνεχώς πίσω της. Το αν θα υποβιβαστεί ή όχι θα κριθεί αρκετά αργά, δεδομένου του νέου τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος με αγώνες κατάταξης μετά την κανονική διάρκεια. Σίγουρα από άποψη ρόστερ είναι αποδυναμωμένη, όμως δεν είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος τόσο νωρίς αν είναι χειρότερη συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, που κινούνται στην ίδια «ταχύτητα». Η εμπειρία θα παίξει τον ρόλο της και οι λεπτομέρειες θα κρίνουν αν η Λαμία θα βγει στον αφρό, δηλαδή πάνω από τις δυο τελευταίες θέσεις ή όχι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα