Φοροελάφρυνση σε ΠΑΕ και ΚΑΕ και νέα κίνητρα υπόσχονται Κυβέρνηση - Υφυπουργείο Αθλητισμού!

Δημήτρης Τομαράς
Φοροελάφρυνση σε ΠΑΕ και ΚΑΕ και νέα κίνητρα υπόσχονται Κυβέρνηση - Υφυπουργείο Αθλητισμού!

bet365

Η συνάντηση Πρωθυπουργού - Υφυπουργείου Αθλητισμού ανέδειξε την πρόθεση της Κυβέρνησης να μειώσει την φορολογία των ομάδων αλλά και να δώσει νέα κίνητρα σε ΠΑΕ - ΚΑΕ.
Οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης στον τομέα του αθλητισμού, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, συζητήθηκαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την συμμετοχή του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, καθώς και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Στέλιου Πέτσα και της Γενικής Γραμματέως Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυς Λοΐζου. Για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:
«Μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού, είχαμε με τον κ. Μαυρωτά μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις βασικές προτεραιότητες για την ενιαία εθνική πολιτική για τον αθλητισμό. Επικεντρωθήκαμε σε έξι σημεία τα οποία θα αναφέρω αμέσως τώρα:
- Άμεσα προχωρούμε στην κατασκευή κλειστού σταδίου για αθλητές με αναπηρία.
-Προώθηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.
-Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, πάντοτε με τη συνεργασία των δήμων και των περιφερειών της χώρας μας.
- Προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας είναι η αντιμετώπιση του ντόπινγκ. Ιδιαιτέρως στις νεαρές ηλικίες.
-Βέβαια, η αντιμετώπιση της βίας και των χειραγωγημένων αγώνων.
-Και, τέλος, φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων της χώρας μας». Ως προς τα φορολογικά κίνητρα ο υψηλός συντελεστής φορολογίας ήταν και παραμένει ένα σοβαρό θέμα για τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ. Εφόσον μειωθεί, όπως φαίνεται να είναι η διάθεση της Κυβέρνησης, θα είναι μία σημαντική ανάσα για τις ομάδες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα