Ο Ματέο Γκαρσία και το παιχνίδι με τη φωτιά που «καίει» τη Λας Πάλμας

Ο Ματέο Γκαρσία και το παιχνίδι με τη φωτιά που «καίει» τη Λας Πάλμας

Ο Ματέο Γκαρσία και το παιχνίδι με τη φωτιά που «καίει» τη Λας Πάλμας

bet365

Η ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα είναι συνέπεια της πολιτικής που ακολούθησε η Λας Πάλμας επί του ζητήματος των πωλήσεων παικτών, μεταξύ αυτών και του Ματέο Γκαρσία. Πλέον οι Ισπανοί θα συμβιβαστούν με … λιγότερα και ο Άρης παραμένει σε θέση αναμονής.

Η Λας Πάλμας έχασε τον βασικότερο σύμμαχό της, τον χρόνο. Γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους παίκτες που απέκτησε υπό τη μορφή μεταγραφής λόγω της σχετικής απαγόρευσης κι έχει στη διάθεσή της διάστημα λιγότερο του ενός μήνα (έως τις 2 Σεπτεμβρίου) για να ισορροπήσει τα έξοδά της στα επίπεδα που της επιβάλλει η αρμόδια αρχή του ισπανικού ποδοσφαίρου. Επί του θέματος επανήλθε και η «Marca» σημειώνοντας την ανάγκη δραστικής μείωσης του προϋπολογισμού της, ακόμη και συμβολαίων παικτών. Αυτή η μείωση προσδιορίζεται στο 58%(!), από τα 19 εκ. ευρώ, στα 8εκ. ευρώ. Εκτός κι αν εξασφαλιστούν χρήματα μέσα από πωλήσεις παικτών, όπως ο Ματέο Γκαρσία.

Αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο των Ισπανών, αλλά δεν βγήκε, είτε γιατί οι οικονομικές απαιτήσεις τους αποδείχθηκαν δυσανάλογες της αξίας των αθλητών, είτε γιατί δεν κατάφερε να τους πείσει επί συμφωνιών που είχε πετύχει. Η ουσία είναι ότι η Λας Πάλμας παραμένει εγκλωβισμένη, ομοίως και οι ποδοσφαιριστές που είναι προς πώληση. Μεταξύ αυτών και ο Ματέο Γκαρσία.

Η υπόθεση του Αργεντίνου επιθετικού (ενδεχομένως) να είχε τελειώσει αν ήταν κάτοχος του ιταλικού διαβατηρίου. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα είχε ανοίξει ο δρόμος μετακόμισής του στην Μπέρμιγχαμ. Ο αγγλικός σύλλογος απέφυγε να ρισκάρει, να αποκτήσει δηλαδή έναν αθλητή δίχως την εγγύηση ότι έχει το δικαίωμα χρησιμοποίησής του.

Ο Άρης παραμένει σε κατάσταση αναμονής. Πληροφορίες θέλουν τους «κίτρινους» να καταθέτουν νέα προσφορά, στην οποία θα «κυριαρχεί» το υψηλό ποσοστό μεταπώλησης για λογαριασμό της ισπανικής ομάδας. Θα περιμένουν την απάντηση της Λας Πάλμας σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, γνωρίζοντας ότι η τελευταία πλέον «καίγεται» να βρει λύσεις οι οποίες ταυτόχρονα θα εξυπηρετήσουν τις οικονομικές ανάγκες της. Ο ισπανικός Τύπος εκτιμά ότι η Λας Πάλμας υποχρεούται πλέον να ρίξει τις απαιτήσεις της, στέκεται επίσης στον χρόνο που δεν υπάρχει και αναφέρεται πολύ συγκεκριμένα στην περίπτωση του Ματέο Γκαρσία. Μένει να αποδειχθεί αν πρόκειται για δημοσιογραφικές εκτιμήσεις ή για πληροφορίες οι οποίες αντλούνται μέσα από το περιβάλλον της Λας Πάλμας, όπως έγινε δηλαδή στο προηγούμενο διάστημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα