Τσούμπα Άκπομ: Τι κάνεις, όταν… σε καλεί το Λονδίνο; (vids)

Τσούμπα Άκπομ: Τι κάνεις, όταν… σε καλεί το Λονδίνο; (vids)

bet365

Με μόλις 27 λεπτά συμμετοχής στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Premier League, ο Άγγλος επιθετικός του ΠΑΟΚ απασχολεί εκ νέου τα αγγλικά media εξαιτίας του φλερτ του με τη Γουέστ Χαμ.

Ο Τσούμπα Άκπομ βλέπει το όνομα του να απασχολεί σήμερα τον Βρετανικό Τύπο, αλλά συνεχίζει να νιώθει ευγνώμων στον ΠΑΟΚ. Δεν παραβλέπει το γεγονός ότι μέσα σε ένα χρόνο επέστρεψε στο προσκήνιο, μετά από κάποια χρόνια περιπλάνησης στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας και στο Βέλγιο.

Ο Αγγλοτραφής Νιγηριανός επιθετικός έχει ήδη καταγράψει ένα πολύ μικρό πέρασμα από το κορυφαίο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, όπου έχει μετρήσει 4 συμμετοχές με μόλις 27 λεπτά παρουσίας σε αγώνες της Άρσεναλ, αλλά τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Μια δεύτερη ευκαιρία, ενδεχομένως, να είναι μια μεγάλη πρόκληση…

Πάντως, και στην Ελλάδα ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, στην αρχή έμεινε πολλές φορές στον πάγκο, ελέω Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, με τον Λουτσέσκου να προσπαθεί στις προπονήσεις να τον κάνει είναι πιο συμμετοχικός στο παιχνίδι, την ίδια στιγμή που έβλεπε τους Έλληνες ρέφερι να του ακυρώνουν το ένα γκολ, μετά το άλλο…

Ο 23χρονος επιθετικός έβαλε το κεφάλι κάτω, δούλεψε, άρπαξε την ευκαιρία μετά την πώληση του Πρίγιοβιτς, φτάνοντας με την «ασπρόμαυρη» φανέλα στο «πικ» της χρηματιστηριακής αξίας του, όπου σύμφωνα με το «Transfermarkt» τον Μάιο του 2019 μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου «αξίζει» 3.000.000 ευρώ, ενώ πέρα από τη Γουέστ Χαμ κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Ρεν και η Μάιντζ, έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του.

Το ενδιαφέρον των «Hammers», που κανείς μέχρι τώρα δεν γνωρίζει αν θα προχωρήσει και θα γίνει επίσημο προς τον ΠΑΟΚ, δεν προέκυψε τυχαία, άλλωστε οι άνθρωποι της είχαν «σημαδέψει» το φιλικό με τη Φορτούνα Σιτάρντ και είχαν από νωρίς πάρει θέσεις στις κερκίδες του γηπέδου το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Πάντως, ούτε ο ίδιος ο 23χρονος Άγγλος επιθετικός δεν περίμενε ότι θα έβγαζε μάτια και θα σημείωνε τέσσερα γκολ. Μέχρι τότε στην προετοιμασία επί ολλανδικού εδάφους κυλούσε ομαλά, είχε σκοράρει κάποια γκολ, αλλά δεν έδειχνε απόλυτα ικανοποιημένος από τον εαυτό του.

Στην πρώτη προπόνηση, μετά το φιλικό με την Άντερλεχτ, δούλεψε στο τελείωμα των φάσεων μαζί με τον Βίτορ Καστανέιρα, καθώς όπως είχε πει στο προπονητικό κέντρο της βελγικής ομάδας «δεν με ενόχλησε κάτι, απλά έχω προσδοκίες από τον εαυτό μου. Ένιωθα ότι θα έπρεπε να έχω σκοράρει, στις ευκαιρίες που μου δόθηκαν».

Πριν από ένα χρόνο, ο ΠΑΟΚ είχε έρθει σε συμφωνία με την Άρσεναλ για την απόκτηση του Άκπομ, με το κόστος της αγοράς του 23χρονου επιθετικού να αγγίζει σχεδόν τα 2.000.000 ευρώ. Ο Άγγλος φορ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, μέχρι δηλαδή το καλοκαίρι του 2021, με ετήσιες αποδοχές κοντά στις 800 χιλιάδες ευρώ, ενώ οι «ασπρόμαυροι» έβαλαν τη ρήτρα αποδέσμευσης στα 10 εκατομμύρια ευρώ πιστεύοντας και ποντάροντας στην προοπτική που έβλεπαν να έχει ένα παιδί το οποίο μεγάλωσε και έμαθε τα βασικά του ποδοσφαίρου στις ακαδημίες των «κανονιέρηδων» στο βόρειο Λονδίνο.

Το δημοσίευμα της «Daily Mail» κάνει λόγο για πρόταση 5.000.000 αγγλικών λιρών (κοντά στα 5,5 εκατ. ευρώ) ενώ σ’ άλλα ρεπορτάζ ο Αγγλος φορ χαρακτηρίζεται ιδανική και «φτηνή» λύση για την επίθεση της Γουεστ Χαμ, που πριν λίγο καιρό έβγαλε από το ταμείο της και πλήρωσε σχεδόν 50 εκατομμύρια ευρώ στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης για την απόκτηση του Γάλλου επιθετικού Σεμπαστιέν Αλέ.

Στο συμβόλαιο του Άκπομ υπάρχει ποσοστό μεταπώλησης κοντά στο 30%, που έχει κρατήσει η Άρσεναλ, ενώ κάποια στιγμή πριν από λίγους μήνες στην Τούμπα είχαν κάνει κάποιες πρώτες επαφές για την υπογραφή νέου συμβολαίου, με αυξημένες αποδοχές.

Ένα από τα ζητούμενα είναι αν ο ΠΑΟΚ θα μπει στη διαδικασία να πουλήσει τον βασικό επιθετικό του πριν από τα παιχνίδια με τον Άγιαξ. Η μεταγραφική περίοδος για τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ ολοκληρώνεται την ερχόμενη Πέμπτη, με τους «ασπρόμαυρους» να δηλώνουν κανονικά τον Τσούμπα Άκπομ στη λίστα της ΟΥΕΦΑ για τους δύο αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο «Τσούμπι», όπως τον αποκαλούν στην Τούμπα, περνάει καλά στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. «Νιώθω ότι με αγαπούν εδώ, νιώθω άνετα στον ΠΑΟΚ και είμαι ερωτευμένος με αυτή την ομάδα. Προτιμώ να παίζω για ομάδα, που με θέλουν, παρά σε ένα από τα τεράστια club του πλανήτη και να νιώθω πως δεν με θέλουν», είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «FORZA» κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Σήμερα το πρωί ο Άγγλος φορ βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, παρέλαβε κάποια ξεχασμένα βραβεία του από την περσινή σεζόν και αποθέωσε τους «ασπρόμαυρους», σ’ ότι αφορά το κομμάτι της επικοινωνίας.

«Στον ΠΑΟΚ έχουμε την καλύτερη ομάδα επικοινωνίας, είναι οι καλύτεροι στην Ελλάδα με διαφορά. Θα έρθουν πολλά περισσότερα τρόπαια για την ομάδα και για μένα», σχολίασε. κλείνοντας το μάτι στους οπαδούς των νταμπλούχων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα