ΠΑΟΚ με 17 γκολ, αλλά κανείς δεν ενθουσιάζεται…

ΠΑΟΚ με 17 γκολ, αλλά κανείς δεν ενθουσιάζεται…

ΠΑΟΚ με 17 γκολ, αλλά κανείς δεν ενθουσιάζεται…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την τελευταία φιλική πεντάρα του ΠΑΟΚ που κλείνει καλά μία προετοιμασία η οποία ξεκίνησε τόσο παράξενα και τόσο δύσκολα. Μέσα σε όλα υπάρχει και ο Άγιαξ που παίζει τον δικό του ρόλο για το σκεπτικό που έχουν όλοι στον ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο κομμάτι γνωριμίας με τη νέα του ομάδα, ο Αμπέλ Φερέιρα χρησιμοποιούσε 25-26 ποδοσφαιριστές σε κάθε φιλικό. Από τότε που αποφάσισε ότι δεν έχει άλλο χρόνο και πρέπει να επιμείνει στον βασικό του κορμό, έχουμε: Ουνιβερσιτατέα-ΠΑΟΚ 0-5, στα γενέθλια των Ρουμάνων. Το Σίντ Τρούιντεν-ΠΑΟΚ έληξε 0-4, στην πρόβα τζενεράλε των Βέλγων. Ακολούθησε το Άντερλεχτ-ΠΑΟΚ 1-3 στο τελευταίο φιλικό και της ομάδας του Κομπανί. Χθες, ακολούθησε η πρόβα τζενεράλε της Φορτούνα Σιτάρντ μέσα στο γήπεδό της… Άλλα πέντε γι’ αυτούς, στη «ρεβάνς» που… όφειλε να πάρει ο ΠΑΟΚ μετά τη συντριβή του Άρη από αυτή την ομάδα.

Αν δεν κάνουμε μεγάλο λάθος σε αυτά τα… δύσκολα μαθηματικά με τα μεγάλα νούμερα, μαζεύτηκαν 17 γκολ στα τέσσερα ματς όπου έπαιξε περισσότερο ο βασικός κορμός των αήττητων πρωταθλητών και νταμπλούχων Ελλάδας. Δεν τον λες και… κακό τον απολογισμό, για ένα σύνολο που πριν ένα μήνα ημέρες άλλαξε προπονητή και πέρασε ένα μεγάλο σοκ μέχρι να συνέλθει.

Κόντρα στη Φορτούνα Σιτάρντ ο ΠΑΟΚ θα έβαζε… όσα ήθελε. Αν έπρεπε να βάλει 10, θα τα έβαζε! Στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων υπήρχε τέτοια ορμή και τόσο μεγάλη επιθετικότητα, που πραγματικά οι μεγάλες φάσεις δημιουργούνταν ανά τρίλεπτο. Απέναντι στη 12η Ολλανδική ομάδα, που παίζει ανοικτά, αλλά είναι και πανέτοιμη για το πρωτάθλημά της. Ομάδα που παίζει ανοικτά, αλλά έβαλε γκολ από λάθος του Πασχαλάκη, γιατί κατά τα άλλα δεν μπορούσε να πλησιάσει απειλητικά… Και αυτό μετράει.

Και χθες η έμπειρη άμυνα τα έκανε όλα σωστά, ο Καντουρί μοίραζε, ο Εσίτι έκοβε, ο Ζαμπά δεν σταματούσε πουθενά, ο Πέλκας την… έκρυβε και ο Άκπομ έβαζε, έβαζε, έβαζε…

Όλα καλά στο τέλος της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, του οποίοι οι αναπληρωματικοί έφεραν 1-1 με την τρίτη ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Προσέξτε τους αναπληρωματικούς: Ίνγκασον! Στοχ! Ζίφκοβιτς, Σφιντέρσκι! Λημνιός! Ντόουγκλας Αουγκούστο! Ροντρίγκο! Δεν έπαιζε και ο Ενρίκε, θυμηθείτε και ποιοι ακόμη λείπουν…

Πώς λοιπόν ξεκίνησε αυτό το διπλό στάδιο προετοιμασίας μέσα στην αγωνία και τον προβληματισμό και.. πώς τελειώνει, με τόσο καλά σημάδια απόδοσης και αφομοίωσης μερικών νέων στοιχείων που θέλει να περάσει στη δημιουργία παιχνιδιού, ο Αμπέλ Φερέιρα, ένας προπονητής που ξεκάθαρα θέλει να δημιουργήσει μία ομάδα η οποία τελικά θα παίξει πιο γρήγορα.

Αλλά…

Κανείς εντός ομάδας δεν ενθουσιάζεται! Όλοι είναι πολύ-πολύ προσγειωμένοι. Ξέρουν καλά που «πατάνε», ξέρουν τι θέλουν και πάνω απ’ όλα ξέρουν ότι στο βάθος υπάρχει… Άγιαξ. Αυτό είναι το θέμα! Η κλήρωση κρατάει όλη την ομάδα απόλυτα προσγειωμένη και 100% συγκεντρωμένη. Κανείς δεν παρασύρεται, κανείς δεν «φλυαρεί» με τα 17 γκολ και τις καλές εμφανίσεις στα τελευταία ματς. Από τη μία γιατί πλέον ξέρουν το επίπεδό τους και από την άλλη γιατί ο Άγιαξ που έρχεται δεν αστειεύεται! Και αυτό θα είναι παιχνίδι-στόχου.

Πίστη για το πλάνο χρειάζεται, αυτοπεποίθηση στην ομάδα και στην ποιότητά της υπάρχει, αλλά για να επιτευχθεί ο πρώτος στόχος χρειάζεται και 100% συγκέντρωση και σοβαρότητα. Το 99% δεν φθάνει.

Έστω και έτσι, όλοι το νιώθουν ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί! Κρατήστε το αυτό…

Πάμε και σε μερικά επιμέρους…

* Ο Πασχαλάκης έκανε ευτυχώς το μεγάλο λάθος σε τέτοιο φιλικό… Θα καταλάβει τι έγινε.
* Ο Γιαννούλης είναι κάθε μέρα και καλύτερος.
* Ο Εσίτι θα κάνει εύκολα τη δουλειά του.
* Με τον Ελ Καντουρί έγιναν απίστευτα πράγματα. Ας περάσει και αυτή η μέρα και θα τα «ξαναπούμε».
* Ο Ζαμπά δεν… τους βλέπει πλέον, αλλά αυτό δεν πρέπει να του κάνει κακό.
* Παίζοντας μαζί Πέλκας και Άκπομ, ανεβάζουν ο ένας τον άλλο 30%.
* Ο Μπίσεσβαρ δίνει προσωπικότητα με τον τρόπο που παίζει και… μην ξεχνάμε ότι έχει αφήσει εκτός έναν… Στοχ.

Αυτοί (και οι άλλοι...) είναι οι παίκτες-νικητές που από μεθαύριο ξεκινούν για την πρώτη μεγάλη δοκιμασία…

Που και να επιστρέψουν σε λίγους μήνες… Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και λίγο νωρίτερα ο Βέρνμπλουμ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.