Αμπέλ Φερέιρα στο gazzetta.gr: «Θα είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση του Άγιαξ» (vids)

Αμπέλ Φερέιρα στο gazzetta.gr: «Θα είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση του Άγιαξ» (vids)

Αμπέλ Φερέιρα στο gazzetta.gr: «Θα είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση του Άγιαξ» (vids)

bet365

Ο Αμπέλ Φερέιρα κάνει το ταμείο του, μετά το τέλος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, μιλάει για τις αναμετρήσεις με τον Άγιαξ, τη φιλοσοφία, το κλίμα στις τάξεις του ΠΑΟΚ και αποθεώνει τον Ομάρ Ελ Καντουρί.

Ήταν 2 Ιουλίου όταν ο Αμπέλ Φερέιρα έφτασε στην Ολλανδία και ουσιαστικά από εκείνη την ημέρα έπεσε στα βαθιά. Ο Πορτογάλος τεχνικός γνώριζε ευθύς εξαρχής ότι μέσα σε πολύ μικρό διάστημα θα έπρεπε να προετοιμάσει τον ΠΑΟΚ για τις αναμετρήσεις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον στόχο της εισόδου στους ομίλους να γίνεται αρκετά δύσκολη, μετά την κλήρωση με τον Άγιαξ, αλλά να παραμένει πολύ ψηλά ως στόχος για τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Μέσα από οκτώ φιλικές αναμετρήσεις, πολλές ώρες προπονήσεων σε Άπελντοορν και Χορστ ήρθε η ώρα για το πρώτο ταμείο από τον 40χρονο προπονητή, ο οποίος βγαίνοντας από τα αποδυτήρια του «Fortuna Sittard Stadion» δεν έκρυβε την ικανοποίηση του για την εικόνα της ομάδας εννιά μέρες πριν από το πρώτο ραντεβού με τον Άγιαξ στην Τούμπα.

«ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ»

Ποια είναι η αποτίμηση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας; Ο Πορτογάλος τεχνικός στέκεται στη δουλειά όλων των ποδοσφαιριστών, στο υλικό που παρέλαβε από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία, άλλωστε ο βασικός κορμός αποτελείται στα 10/11 από τους παίκτες που προϋπήρχαν στο ρόστερ, ενώ όπως τονίζει υπάρχει αρκετός δρόμος.

«Από την στιγμή που ήρθαμε στην Ολλανδία διευκολυνθήκαμε πάρα πολύ γιατί βρήκαμε ένα κράμα ποδοσφαιριστών, με πάρα πολλές εμπειρίες, ουσιαστικά βρήκαμε στρωμένο τον δρόμο μας, κάτι που οφείλεται και στο προηγούμενο προπονητικό επιτελείο, εμείς από την πλευρά μας και στα δύο στάδια της προετοιμασίας είχαμε πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές μαζί μας, πολλούς νεαρούς παίκτες, δυστυχώς δεν μπορούσαμε να έχουμε τον Πόντους (σ.σ. Βέρνμπλουμ), τον Αντρέ (σ.σ. Βιεϊρίνια) και τον Χοσέ (σ.σ. Μαουρίσιο) λόγω των τραυματισμών τους, οπότε δουλέψαμε με το υπόλοιπο γκρουπ. Όλοι τους είναι ποδοσφαιριστές με πολύ δίψα και στόχο να πετύχουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο όνειρο που δεν είναι άλλο από την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας».

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ»

Από δω και πέρα οι «ασπρόμαυροι» στρέφουν όλη την προσοχή τους στις δύο μεγάλες μονομαχίες με τον Άγιαξ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θέλουν φέτος να διακριθούν στην Ευρώπη, κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν τα δύο προηγούμενα χρόνια, σε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από τον νέο προπονητή του «Δικεφάλου», που δείχνει αποφασισμένος να τον οδηγήσει μακριά.

«Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω, τρέφω μεγάλο σεβασμό για ότι πέτυχε η ομάδα την περασμένη σεζόν, όταν ο ΠΑΟΚ με προσέγγισε και με έκανε δικό του, το έκανε για όλο το πακέτο που διαθέτω, ο προπονητής, ο άνθρωπος, η φιλοσοφία μου γύρω από το παιχνίδι. Αφού μιλάμε για το κομμάτι της Ευρώπης, πρόκειται για δύο αγώνες μια και έξω, που αν χάσεις αποκλείεσαι, είναι παιχνίδια που πρέπει να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου, ευτυχώς οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν αποδείξει ότι μπορούν να το κάνουν αυτό και μπορούν να δώσουν μια πολύ καλή απάντηση σ’ όλο τον κόσμο. Ασφαλώς και το στρατηγικό κομμάτι θα παίξει κεφαλαιώδη ρόλο στα προκριματικά και τα παιχνίδια με τον Άγιαξ. Θα είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτή την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας γιατί πραγματικά θέλουμε πάρα πολύ να περάσουμε αυτό το πρώτο εμπόδιο στα προκριματικά και μετά το επόμενο».

H ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ

Ο Αμπέλ Φερέιρα στέκεται στον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού μέσα από τις προπονήσεις, αλλά και το κομμάτι της φυσικής κατάστασης μιλώντας περισσότερο για τεχνικά και τακτικά ζητήματα.

«Ήρθα στον ΠΑΟΚ για όλο το πακέτο που προανέφερα, γνωρίζοντας από την αρχή θα έπρεπε να περάσω τις ιδέες μου και τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού σ’ ένα πολύ μικρό διάστημα και μέχρι στιγμής είμαστε σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο. Στο σκέλος της φυσικής κατάστασης αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η μεθοδολογία της προπόνησης που χρησιμοποιώ έχει να κάνει με τη συγχώνευση όλων των κομματιών σε κάθε άσκηση, έχει να κάνει με την τακτική, την τεχνική τη φυσική κατάσταση, την ψυχική προετοιμασία κάθε ποδοσφαιριστή. Πχ. όταν δουλεύουμε σε μικρούς χώρους, εστιάζουμε πιο πολύ στη δύναμη, στα σπριντ, στις επιταχύνσεις, στις επιβραδύνσεις, κάτι που είναι πολύ σημαντικά κομμάτια για τη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Το 90-95% των ασκήσεων περιλαμβάνει μπάλα, οπότε ταυτόχρονα δουλεύεις και τακτικά, αλλά και τεχνικά στοιχεία».

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να βγάζει προς τα έξω αυτό που πραγματικά έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια στο εσωτερικό του. Ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να μετράει σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, αλλά έχει προλάβει να διαπιστώσει το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια της ομάδας.

«Αυτό που μπορώ να πω, έχοντας δει ιδίοις όμμασι, είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια πραγματικά μεγάλη και δεμένη οικογένεια, με πραγματικά σπουδαίους ανθρώπους και θέλω από την πλευρά μου και εγώ να αποτελέσω κομμάτι αυτής της οικογένειας και αυτών των ανθρώπων».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΤΑΚΑ ΓΙΑ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Ο προπονητής του «Δικεφάλου» κλήθηκε να σχολιάσει την συνολική παρουσία του μεταμορφωμένου προς το καλύτερο Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος από την στιγμή που άλλαξε ρόλο και θέση μέσα στο γήπεδο είναι ένας… άλλος ποδοσφαιριστής, απ’ αυτούς που συγκέντρωσαν πάνω τους όλα τα βλέμματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Η απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση πραγματικά είναι εντυπωσιακή.

«Δεν ξέρω αν θα πρέπει να το πω, αλλά θα το πω… Ο Ομάρ είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχω προπονήσει μέχρι σήμερα!».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα