Παναθηναϊκός: Μιλώντας για τον Γιοάν Μολό...

Παναθηναϊκός: Μιλώντας για τον Γιοάν Μολό...

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Μιλώντας για τον Γιοάν Μολό...

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει όσα άκουσε από τον σπουδαίο, Φράνκι Βερκότερεν για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού αλλά και την άποψη κορυφαίου ρεπόρτερ Ζενίτ για τον Γάλλο εξτρέμ!

Όταν πριν από περίπου τρεις εβδομάδες κυκλοφόρησε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Γιοάν Μολό, ένα πρώτο ψάξιμο μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο Γάλλος εξτρέμ εκτός από ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, είναι και μία πολύ ισχυρή και ιδιαίτερη προσωπικότητα. Με τα καλά του και τα στραβά του. Όπως γράφαμε και τότε, όποιος βρήκε το κουμπί του... ξεκλείδωσε την φωτεινή ποδοσφαιρική αλλά και ανθρώπινη πλευρά του Μολό. Όποιος, όμως, επέλεξε έναν δρόμο χωρίς εμπιστοσύνη στον ποδοσφαιριστή και δεν λογάριασε την ειδική διαχείριση που θέλει ο χαρακτήρας του, ενεργοποίησε μία ωρολογιακή βόμβα στα αποδυτήρια της ομάδας του!

Σήμερα, 26 Ιουλίου, ο Μολό θεωρείται ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και το πρωί της Παρασκευής είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με έναν άνθρωπο που τον ξέρει όσο λίγοι. Ένας από τους προπονητές που βρήκαν και πάτησαν αυτό το κουμπί που λέγαμε και παραπάνω!

Ο λόγος για μία σπουδαία φυσιογνωμία του βελγικού ποδοσφαίρου, τον Φράνκι Βερκότερεν!

Ο 62χρονος κόουτς με θητεία μεταξύ άλλων στην Άντερλεχτ, την Εθνική Βελγίου, την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, την Γκενκ και την Σερκλ Μπριζ, συνεργάστηκε με τον Μολό στην Κρίλια Σοβέτοφ.

Στο πιο... εκρηκτικό εξάμηνο της καριέρας του Μολό, το οποίο του άνοιξε την πόρτα για την μεταγραφή στην Ζενίτ.

«ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ»!

«Ο Μολό ήταν ένας key player για την ομάδα που είχα δημιουργήσει στην Κρίλια. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει την διαφορά. Ντρίμπλα, ασίστ, όχι τόσα πολλά γκολ αλλά καλή επαφή με τα δίχτυα. Εξάλλου δεν είναι ο παίκτης που περιμένεις από εκείνον να εκτελέσει, να σκοράρει. Περιμένεις να σου φέρει την μπάλα με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις μέσα στην περιοχή, να σου κάνει την πάσα, την σέντρα ή την ενέργεια που θα ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Είναι γρήγορος ειδικά στα πρώτα μέτρα και το κορμί του τον βοηθά να είναι δυνατός και στις προσωπικές μονομαχίες» ήταν το πρώτο, αναμφίβολα εγκωμιαστικό, σχόλιο του Βέλγου προπονητή.

Ναι αλλά τι συμβαίνει με τον χαρακτήρα του;

«Είναι ο ορισμός του επαγγελματία. Δουλεύει πολύ, ακόμη και μόνος του, σε ατομικές προπονήσεις για να βελτιώσει πράγματα στο παιχνίδι του. Δεν το συναντάς συχνά αυτό. Είναι ισχυρή προσωπικότητα και είναι σημαντικό ο προπονητής να του δείχνει εμπιστοσύνη. Εμείς δεν είδαμε ποτέ το άλλο του πρόσωπο, γιατί του δείξαμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Είναι σημαντικό για εκείνον να νιώθει σημαντικός. Όταν αυτό συμβεί μπορεί να προσφέρει πολλά».

Ο Βενκότερεν είχε να μας πει και ένα... μυστικό για την τακτική διαχείριση του Μολό αλλά και ένα καλό νέο για τις στημένες φάσεις του Παναθηναϊκού, που πέρυσι λόγω μετριότατων εκτελέσεων, αποτέλεσαν σημαντικό μειονέκτημα.

«Νομίζω πως του ταιριάζει περισσότερο να έχει πολλές ελευθερίες πάνω στο χορτάρι. Να είναι τακτικά πιο ελεύθερος, καθώς διαθέτει την εξυπνάδα και την αντίληψη να δει τις ευκαιρίες και τους χώρους μέσα στο παιχνίδι. Πάντα εξυπηρετώντας το καλό της ομάδας. Από κει και πέρα, είναι πολύ καλός στις εκτελέσεις των στημένων. Και ας θέλει να τα χτυπάει όλα(γελάει). Εμείς πήραμε πολλά πράγματα από τα χτυπήματά του».

«ΑΠΕΤΥΧΕ ΛΟΓΩ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ»

Εκτός, όμως, από την φωτεινή πλευρά, υπάρχει και η σκοτεινή. Εξάλλου, ο Μολό στις πολλές ομάδες που έχει αγωνιστεί, θα ήταν είτε του ύψους είτε του βάθους. Είτε θα ήταν πρωταγωνιστής, είτε δεν θα έπαιζε σχεδόν καθόλου!

Μία τέτοια περίπτωση ήταν και η παρουσία του στην Ζενίτ. Ήταν τόσο άσχημη η ψυχολογική του κατάσταση, όπου ο επίλογος της παρουσίας του στην Αγία Πετρούπολη γράφτηκε με... χειρονομίες προς τον κόσμο σε παιχνίδι της δεύτερης ομάδας!

Ο Σεργκέι Τσίμερμαν, κορυφαίος ρεπόρτερ Ζενίτ στο Matchtv.ru, μας εξήγησε τι δεν πήγε καλά και ο Μολό έφυγε χωρίς να ακουμπήσει από την Ζενίτ, όταν έκανε το επόμενο σημαντικό βήμα στην καριέρα του.

«Ο Μολό ήταν καλός στην Κρίλια Σοβέτοφ, στη Σαμάρα. Εκρηκτικός, πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός, με καλή κατανόηση του παιχνιδιού και των συμπαικτών του. Σκόραρε κάποια γκολ κόντρα στην Ζενίτ, που είχαν ως αποτέλεσμα να γίνει διακαής πόθος για την ομάδα της Αγία Πετρούπολης. Μετά την μεταγραφή του, όμως, στην Ζενίτ η καριέρα του είχε πτωτική πορεία. Ποιος ήταν ο λόγος;

Πιστεύω πως δείχνει τις πραγματικές του δυνατότητες μόνο όταν νιώθει σημαντικός, μόνο όταν είναι από τους ηγέτες της ομάδας. Στην Ζενίτ, όμως, υπήρχαν αρκετοί σημαντικοί παίκτες και… χάθηκε ανάμεσά τους. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον ισχυρό ανταγωνισμό και την πίεση. Ο δύσκολός του χαρακτήρας ήταν ακόμη ένας λόγος που δεν πέτυχε στην Ζενίτ.

Οι εμφανίσεις του νομίζω εξαρτώνται πάρα πολύ από την ψυχολογική του κατάσταση, από την διάθεσή του που συχνά τον επηρεάζει αρνητικά μέσα στο γήπεδο, όταν δεν είναι καλή.

Η Σαμάρα είναι διαφορετικό μέγεθος από την Ζενίτ και πιστεύω πως και αυτό έπαιξε τον ρόλο του».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.