Η μέρα που ο Φερέιρα κατάλαβε τι ομάδα ανέλαβε…

Η μέρα που ο Φερέιρα κατάλαβε τι ομάδα ανέλαβε…

Η μέρα που ο Φερέιρα κατάλαβε τι ομάδα ανέλαβε…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για συγκεκριμένα περιστατικά εντός ΠΑΟΚ, που έχουν βοηθήσει τον Αμπέλ Φερέιρα να γνωρίσει καλύτερα την ομάδα του και τα πλεονεκτήματά της.

Δύο είναι τα στοιχεία που κάνουν αυτόν τον ΠΑΟΚ πολύ ξεχωριστό. Δύο στοιχεία που ο Αμπέλ Φερέιρα αντιλήφθηκε και εμπέδωσε πολύ περισσότερο σε αυτό το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας που διανύουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας.

Το πρώτο το αναφέρει σε κάθε τοποθέτησή του εδώ και λίγες ημέρες. Είναι από τότε που είπε… «κατάλαβα ότι έχω παίκτες οι οποίοι θέλουν να κερδίζουν παντού. Στα επίσημα, στα φιλικά, στην προπόνηση… Παντού». Μεγάλη υπόθεση αυτή και έχουμε εξηγήσει πάρα πολλές φορές τη σημασία αυτής της νοοτροπίας, που έχει αποκτήσει αυτή η ομάδα.

Από εκεί και πέρα είναι και το άλλο…

Είναι όλα αυτά που γίνονται εδώ στην Ολλανδία, αυτές τις τελευταίες ώρες. Είναι οι τρομερές στιγμές κατά τις οποίες επέστρεφε στις προπονήσεις ο Πόντους Βέρνμπλουμ! Έγιναν φοβερά πράγματα από τους συμπαίκτες και όλο το τημ, έτσι ώστε ο Σουηδός να νιώσει δυνατός και να πάρει τα πάνω του στον δύσκολο αγώνα που δίνει. Τον αποθέωσαν παίκτες, προπονητές, γιατροί, παράγοντες. Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο που συνεχίζουν την αποθεραπεία βγήκαν στο γήπεδο με πανό για να του ευχηθούν!

Όλοι λένε ότι… «είμαστε οικογένεια», αλλά αυτό το πράγμα που ζούμε καθημερινά στον ΠΑΟΚ, είναι ανεπανάληπτο. Είναι κάτι βέβαια που δεν προκύπτει σε έναν-δύο-πέντε-δέκα μήνες. Αυτή η ομάδα είναι πολλά χρόνια μαζί και εκεί βασίζονται πάρα πολλές σχέσεις. Εξάλλου το εξωαγωνιστικό δέσιμο, παίζει μεγάλο ρόλο και στην ποδοσφαιρική συνοχή που εμφανίζει αυτό το γκρουπ.

Έγινε ό, τι έγινε με τον Βέρνμπλουμ και χθες το βράδυ η ομάδα διοργάνωσε βραδιά καραόκε. Τα παιδιά ήθελαν να παίξουν! Ήθελαν να τραγουδήσουν! Και αυτό είναι μέσα στο πλάνο. Στο τέλος ο Φερέιρα τους είπε: «Αυτά δεν τα έχω ξαναδεί σε ομάδα…».

Έτσι είναι…

Και όταν ο κάθε Εσίτι έρχεται την πρώτη μέρα εδώ και ζει όλες αυτές τις καταστάσεις, πώς να μην μπει εύκολα στο κλίμα; Πώς να μην δεθεί; Ή αντίστροφα… Όταν ο παικταράς Νομπόα έρχονταν εδώ και από την πρώτη ημέρα έβλεπε και άκουγε καυγάδες στα αποδυτήρια με προπονητές να κατηγορούν παίκτες για πολλά και διάφορα, πώς να μην ξενερώσει ; Πώς να μην τα γράψει όλα εκεί που δεν πιάνει μελάνι…

Αυτά βλέπει ο Αμπέλ Φερέιρα και έχει ηρεμήσει… Είναι αρκετά έξυπνος για να καταλάβει ότι τα βασικά συστατικά υπάρχουν:

- Καλοί χαρακτήρες

- Ποιοτικοί παίκτες

- Φοβερά οικογενειακό κλίμα

- Νοοτροπία νικητή

Τα βλέπει και τα νιώθει κάθε μέρα. Από εκεί και πέρα βλέπει και τις αδυναμίες. Αυτές όμως είναι θέμα χρόνου να βελτιωθούν, όταν μία ομάδα βασίζεται σε όλα τα παραπάνω.

Στο κάτω-κάτω και για τα εντός του γηπέδου, θα έρθει ο καιρός που θα διαθέτει μαζί με τους άλλους και τους Βιεϊρίνια-Μαουρίσιο! Αυτή και αν δεν είναι τύχη για έναν προπονητή…

Και μερικές απορίες για το φινάλε…

* Πόσες φορές πρέπει να το σκεφτείς για να πας στην κόντρα με τον Εσίτι;

* Προς τι η παρεξήγηση με αυτό που είπε ο προπονητής της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα;

* Οι ευχές που (και φέτος) ανταλλάσσουν οι ομάδες για τα καλοκαιρινά ευρωπαϊκά ματς, μπορεί να συνεχιστούν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο που θα «πλακώνονται» για τα πέναλτι, τη Λίγκα και την ΕΠΟ;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.