Να το εμπεδώσουμε: υπομονή και στήριξη!

Να το εμπεδώσουμε: υπομονή και στήριξη!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Να το εμπεδώσουμε: υπομονή και στήριξη!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την Α.Ε.Κ. του Καρντόσο που αρέσει, υπογραμμίζει τι απαιτείται απ' όλους για να έχουμε αποτέλεσμα και έχει υστερόγραφο και μια σούπερ φωτογραφία

Άρης - ΑΕ Λεμεσού με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Είναι αλήθεια πως ο συνδυασμός των λέξεων «υπομονή» και «στήριξη» έχει επαναληφθεί σε τούτο το χώρο, στο δικό μας blog, αρκετές φορές. Σε βαθμό που κάποιοι να μου στείλουν σύντομα ότι κουράζει η... όλη φάση και να πάμε παρακάτω από το να επαναλαμβάνουμε τι απαιτείται να διακρίνει όλους εκείνους που βρίσκονται δίπλα, μέσα, γύρω και... επί τα αυτά στην ΑΕΚ. Δεν θα σταματήσω να το γράφω και να το λέω έως ότου να το εμπεδώσουν ΟΛΟΙ εντός κι εκτός ομάδας, από τη διοίκηση και το μεγάλο αφεντικό έως τον τελευταίο οπαδό ή απλό φίλο της Ένωσης. Διότι το αγωνιστικό πρότζεκτ που ετοιμάζει και προσπαθεί να μας παρουσιάσει ο Μιγκέλ Καρντόσο και οι ποδοσφαιριστές του απαιτεί πρωτίστως υπομονή και έπειτα στήριξη!

Μια ακόμη επιβεβαίωση για τα παραπάνω ήρθε από το φιλικό τεστ της ΑΕΚ με αντίπαλο την Λαμία στην έδρα της. Όσοι είδαν το πρώτο 45λεπτο θα διέκριναν τις διαφορές που επιχειρεί (και φάνηκαν) στο χορτάρι η ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο και θα αναγνώρισαν το πόσο σημαντικό είναι η δουλειά να φέρνει αποτέλεσμα. Αν κρίνουμε από τα δυο τελευταία φιλικά οφείλουμε να καταγράψουμε την αλήθεια. Προσοχή επιπόλαιοι κριτές όλων: γράφουμε, εστιάζουμε και αναλύουμε όσα είδαμε έως τώρα στα δυο τελευταία φιλικά τεστ. Κανείς δεν είναι -ανάμεσά μας- μελλοντολόγος για να μπορεί να πει ότι έτσι θα είναι και στη συνέχεια.

Ωστόσο σε ένα ματς στη διάρκεια του οποίου η ΑΕΚ έπαιξε μην έχοντας διαθέσιμους τους Κρίστιτσιτς, Μπακάκη, Λιβάια, Τσιγκρίνσκι, Μπάρκα, Μάνταλο, Βράνιες, Γαλανόπουλο, Οικονόμου, Γιακουμάκη και καταφέρνει να βγάλει ξανά σε μεγάλο διάστημα (σχεδόν σε όλο το πρώτο 45λεπτο) στοιχεία του αγωνιστικού πρότζεκτ που πρέπει να διέπει όλη τη σεζόν την Ένωση, σίγουρα αφήνει πολλές υποσχέσεις για καλύτερη εικόνα στο άμεσο μέλλον. Αυτό είναι που έχει σημασία. Παιχνίδι το παιχνίδι να βγαίνει όλο και περισσότερο αυτό που δουλεύει η ομάδα κι αυτό να μην επηρεάζεται από τις απουσίες που μπορεί να υπάρχουν στο εκάστοτε ματς.

Φανταστείτε για παράδειγμα πόσο πιο όμορφο, γρήγορο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο θα δύναται να παίξει η ΑΕΚ έχοντας από τη θέση του κόφτη και μπροστά τους Κρίστιτσιτς, Σιμάο δίδυμο στα χαφ (ή και έναν εκ των Σιμόες – Γαλανόπουλο), Ζεράλντες να 'ρχεται από αριστερά, δεξιά τον Βέρντε, Λιβάια ελεύθερο και στην κορυφή της επίθεσης τον Ολιβέιρα! Ή τον Μάνταλο βασικό από τα αριστερά και τον Ζεράλντες σε ρόλο επιτελικού μέσου. Ακόμη και με τον Αλμπάνη να ξεκινάει σαν γνήσιο ακραίο που ξέρει να παίζει ως εξτρέμ που έρχεται στην περιοχή και δεν αρκείται στον... ασβέστη...

Είναι δεδομένο πως από αυτά που έχουμε δει έως τώρα από την ΑΕΚ του Καρντόσο μόνο καλύτερα μοιάζουν να μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα σε αγωνιστικό επίπεδο σε βάθος χρόνου λόγω και των διαθέσιμων -στο άμεσο μέλλον- επιλογών! Αν τώρα η Ένωση βγάζει γκολ όπως αυτό στην Λαμία και γενικά συνολική εικόνα αντίστοιχη με αυτή του πρώτου 45λεπτου στο χθεσινό φιλικό τεστ, τότε με τους παίκτες στο 100% τι μπορεί να περιμένουμε να δούμε; Αυτό είναι ακριβώς το ζητούμενο. Σαφέστατα και το φωνάζω – επαναλαμβάνω πρόκειται για φιλικά ματς προετοιμασίας με ομάδες που δεδομένα θα βρει μπροστά της η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα (για να μη ξεχνιόμαστε) και δεν μπορούμε να έχουμε ασφαλή και ουσιαστικά συμπεράσματα.

Εδώ, λοιπόν, έρχεται να κουμπώσει αυτό που σε κουραστικό βαθμό καταγράφω (και λέω) σε τούτο το χώρο (και όχι μόνο). Απαιτείται υπομονή και στήριξη στη στραβή για να 'χουμε δεδομένα θετικό αποτέλεσμα από τη δουλειά που σωστά κάνει όπως έχει αποδειχθεί ο Μιγκέλ Καρντόσο. Αν δεν υπάρξουν αυτά στην ΑΕΚ δεν χρειάζεται να αναλύουμε με ορίζοντα το μέλλον της ομάδας, αλλά να εστιάζουμε κάθε φορά στο επόμενο ματς και ανάλογα με το αποτέλεσμα να τελειώνουμε και με την κάθε περίπτωση προπονητή. Πιο απλά και ξεκάθαρα δεν γίνεται να το γράψω... Υπενθυμίζω δε ότι πρέπει την αρετή της υπομονής να την έχει η ίδια η διοίκηση για να μπορέσει να την περάσει και στον κόσμο της ως νοοτροπία και φιλοσοφία ζωής...

Δεν θα σταθώ περισσότερο στο ματς από το γκολ που σημείωσε και κέρδισε η ΑΕΚ και έπειτα στον Βέρντε. Δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση και συζήτηση άλλωστε. Ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο όπου και οι δυο ομάδες έκαναν αλλαγές ανά τρία λεπτά. Δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο καν... Το τέρμα όμως που σημείωσε η Ένωση είναι να διδάσκεται στις ακαδημίες ποδοσφαίρου: το πώς δηλαδή από τα πόδια του τερματοφύλακα της ομάδας σου θα φτάσει η μπάλα με ταχύτητα και λίγες επαφές – εναλλαγές στην αντίπαλη μικρή περιοχή και στα δίχτυα τους! Τόσο εύκολα και απλά όσο εκνευριστικό μπορεί να είναι για κάθε αντίπαλο.

Σας παρακαλώ δείτε ξανά το γκολ της ΑΕΚ: Ο Σιμάο δίνει στον Τσιντώντα, εκείνος στον Σιμόες τη στιγμή που ο Σιμάο φεύγει στο χώρο, ο Σιμόες μεταβιβάζει την μπάλα στον Ζεράλντες ο οποίος την κουβαλάει και αφού περνάει τη σέντρα και όταν ο αντίπαλος του κλείνει το δρόμο, πασάρει εύκολα δίπλα στον Σιμάο που 'χει ξεκινήσει τη φάση και έχει κάνει την κίνηση που έπρεπε χωρίς μπάλα. Ο Σιμάο κάνει με τη σειρά του δυο επαφές με την μπάλα (πάλι συμμετοχή στο γκολ), υποδοχή με το αριστερό και κάθετη με το ίδιο προς τον Αλμπάνη ο οποίος έχει την ευφϋία να αφήσει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του για τον Χουλτ. Ο Σουηδός μπακ θα κάνει επίσης μόνο δυο επαφές -υποδοχή και πάσα- για να δώσει έτοιμο γκολ στον Αλμπάνη που θα τελειώσει σωστά την μπάλα! Γκολ για όσκαρ...

Σχετικά με τον Βέρντε, για τα 45 λεπτα που αγωνίστηκε, ήταν πολύ θετική η παρουσία του. Πρόκειται για ένα παιδί που έπαιξε για πρώτη φορά με τους υπόλοπους και χωρίς να 'χει δουλέψει μαζί τους στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ και με λίγες μέρες στη χώρα μας. Άρα και μικρό διάστημα δουλειάς με τους υπόλοιπους γενικά... Είναι ο ακραίος επιθετικός που ταιριάζει απόλυτα σ' αυτό που θέλει ο Καρντόσο από τους ποδοσφαιριστές του στη συγκεκριμένη θέση. Θα δούμε σίγουρα όμορφα πράγματα από τον 23χρονο Ιταλό άσο της Ένωσης όταν θα συνυπάρξει με Ολιβέιρα, Λιβάια, Ζεράλντες και Μάνταλο!

Υγ: Ήθελα να γράψω κι άλλα υστερόγραφα αλλά με τέτοια φωτογραφία δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, τίποτα παραπάνω, ούτε καν λόγια στο συγκεκριμένο υστερόγραφο! Τέσσερα παιδιά με την πιο όμορφη φορεσιά, την πιο όμορφη διχρωμία και τον δικέφαλο αετό στο στήθος. Τέσσερα παιδιά γεμάτα λάμψη της αγνής παιδικής αγάπης για την ομάδα που μαθαίνουν να αγαπάνε χωρίς να έχουν απαιτήσεις για ανταλλάγματα μεγαλύτερα από το να την δουν και ταυτόχρονα και τα ινδάλματά τους. Μια φωτογραφία μετά, μια αγκαλιά, λίγο έξω από το τεράστιο (στα παιδικά ματάκια τους) πούλμαν της ΑΕΚάρας τους, είναι αρκετά και περισσότερα απ' όσα προσπαθούν οι γονείς να τους δώσουν από την καρδιά τους για να την αγαπήσουν. Δυο αγοράκια και δυο κοριτσάκια που μας δίνουν τόση χαρά με την αγνή αγάπη τους, όση έχουν κι αυτά που την βλέπουν όπως αποτυπώνεται τόσο τέλεια στο φωτογραφικό φακό... Είναι η φωτογραφία της χρονιάς για εμάς, για την ΑΕΚ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...