Γκαγιάς Ζαχίντ: Ο Πακιστανός «ζογκλέρ» που ονειρεύεται την Premier League!

Γκαγιάς Ζαχίντ: Ο Πακιστανός «ζογκλέρ» που ονειρεύεται την Premier League!

Γκαγιάς Ζαχίντ: Ο Πακιστανός «ζογκλέρ» που ονειρεύεται την Premier League!

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον Πακιστανό με νορβηγικό διαβατήριο μεσοεπιθετικό Γκαγιάς Ζαχίντ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός. Η παραλίγο μεταπήδηση στην Μάντσεστερ Σίτι, το ντεμπούτο στο Champions League κόντρα στην Ρεάλ του Ρονάλντο και η υποστήριξη της οικογένειας του.

Ο Πακιστανός με νορβηγικό διαβατήριο, Γκαγιάς Ζαχίντ, ένας βιρτουόζος της μπάλας θεωρείται από τα πολυτιμότερα περιουσιακά στοιχεία του ΑΠΟΕΛ. Το γεγονός πως δεν χωρούσε στα αγωνιστικά πλάνα του Πάολο Τραμετζάνι είχε ως αποτέλεσμα να επωφεληθεί ο Παναθηναϊκός, αφού ο Γιώργος Δώνης εξαρχής πίστευε στην αξία και το ταλέντο του.

Ο ΑΠΟΕΛ στις 31 Αυγούστου κατέβαλε 1,1 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει τον 24χρονο μεσοεπιθετικό από την Βαλερένγκα.

Λίγους μήνες αργότερα ο Ζαχίντ έκανε το ντεμπούτο του στους ομίλους του Champions League κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης του Κριστιάνο Ρονάλντο και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής με καταγωγή από το Πακιστάν που παίρνει μέρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

«Ποτέ δεν το είχα φανταστεί και ειδικά πως αυτό θα συνέβαινε με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν μια φανταστική εμπειρία. Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο όταν ήμουν 3-4 ετών. Η οικογένεια μου ενδιαφερόταν για το ποδόσφαιρο. Ιδιαίτερα τα ξαδέρφια μου και ο πατέρας μου. Περνούσα πολύ χρόνο στο γήπεδο με τα ξαδέρφια μου. Πολλοί γονείς λένε στα παιδιά τους πως πρέπει να γίνουν γιατροί ή κάποιο άλλο επάγγελμα, οι δικοί μου γονείς δεν ήταν έτσι», είχε πει ο πρώην παίκτης της Βαλερένγκα.

Ο πατέρας του Ζαχίντ προέρχεται από μια μικρή πόλη στο Πακιστάν, την Λάλα Μούσα με τον νεοφερμένο μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού να παραδέχεται πως στο σπίτι του μιλάει περισσότερο την γλώσσα ούρντου και όχι νορβηγικά. Μάλιστα, δεν απέκλεισε να εκπροσωπήσει το Πακιστάν σε μελλοντικές διοργανώσεις. Ο διεθνής με τη Νορβηγία, προτού συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο είχε απασχολήσει την Μάντσεστερ Σίτι.

«Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά από το City Football Group. Η Μάντσεστερ Σίτι ελέγχει διάφορες ομάδες. Έβλεπαν στο πρόσωπο του Γκαγιάς ένα μελλοντικό πρότζεκτ», δήλωνε ο τεχνικός της Βαλερένγκα, Ρόνι Ντέιλα.

Η μεταγραφή τελικά δεν προχώρησε με τον Ζαχίντ να μην κρύβει την απογοήτευση του.

«Όλα έδειχναν πως θα γίνει η μεταγραφή, αλλά δύο μέρες πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου φαίνεται πως άλλαξαν γνώμη μεταθέτοντας το ενδιαφέρον τους για το καλοκαίρι.

Φυσικά και ήμουν απογοητευμένος, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως θα έχω ευκαιρίες στο μέλλον. Το όνειρο μου είναι να αγωνιστώ μια μέρα στην Premier League».

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερό χαφ, είναι το κομμάτι που έλειπε από το παζλ του «Τριφυλλιού», αφού θεωρείται εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, αλλά και πασέρ.

«Ο Γκαγιάς θέλει να κρατάει την μπάλα στα πόδια του συνέχεια. Ήταν ένα βήμα προς τα μπρος το γεγονός πως μεταπήδησε στον ΑΠΟΕΛ. Tο άξιζε. Είναι ποδοσφαιριστής με μεγάλη ποιότητα», είχε δηλώσει ο παλαίμαχος αμυντικός της Γάνδης και της Βαλερένγκα, Μόρτεν Πέντερσεν.

Δείτε τον Ζαχίντ εν δράσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα