Ανασταλτικά υπέροχος με σούπερ Κίκο!

Ανασταλτικά υπέροχος με σούπερ Κίκο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ανασταλτικά υπέροχος με σούπερ Κίκο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την εντυπωσιακή αμυντική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άγιαξ, τα ποσοστά... μπάσκετ του Ιταλού στράικερ, τον Πουγγουρα και τα κομμάτια που θέλουν βελτίωση.

Βικτόρια Πλζεν - Ολυμπιακός με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο Παναθηναϊκός έριξε τρία στην Φέγενορντ. Νίκησε και τον Άγιαξ σε ένα γήπεδο, το Ολυμπιακό στάδιο του Άμστερνταμ, όπου πριν 23 χρόνια είχε κεράσει τους οπαδούς του μία από τις μεγαλύτερες χαρές ever! Αυτές οι δύο νίκες έγιναν σε φιλικά. Stop. Εδώ τελειώνει η κουβέντα και η μπάλα θα πρέπει να παραμείνει χαμηλά γιατί ήδη διακρίνω μία υπεραισιοδοξία και μία τεράστια υπερβολή δεξιά και αριστερά. Επαναλαμβάνουμε πως τούτη την εποχή τα αποτελέσματα δεν έχουν καμία σημασία κι αυτό που μετρά πραγματικά είναι η εικόνα της ομάδας πάνω στο χορτάρι.

Μία εικόνα, η οποία για δεύτερο σερί παιχνίδι που έπρεπε το «τριφύλλι» να είναι πίσω από την μπάλα, ήταν εξαιρετική. Ο Παναθηναϊκός από δικό του παιδικό λάθος δέχθηκε ένα φτηνό γκολ και από κει και έπειτα παρά την πίεση των Ολλανδών, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, καθώς παρουσίασε μία πολύ καλή ανασταλτική εικόνα.

Πάμε, όμως, να τα δούμε ένα προς ένα. Θετικά και αρνητικά, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο...

ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Κατά γενική ομολογία ο Παναθηναϊκός εγκλώβισε τον Άγιαξ και δεν του επέτρεψε να βρει χώρους και να κάνει το παιχνίδι του. Έχοντας ως επιλογή να πέφτει πάνω στην μπάλα στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου αλλά και για μικρά διαστήματα να πιέζει έξω από την περιοχή των Ολλανδών, το σύνολο του Δώνη κατάφερε να κρατήσει μακριά τους γηπεδούχος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Όταν έχεις απέναντί σου μία από τις πιο επιθετικές ομάδες της Ευρώπης, το να δέχεσαι μοναχά 2-3 ευκαιρίες, αποδεικνύει ότι κάτι έχεις κάνει πολύ καλά.

Η ανασταλτική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού είχε ως κύρια χαρακτηριστικά την τακτική προσήλωση, την απόλυτη συγκέντρωση, τις πολλές κερδισμένες δεύτερες μπάλες και τις αρκετές κερδισμένες προσωπικές μονομαχίες. Οι πράσινοι ήταν εξαιρετικοί στη μεσαία γραμμή και δεν επέτρεπαν στους Ολλανδούς να φτάσουν με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή του Διούδη και στην συνέχεια του Κότσαρη.

Η τριάδα Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης στην μεσαία γραμμή πήρε και πάλι άριστα, έχοντας εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις, σωστές αποστάσεις και αξιοπρόσεκτη μαχητικότητα σε κάθε μπάλα.

MVP Ο ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ

Σε ατομικό επίπεδο και αφού μιλάμε για ξεκάθαρα πολύ καλή ανασταλτικά εικόνα, εκείνος που ξεχώρισε λίγο παραπάνω ήταν ο Αχιλλέας Πούγγουρας. Ο νεαρός στόπερ σε αυτά τα πρώτα φιλικά έχει την εμπιστοσύνη του Δώνη, ο οποίος τον προτιμά στο πλευρό του Κολοβέτσιου αντί του Μαυρομμάτη.

Στο Ντε Κάιπ ήταν καλός, όμως, απόψε ήταν ο καλύτερος της ομάδας του. Άψογος στις τοποθετήσείς του, με αμέτρητες κερδισμένες μάχες σε ψηλά και χαμηλά.

Ήταν μια αποκάλυψη ο Πούγγουρας και αν συνεχίσει έτσι, δεδομένα θα βάλει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στον προπονητή του.

ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΜΑΚΕΝΤΑ, 2 ΣΤΑ 2 Ο ΙΤΑΛΟΣ

Όσοι τον βλέπουν καθημερινά στην Ολλανδία και… καταλαβαίνουν αυτά που βλέπουν, κάνουν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή που πετάει! Ο Κίκο Μακέντα είναι σε πολύ καλή κατάσταση αυτό το καλοκαίρι και είναι γνωστό από πέρυσι πως ο Παναθηναϊκός με τον Ιταλό στην κορυφή της επίθεσης είναι άλλη ομάδα στην ανάπτυξή της. Ο έμπειρος φορ είναι σημείο αναφοράς για αυτή την έκδοση των πρασίνων.

Στο Άμστερνταμ συνέχισε να σκοράρει με αξιοπρόσεκτη ευστοχία. Σαν να είναι παίκτης του μπάσκετ και να εκτελεί βολές. Δύο φορές πήρε την μπάλα εντός περιοχής, δύο φορές την έστειλε μέσα. Απόλυτη ευστοχία, 3 γκολ σε 2 συμμετοχές στα φετινά φιλικά.

Όποιος και να αποκτηθεί στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο για την κορυφή, θα πρέπει να είναι κάτι το ιδιαίτερο για να πάρει την θέση του Μακέντα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Πάμε τώρα και στα αρνητικά. Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο Ρότερνταμ. Τρεις φάσεις, τρία γκολ. Ο Παναθηναϊκός νίκησε και στο Άμστερνταμ. Δύο φάσεις, δύο γκολ. Η ομάδα του Δώνη θυμίζει το περυσινό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, όπου η κυνικότητα είχε…τρυπήσει το ταβάνι.

Όπως, όμως, απέδειξε το ίδιο το ποδόσφαιρο μέσα στο 2019, δεν γίνεται να έχεις τέτοια αποτελεσματικότητα, ειδικά από την στιγμή που η ποιοτική στάθμη των ποδοσφαιριστών σου δεν ανταποκρίνεται σε αυτά τα επίπεδα ευστοχίας.

Άρα θα πρέπει να είσαι περισσότερο παραγωγικός, περισσότερο δημιουργικός. Σε κανένα από τα δύο νικηφόρα ματς, δεν είδαμε τον Παναθηναϊκό να είναι καλός με την μπάλα στα πόδια για μεγάλο διάστημα μέσα στο παιχνίδι.

Απέναντι στον Άγιαξ, μάλιστα, οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μπάλα, ούτε να κυκλοφορήσουν σωστά. Με εξαίρεση τα δύο γκολ, δεν έκαναν άλλες φάσεις και είναι ξεκάθαρο από πέρυσι το που πονάει αυτή η ομάδα.

Για αυτό ήρθε, όμως, ο Κολοβός, για αυτό έγινε η μεταγραφή του Ζαχίντ, για αυτό αναζητείται και άλλος ακραίος. Για να δώσουν πολλά παραπάνω δημιουργικά και να ανεβάσουν επίπεδο την παραγωγή ευκαιριών του Παναθηναϊκού.

Ειδικά ο Ζαχίντ έχει ένα τρομερό πακέτο, για το οποίο θα τα πούμε αναλυτικότερα εντός της ημέρας…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.