ΠΑΟΚ με την συνταγή των νικητών

ΠΑΟΚ με την συνταγή των νικητών

ΠΑΟΚ με την συνταγή των νικητών

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει μετά το χθεσινό 4-0 του ΠΑΟΚ σημειώνοντας πράγματα για την εμφάνιση των νταμπλούχων, τις επιλογές, αλλά και τις δηλώσεις του Αμπέλ Φερέιρα.

Σε άλλη φάση έχει μπει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ και είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι νταμπλούχοι Ελλάδας ετοιμάζονται πυρετωδώς για τους προκριματικούς του Champions League.

Οι πολλές-πολλές δοκιμές έχουν πάει στην άκρη και ο Αμπέλ Φερέρα που εξ αρχής έδειξε σημάδια ευφυΐας, έχει ήδη διαμορφώσει τον βασικό του κορμό και απλά τεστάρει κάποια δίδυμα και πώς λειτουργούν μαζί σε θέσεις, γραμμές και πλευρές.

Στη Ρουμανία η Ουνιβερσιτατέα γιόρταζε τα 100 χρόνια, αλλά ο ΠΑΟΚ έβαλε πέντε γκολ. Χθες η Σιντ Τρούιντεν έκανε πρόβα τζενεράλε ενόψει πρωταθλήματος και «έφαγε» άλλα τέσσερα. Και στα δύο αυτά φιλικά παιχνίδια είδαμε βασική ενδεκάδα, με μία-δύο διαφοροποιήσεις σε κάθε αναμέτρηση.

Ποιο το κύριο χαρακτηριστικό της ενδεκάδας; Ότι φυσικά στηρίζεται στους γνωστούς (εδώ και χρόνια) νικητές παίκτες του Δικεφάλου, στις φοβερές αυτές προσωπικότητες που παίζουν σκεφτόμενοι μόνο τη νίκη, χωρίς να αποδέχονται άλλο αποτέλεσμα.

Πώς το είπε χθες ο Φερέιρα, που αυτά τα… Πορτογαλικά τα «μιλάει» όπως ο Σάντος: «Η καλή ομάδα γίνεται από πολλούς νικητές ποδοσφαιριστές και όχι μόνο από ακριβούς».

Έτσι παίζουν οι Μάτος-Βαρέλα-Κρέσπο-Μπίσεσβαρ, ο Πέλκας, ο Πασχαλάκης, ο Άκπομ, ο Ζαμπά, ο Λημνιός και όλοι οι άλλοι που είναι εμποτισμένοι με αυτό το απαραίτητο ποδοσφαιρικό μικρόβιο.

Που και να ήταν καλά και παρόντες οι Βιεϊρίνια-Μαουρίσιο και φυσικά ο Βέρνμπλουμ…

Το έλεγε ο Λουτσέσκου: «Πέρα και πάνω από όλα τα τρόπαια που κερδίσαμε αυτά τα χρόνια, το πιο σημαντικό είναι η νοοτροπία που αποκτήσαμε».

Το έχει δει ο Φερέιρα, το αναγνωρίζει και γι’ αυτό ξεκινάει και βασίζεται στον περσινό κορμό, λέγοντας για να το εξηγήσει: «Η αλήθεια είναι πως έχω δυνατούς παίκτες με πνεύμα νικητή και καταλαβαίνω ότι για αυτούς δεν υπάρχουν φιλικά παιχνίδια, αλλά παιχνίδια που θέλουν να κερδίζουν».

Τι ωραία πράγματα… Πόσο καλά τα λέει;

Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από τη νίκη στο ποδόσφαιρο και ειδικά σε αυτό το επίπεδο;

Είναι βέβαιο λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει στα μεγάλα ματς που έρχονται με το περσινό κορμό και ίσως από ανάγκη ο Ντόουγκλας Αουγκούστο πάρει θέση στο κέντρο, μια και δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει αρκετά, έστω και αν δεν είναι τόσο δυναμικός στο αμυντικό του παιχνίδι.

Και χθες με τη Σιντ Τρούιντεν ο ΠΑΟΚ έβαλε το πρώτο γκολ νωρίς, έπειτα από εξαιρετική πλαγιοκόπηση του ασταμάτητου Ζαμπά, αλλά και κεφαλιά του Μπίσεσβαρ.

Και χθες, οι αήττητοι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Ελλάδας δεν χρειάστηκαν πολλές τελικές προσπάθειες για να φθάσουν σε αρκετά γκολ, δείγμα της ποιότητας που υπάρχει.

Και χθες υπήρξαν πολύ καλά διαστήματα απόδοσης στο δημιουργικό κομμάτι, τα οποία συνδυάστηκαν με ασφάλεια στην άμυνα: «Μακάρι να πανηγυρίζουμε και για θετικές αμυντικές ενέργειες όπως στα γκολ. Θέλω να επιδιώκουμε το μηδέν στην άμυνα όπως επιδιώκουμε τα γκολ στην επίθεση…» λέει ο Φερέιρα και τους βάζει όλους στο κλίμα.

Νωρίς έχουν μπει στο κλίμα όλοι, δεν ξοδεύτηκε πάρα πολύς χρόνος γνωριμίας του προπονητή με την ομάδα και όλα έχουν μπει σε μία σειρά ενόψει Ευρώπης.

Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει και αποκτήσει τον ποιοτικό (και όχι όποιον και όποιον) αμυντικό χαφ που θέλει νωρίς, μπας και προλάβει λίγη προετοιμασία για να παίξει στα προκριματικά, όλα θα πάνε πολύ καλύτερα. Αν τα καταφέρει δηλαδή με τον Μπράνταριτς που δείχνει να ξεχωρίζει στη λίστα και η συμφωνία κλείσει σύντομα, όλα θα δείχνουν ιδανικά ή τέλος πάντων απείρως καλύτερα από εκείνο το τελευταίο ΣΚ του Ιουνίου, όπου η κατάσταση ήταν δύσκολη.

Προσωπικά, δεν έχω την ίδια αγωνία για τον αριστερό μπακ και τον Κοεντράο…

Οι προπονήσεις συνεχίζονται, επόμενο φιλικό αυτό με την Άντερλεχτ, τα διαρκείας τελειώνουν αυτή την εβδομάδα και αν η κληρωτίδα την Δευτέρα φέρει καλό-βατό αντίπαλο, που σημαίνει τον… οποιονδήποτε εκτός του Άγιαξ, τότε ο ΠΑΟΚτσής μπορεί να ονειρεύεται ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Αν φέρει τους Ολλανδούς, πάμε για νέα μάχη!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.