Ο Ολυμπιακός με 6 άνω των 32; Συνταγή 2010!

Ο Ολυμπιακός με 6 άνω των 32; Συνταγή 2010!

Ο Ολυμπιακός με 6 άνω των 32; Συνταγή 2010!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta την στρατηγική του Ολυμπιακού για την στελέχωση του φετινού ρόστερ του με έξι παίκτες άνω των 32 ετών.

Είναι αλήθεια ότι για πρώτη φορά μετά από κάποια, αρκετά, χρόνια ο Ολυμπιακός φέρνει αυτό το καλοκαίρι μεταγραφές (και) μεγάλων σε ηλικία παικτών.

Μιλάμε, αυτή την στιγμή, γιατί μπορεί να προκύψει κι άλλος…, για τον Βαλμπουενά, τον Σουντανί, τον Ελ Αραμπί. Τρεις παίκτες, από 32 έως 35 ετών, που θεωρούνται βασικοί στα πλάνα του προπονητή, άσχετα αν ακόμη οι δύο, για διαφορετικούς λόγους, είναι στο στάδιο της προσαρμογής.

Προς τι αυτή η στρατηγική από πλευράς Ολυμπιακού; Η απάντηση έρχεται, όπως άλλωστε σχεδόν πάντοτε, από το παρελθόν! Τι είχε κάνει ο Μαρινάκης, όταν πρωτοήρθε στον Ολυμπιακό, με την ομάδα να έχει χάσει το πρωτάθλημα το 2010 από τον Παναθηναϊκό, που μάλιστα έμοιαζε και πανίσχυρος, με την πολυμετοχικότητα και τη διαιτησία στο…πράσινο;

Ο Μαρινάκης λοιπόν είχε πάρει (και) τότε πολλούς έμπειρους παίκτες: Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Πάντελιτς, Ρόμενταλ. Όλοι από 32 έως 34! Προσέξτε, έχοντας και τον Μέλμπεργκ στα 33 και τον Νικοπολίδη στα 39! Ήθελε να έχει στην ομάδα (και) κάποιους έτοιμους παίκτες, "ψημένους", κωλοπετσωμένους, με προσωπικότητα. Γιατί ήθελε να πάρει πίσω το πρωτάθλημα. Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος, η επανάκτηση των πρωτείων.

Ακριβώς ο ίδιος στόχος είναι και τώρα: να φέρει ο Ολυμπιακός πίσω το πρωτάθλημα στον Πειραιά, μετά μάλιστα από δύο χρόνια απώλειας των σκήπτρων. Με το μοντέλο του 2010, ο Μαρινάκης στοχεύει στο come back του Ολυμπιακού. Με παίκτες έμπειρους, με παραστάσεις και με προσωπικότητα. Βάλτε στους Βαλμπουενά, Αραμπί και Σουντανί και τον Τοροσίδη με τον Αβραάμ και τον Λάζαρο και δένει το γλυκό! Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο Ολυμπιακός θα έχει μίνιμουμ έξι παίκτες άνω των 32 ετών (ο ΠΑΟΚ είχε πέρσι 11 άνω των 30 ετών…).

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2010 προπονητής ήταν ο Βαλβέρδε, επιστρέφοντας από την Ισπανία, αλλά ξέροντας τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο και είχε πάρει το 2008. Και τώρα είναι ο Μαρτίνς, που επίσης ξέρει καλά την ομάδα και την ελληνική Λίγκα, την οποία και θα μπορούσε να κατακτήσει από πέρσι, εάν το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 ήταν Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0, όπως 100-0 άξιζε να είναι…

Το αποτέλεσμα της στρατηγικής του συλλόγου φυσικά θα το ξέρουμε μόνο μετά από αρκετούς μήνες. Αλλά το σκεπτικό για τους έμπειρους παίκτες παραπέμπει ακριβώς σε ένα στόχο: να πάρει πάλι το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Να μην μείνει για τρίτη στη σειρά σεζόν χωρίς τον τίτλο.

Και ιστορικά, όταν ο Ολυμπιακός αρχίζει να μένει κάποιες σεζόν χωρίς πρωτάθλημα, κάνει πολλά χρόνια για να ανακάμψει…Είναι τέτοιος σύλλογος: η, πάει τρένο (που συνήθως αυτό γίνεται) η, όταν αρχίσει η αντίθετη πορεία σταματάει πάρα πολύ δύσκολα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.