Ο Σεμέδο δεσπόζει, με καλύτερη ισορροπία θα είναι σούπερ

Ο Σεμέδο δεσπόζει, με καλύτερη ισορροπία θα είναι σούπερ

Ο Σεμέδο δεσπόζει, με καλύτερη ισορροπία θα είναι σούπερ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta κάποιες «λεπτομέρειες» του παιχνιδιού του Ολυμπιακού και ειδικά αναφορικά με τον πληθωρικό Σεμέδο.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, στη μεγάλη πλειοψηφία των αγώνων, τη διαφορά την κάνουν οι μικρές λεπτομέρειες. Ας σταθούμε λοιπόν σήμερα σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες του παιχνιδιού του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ, καθότι τελευταίου στην προετοιμασία των «ερυθρόλευκων»…

Μπορεί ο Ολυμπιακός να προηγήθηκε πολύ γρήγορα, μόλις στο 3’ και να έκανε και το 2-0 από το 7’ (!), αλλά ας προσέξουμε ότι στα πρώτα δύο λεπτά μπήκε πολύ μουδιασμένα στο ματς και…πρόλαβε να παίξει κακή άμυνα σε δύο φάσεις! Πρώτα, σε μία σέντρα από την πλευρά των Ομάρ, Ποντένσε προς την καρδιά της άμυνας (Σεμέδο, Αβραάμ) και στη συνέχεια σε μία δεύτερη σέντρα των Άγγλων. Δηλαδή, όπως έγινε το 1-0 από το κόρνερ που κέρδισε ο Γκερέρο, το ίδιο εύκολα θα μπορούσε να γίνει και το 0-1 ακόμη νωρίτερα…

Ο Ολυμπιακός είχε δύο άψογα οργανωμένες αντεπιθέσεις, μία ανά ημίχρονο, τις οποίες χάλασαν οι κακές σέντρες των Ομάρ και Ποντένσε αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση οι Βαλμπουενά και Ποντένσε ζωγράφισαν και στη δεύτερη ο Γκιγέρμε πέρασε την μαεστρική κάθετη πάσα, πάλι οι Ποντένσε, Βαλμπουενά συνεργάστηκαν άψογα, αλλά ο Πορτογάλος δεν τέλειωσε καλά τη φάση, αφού η σέντρα του ήταν απρόσεκτη.

Εκτός από τα τρία γκολ που ήρθαν από τα κόρνερ, ο Ολυμπιακός και σε άλλες δύο εκτελέσεις κόρνερ του Βαλμπουενά απείλησε, με τον Αβραάμ να κερδίζει ισάριθμες κεφαλιές.

Ο Σεμέδο μέχρι τώρα δείχνει πιο καλός επιθετικά, παρά αμυντικά στις στημένες φάσεις! Γιατί από τη μία τον έχουμε δει στα φιλικά που έχουμε παίξει να σκοράρει μία φορά με το κεφάλι (με το Αμβούργο) και να έχει κι άλλες τρεις πολύ επικίνδυνες κεφαλιές (από τη μία προήλθε το 2-0 του Γκερέρο με τη Νότιγχαμ, ενώ στις άλλες δύο αστόχησε για λίγο σε προηγούμενα φιλικά). Από την άλλη, όμως, τον έχουμε δει να χάνει κεφαλιές από αντίπαλους, όπως συνέβη τόσο με τη Φόρεστ (με τον Σα να επεμβαίνει σωτήρια στο 55’), όσο και με το Αμβούργο (με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ).

Το πρόσημο ξεκάθαρα είναι θετικό, καθώς ο Πορτογάλος δεσπόζει με την πληθωρική παρουσία του (κι ακόμη και στο 3-0 του Γκερέρο έπαιξε ρόλο διεκδικώντας στον αέρα την μπάλα), αλλά νομίζω ότι και ειδικά στις στατικές φάσεις και γενικότερα στο παιχνίδι του, ο Σεμέδο έχει ανάγκη από μία καλύτερη ισορροπία.

Για παράδειγμα και με τη Νότιγχαμ ο Σεμέδο, που από το καλημέρα μοιάζει να δικαιώνει εν πολλοίς την επιμονή του προπονητή για την απόκτηση του, είχε μία εντυπωσιακή νίκη σε προσωπική μονομαχία στο χώρο, από αυτές τις φάσεις που λέμε ότι ο στόπερ παίρνει και την μπάλα και το…πορτοφόλι του σέντερ φορ. Αλλά, τουλάχιστον από κάποιο σημείο του αγώνα και μετά, δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο. Δύο φορές έκανε κατάχρηση της μπάλας, κουβαλώντας την με ρίσκο και μία τρίτη φορά είχε μία κακή συνεργασία με τον Σα. Δεν ξέρω αν ήταν θέμα δυνάμεων κι η κόπωση του θόλωνε το μυαλό, αλλά ήταν λάθη χωρίς λόγο. Και προφανώς γι΄ αυτό τον λόγο, βλέποντας την κούραση, τον άλλαξε ο Μαρτίνς στο 72’ με τον Μπα, που παρεμπιπτόντως είχε και μία ωραία επέμβαση.

Ο Πορτογάλος στόπερ έχει άλλη μία εβδομάδα μπροστά του να φορτώσει την μπαταρία του γιατί ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ανάγκη να βρεθεί σε καλή κατάσταση όλο το 90λεπτο ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός του στην Τσεχία την προσεχή Τρίτη, απόντων άλλωστε των Μεριά και Σισέ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.