Ο Κολοβός δίνει αυτό που έλειπε από τους μεσοεπιθετικούς του Παναθηναϊκού…

Ο Κολοβός δίνει αυτό που έλειπε από τους μεσοεπιθετικούς του Παναθηναϊκού…

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Κολοβός δίνει αυτό που έλειπε από τους μεσοεπιθετικούς του Παναθηναϊκού…

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την μεταγραφή του Δημήτρη Κολοβού στον Παναθηναϊκό, ο οποίος διαθέτει ένα σημαντικό στοιχείο που έλειπε από τους μεσοεπιθετικούς του τριφυλλιού: Το εύκολο γκολ…

Τυνησία - Νιγηρία με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr. Τυνησία - Νιγηρία με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του περυσινού Παναθηναϊκού ήταν δίχως άλλο η δημιουργία, η έλλειψη παραγωγικότητας και του εύκολου γκολ και είναι ξεκάθαρο πως αυτό το καλοκαίρι η στόχευση του Νίκου Νταμπίζα και του Γιώργου Δώνη είναι να υπερκαλύψουν αυτή την αγωνιστική αδυναμία του συνόλου. Όπως και την μεγάλη αδυναμία να εκμεταλλευθεί τις στημένες μπάλες. Δεν είναι τυχαία η επιμονή των πρασίνων για την απόκτηση του Γκάγιας Ζαχίντ(μία επιμονή που σύντομα θα ντύσει στα πράσινα τον διεθνή άσο), ενός μέσου που σκοράρει πολύ συχνά, δεν είναι τυχαία η επιλογή του Παναθηναϊκού να φέρει στην Ελλάδα τον Δημήτρη Κολοβό και να ανοίξει τον χορό των ουσιαστικών μεταγραφών με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, ο οποίος έχει αποδείξει ότι έχει συχνή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Τι μπορούμε να πούμε για αυτή την κίνηση;

*Καταρχήν, ο Παναθηναϊκός δούλευε εδώ και έναν μήνα την μεταγραφή αυτή. Ο Νίκος Νταμπίζας εκτιμούσε τις ποδοσφαιρικές αρετές του Κολοβού και το… comeback που έκανε ο 26χρονος άσος στο εξάμηνο που φόρουσε την φανέλα της Ομόνοιας δεν πέρασε απαρατήρητο. Παρά το γεγονός πως ο Κολοβός είχε συμβόλαιο με την Ομόνοια, το τριφύλλι έκανε όλες τις απαιτούμενες κινήσεις, έπαιξε σωστά το χαρτί της επιθυμίας του παίκτη να μην συνεχίσει στην Κύπρο μετά την φυγή του Γιάννη Αναστασίου και τελικά κατάφερε να ντύσει στα πράσινα τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου.

Στην Κύπρο αναφέρουν πως ο Κολοβός πλήρωσε στην Ομόνοια ένα buy out της τάξης των 100.000 ευρώ, όμως, αυτό συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς όπως μας έχει διδάξει η ιστορία των μεταγραφών, είναι απειροελάχιστες οι περιπτώσεις, ποδοσφαιριστής να πληρώσει σύλλογο από την τσέπη του για να αποδεσμευθεί!

Το τι πραγματικά έχει συμβεί το γνωρίζουν οι τρεις εμπλεκόμενες πλευρές…

Αυτό, όμως, δεν αναιρεί την μεγάλη επιθυμία του Κολοβού να παίξει για τον Παναθηναϊκό, προσδοκώντας μέσα από το πρότζεκτ των πρασίνων ένα ολοκληρωτικό restart στην καριέρα του.

*Μία καριέρα που το καλοκαίρι του 2015 έδειχνε να… απογειώνεται μετά την μετακίνησή του στον Ολυμπιακό. Ο Κολοβός, όμως, όπως και αρκετοί άλλοι Έλληνες εκείνης της εποχής, έπεσαν πάνω σε μία ομάδα που όντας πανίσχυρη σε όλα τα επίπεδα αποκτούσε τον έναν ταλαντούχο ποδοσφαριστή πίσω από τον άλλο και στην συνέχεια κατά βάση τους έδινε δανεικούς δεξιά και αριστερά ή δεν είχε το πλάνο, δεν είχε το σχέδιο να τους εντάξει στο αγωνιστικό του σχεδιασμό, με αποτέλεσμα αυτοί να μένουν πίσω και να χάνουν πολύτιμο έδαφος!

Ο 22χρονος τότε ποδοσφαιριστής θα παίξει μόλις 185 λεπτά στο πρωτάθλημα, ενώ στο Κύπελλο θα πάρει έξι παιχνίδια στα πόδια του και θα σκοράρει δύο φορές. Η εξέλιξή του, όμως, μπήκε σε αμφιβολία και το καλοκαίρι του 2016 θα δοθεί δανεικός στην Μέχελεν και θα αγωνιστεί στο βελγικό πρωτάθλημα,

*Εκεί θα αποδείξει στον Ολυμπιακό το πόσο μεγάλο λάθος έκαναν. Θα γίνει βασικός και αναντικατάστατος, σε 27 ματς πρωταθλήματος θα σκοράρει 5 φορές αλλά τον Φεβρουάριο του 2017 θα έρθει το ραντεβού με την ατυχία. Χιαστοί. Επιστρέφοντας δεν θα καταφέρει να καθιερωθεί ξανά, θα κάνει έναν ανεπιτυχή δανεισμό στην Βίλεμ και το εξάμηνο της περασμένης σεζόν θα βάλει μπροστά το… restart. Στην Ομόνοια υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αναστασίου θα πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις. 18 ματς πρωταθλήματος, 4 γκολ. Η κλήση στην Εθνική τον έφερε ξανά στην κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή και το γκολ κόντρα στην Βοσνία ήταν η… σφραγίδα μίας μεγάλης επιστροφής!

*Ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Κολοβού βάζει στο έμχυχο δυναμικό του έναν μεσοεπιθετικό διαφορετικό από όσους είχε την περυσινή αγωνιστική περίοδο. Βάζει στο ρόστερ του, στοιχεία που του έλειπαν από τα εξτρέμ. Ο διεθνής άσος διαθέτει το εύκολο γκολ. Διαθέτει την συχνή επαφή με το πλεκτό. Κάτι που έλειψε πάρα πολύ από το τριφύλλι.

Την σεζόν 13-14 σκοράρει 7 γκολ στη Σούπερ Λιγκ με την φανέλα του Πανιωνίου και ένα στο Κύπελλο Ελλάδος.

Την σεζόν 14-15 πετυχαίνει 11 γκολ στο πρωτάθλημα με την ομάδα της Νέας Σμύρνης και τέσσερα στο Κύπελλο. Σύνολο 15! Εντυπωσιακό…

Την σεζόν 16-17 ως παίκτης της Μαλίν και πριν τραυματιστεί σοβαρά, προλαβαίνει να σκοράρει 5 φορές.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν 18-19 σκοράρει 4 τέρματα στην Ομόνοια.

*Ο Κολοβός… κουμπώνει τέλεια στον τρόπο που θέλει ο Δώνης να αξιοποιεί τους ακραίους μεσοεπιθετικούς του. Όπως είδαμε πέρυσι, η πιο συχνή εντολή του Έλληνα προπονητή στους πλάγιους ήταν να κλείνουν προς τα μέσα, να μην παίζουν πάνω στην γραμμή και ο τακτικός τους ρόλος ακουμπούσε σε εκείνον του ᾽’Inside Forward’’, δηλαδή του ακραίου επιθετικού που παίζει πιο κοντά στο πλευρό του στράικερ παρά στην πτέρυγα. Ο Κολοβός έχει τις αρετές να υπηρετήσει αυτόν τον ρόλο, μιας και εκτός από την εκτέλεση, έχει και την δημιουργία με κάθετο παιχνίδι.

*Αν παρατηρήσει κανείς τα στιγμιότυπα από την καριέρα του ποδοσφαιριστή, θα φτάσει μεταξύ άλλων σε ένα εντυπωσιακό συμπέρασμα για Έλληνα ποδοσφαιριστή. Μέχρι να δεις με ποιο πόδι εκτελεί τα πέναλτι, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν το… καλό του είναι το δεξί ή το αριστερό! Ο Κολοβός μπορεί να εκτελέσει με την ίδια ακρίβεια, με την ίδια δύναμη, με την ίδια τεχνική και με τα δύο πόδια! Πράγμα σπάνιο, επαναλαμβάνουμε, για γηγενή παίκτη…

*Ο Παναθηναϊκός, αναμφίβολα, προχώρησε σε μία πολύ δυνατή κίνηση για την ενίσχυσή του. Για τα δικά του φετινά δεδομένα πάντα. Πήρε έναν Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή, σε εξαιρετική ηλικία(26), έναν παίκτη που -κυρίως- του βάζει στο ρόστερ του, στοιχεία που του έλειπαν, στοιχεία που μπορούν να τον ανεβάσουν επίπεδο αν ο Κολοβός βγάλει στο χορτάρι αυτά που μπορεί. Εξάλλου μοναδικός κριτής κάθε μεταγραφής είναι το χορτάρι!

Αυτά για την ώρα, θα τα ξαναπούμε το βράδυ ή αύριο το πρωί, σχολιάζοντας τα όσα θα δείξει ο Παναθηναϊκός στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους κόντρα στην Φέγενορντ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.