Εξάρια, Ντόουγκλας Αουγκούστο και Φορτούνης…

Εξάρια, Ντόουγκλας Αουγκούστο και Φορτούνης…

Εξάρια, Ντόουγκλας Αουγκούστο και Φορτούνης…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις θέσεις των χαφ του άξονα όπου γίνεται η μεγαλύτερη κουβέντα στον ΠΑΟΚ, σκιαγραφεί τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, αλλά και τον παίκτη που θέλει ο Αμπέλ Φερέιρα και κλείνει με ένα σχόλιο για το επόμενο πρωτάθλημα που θα έχει μια μεγάλη ιδιαιτερότητα.

Επιστροφή στην Ελλάδα για λίγες ημέρες. Ανασυγκρότηση για τον ΠΑΟΚ, διαμόρφωση του τελικού ρόστερ που θα ετοιμαστεί για τα πρώτα μεγάλα ματς της Ευρώπης και από την ερχόμενη Πέμπτη ξανά στην Ολλανδία, για ένα δεύτερο στάδιο προετοιμασίας με άλλους στόχους και πιο εξειδικευμένη δουλειά.

Χθες ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα και χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα, μία ομάδα της δεύτερης κατηγορίας στη Ρουμανία, σύνολο που ποιοτικά έμοιαζε με ομάδα της δικής μας δεύτερη κατηγορίας. Στα περασμένα φιλικά οι αντίπαλοι πίεσαν ψηλά τους πρωταθλητές και τους δημιούργησαν θέματα με βάση τα προβλήματα που έχουν στο χτίσιμο παιχνιδιού. Χθες στο Κλουζ, ο αντίπαλος κλείστηκε πίσω και έδωσε την ευκαιρία στους ασπρόμαυρους να δοκιμαστούν σε αυτές τις γνωστές καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουν 10-15 φορές σε ανάλογα ελληνικά ματς.

Ο Μπίσεσβαρ είχε κέφια, ο Φερέιρα έδωσε περισσότερο χρόνο σε έναν γνωστό περσινό κορμό και ο ΠΑΟΚ έβαλε πέντε γκολ χωρίς να χρειαστεί πολλές τελικές προσπάθειες.

Ο μόνος νέος των μεταγραφών που ξεκίνησε ήταν ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, που σιγά-σιγά μας αναγκάζει να ασχοληθούμε περισσότερο μαζί του. Αυτό, γιατί πρόκειται για καλό παίκτη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά και γιατί αγωνίζεται σε θέσεις που «πονάει» ο ΠΑΟΚ.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για 22χρονο Βραζιλιάνο, που πρώτη φορά έρχεται στην Ευρώπη. Αριστερό πόδι, ένας καλός δημιουργός, που βλέπει το γήπεδο, παίκτης που όσες φορές σουτάρει από μακριά βρίσκει εστία, αφού ποτέ η μπάλα δεν σηκώνεται ψηλά. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο που όσον αφορά στην προσαρμογή του, έχει το πλεονέκτημα να εντάσσεται σε ομάδα με άλλους πέντε Βραζιλιάνους, ένας εκ των οποίων είναι ο «μπαμπάς» Λέο Μάτος.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, είναι πιο πολύ «οκτάρι». Ένα από αυτά τα χαφ δηλαδή που ήθελε στην ομάδα του ο Λουτσέσκου, ο οποίος το 4-2-3-1 το έπαιζε με δύο οκτάρια στον άξονα. Ο συγκεκριμένος Βραζιλιάνος, δεν «βαράει», δεν πηδάει, δεν είναι εκείνο το «σκυλί» στο κέντρο που θα «δαγκώνει» τον αντίπαλο. Αυτό λείπει από το ρόστερ του ΠΑΟΚ και αυτό είναι που θέλει ο Φερέιρα. Για την ακρίβεια και ενώ οι μέρες λιγοστεύουν, ο Φερέιρα «καίγεται» για τέτοιο παίκτη και όπως αντιλαμβανόμαστε δεν μπορεί να φανταστεί ότι δεν θα τον έχει στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Τα χαρακτηριστικά παικτών όπως οι Παλίνια-Μπράνταριτς που ενδιαφέρθηκε ο ΠΑΟΚ (ψηλοί και αμυντικογενείς) δείχνουν τι ακριβώς περιμένει ο νέος προπονητής της ομάδας και τι ψάχνει να αποκτήσει η διοίκηση.

Κατά την εκτίμησή μου, έτσι όπως διαμορφώνεται τώρα η κατάσταση με τον ΠΑΟΚ να έχει πολλές λύσεις για τις εννιά θέσεις της ενδεκάδας, αλλά να μην ξέρει ακόμη κανέναν από τους βασικούς χαφ του άξονα όπου οι δοκιμές συνεχίζονται, θα ήταν προτιμότερο η πρώτη μεταγραφή στα χαφ να ήταν η… εγγυημένη, η σίγουρη, η πιο ποιοτική που θα έμπαινε άμεσα να προσφέρει και ίσως να κάνει τη διαφορά. Αφού υπήρχε ο "σίγουρος" θα ήταν πιο σωστό μετά και σε δεύτερο χρόνο, να γίνει και η μεταγραφή που εμπεριέχει μεγαλύτερο ρίσκο και σίγουρα θέλει περισσότερο χρόνο για να δείξει.

Σε όλα όσα γράφω γι’ αυτή τη θέση, κάνω μόνος μου και τον αντίλογο.

«Αποκλείεται ο νεαρός Βραζιλιάνος να παίξει τώρα βασικός;»

Όχι δεν αποκλείεται. Απλά θα ήταν πιο σωστό να προετοιμαστεί καλύτερα στη νέα του ομάδα, χωρίς να μπει βασικός στην πρώτη εβδομάδα, γιατί έτσι «πρέπει», ή γιατί δεν υπάρχει καλύτερος.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά το timing, η αλήθεια είναι ότι αν ο ΠΑΟΚ είχε κλείσει τις μεταγραφές του με χαφ τύπου Λουντ που ήθελε ο Λουτσέσκου και έρχονταν ο νέος προπονητής και ήθελε εξάρια, τότε το πρόβλημα θα ήταν πιο σύνθετο.

Και εδώ έχω αντίλογο…

«Μήπως όμως αν γίνονταν του Λουτσέσκου στα χαφ, εκείνος θα ήταν ακόμη εδώ;»

Μόνος μου ρωτάω, μόνος μου απαντάω (θα μπορούσα να το συνεχίσω αυτό με άλλες δέκα ερωτοαπαντήσεις) και μέσα από αυτή τη διαδικασία αναλύουμε μία κατάσταση με τα συν και τα πλην που υπάρχουν.

Όπως και να έχει τώρα, έχει διαμορφωθεί μία πραγματικότητα που θέλει τον Αμπέλ Φερέιρα να ζητάει:

Δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση του ρόστερ, χωρίς να σκέφτεται προφανώς Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ που κάποτε θα επιστρέψουν. Επίσης θέλει 3-4 τερματοφύλακες που υπάρχουν και τους τρεις νεαρούς των ακαδημιών που επιτέλους θα υπάρχει προπονητής να ασχοληθεί μαζί τους.

Με αυτά και με αυτά, κρατάμε ότι ο ΠΑΟΚ «καίγεται» για εξάρι, τρέχει να το βρει και όταν αυτός έρθει θα δούμε τι νέο θα προκύψει στην προετοιμασία της ομάδας, που έχει άλλα τέσσερα φιλικά παιχνίδια να μονταριστεί για την Ευρώπη.

* Είναι απίστευτο το ότι θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα και σε αυτό δεν θα παίζουν δύο από τους καλύτερους, αν όχι οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Βιεϊρίνια και ο Φορτούνης. Και τι να κάνεις όμως;

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται αλλά και δοκιμάζεται (γιατί αυτή είναι μεγάλη δοκιμασία) εδώ καιρό να ξεκινήσει χωρίς Βιεϊρίνια-Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ, ενώ ο Ολυμπιακός χωρίς τους Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλο. Για να δούμε ποιος έχει καλύτερες βάσεις για να ξεπεράσει αυτά τα πολύ μεγάλα κενά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.