Νίκο Μαρτίνες: «Χρειαζόμουν σταθερότητα, συμφώνησα γρήγορα με τον Άρη»

Νίκο Μαρτίνες: «Χρειαζόμουν σταθερότητα, συμφώνησα γρήγορα με τον Άρη»

Gazzetta team
Νίκο Μαρτίνες: «Χρειαζόμουν σταθερότητα, συμφώνησα γρήγορα με τον Άρη»

bet365

Τρομερά σημαντικό είναι για τον Νίκο Μαρτίνες που βρίσκει σταθερότητα στον Άρη και συνεχίζει έχοντας υπογράψει νέο συμβόλαιο, όπως ανέφερε από την προετοιμασία της ομάδας στην Ολλανδία. «Δεν φοβάμαι για τις ήττες στα φιλικά, κάνουμε λάθη για να μάθουμε» σχολίασε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία

Νίκο, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την προετοιμασία και τη δουλειά που ολοκληρώθηκε στην Ολλανδία;

Δουλέψαμε πολύ σκληρά και κυρίως με την μπάλα ώστε από το πρώτο παιχνίδι να έχουμε καλή αίσθηση. Κάθε μέρα που περνούσε γινόμασταν καλύτεροι και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης προετοιμάζοντας το μυαλό και το σώμα μας για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Δείχνεις σε καλύτερη κατάσταση στις προπονήσεις. Μήπως το γεγονός ότι υπέγραψες το καινούργιο σου συμβόλαιο σε απελευθέρωσε;

Ακόμη και στο διάστημα των διακοπών μου δούλεψα σκληρά μαζί με τον αδερφό μου ώστε να είμαι σε καλή φόρμα στην προετοιμασία που είναι και η πρώτη που ξεκινάω και την κάνω ολοκληρωμένα μετά από τρία χρόνια που άνηκα στον Ολυμπιακό και πήγαινα συνέχεια δανεικός. Τέλειωσα καλά τη σεζόν και δούλεψα ώστε να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα.

Δίνεις μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι ξεκινάς από την αρχή την προετοιμασία…

Ναι γιατί τα προηγούμενα χρόνια πήγαινα και οι ομάδες είχαν ήδη κάνει προετοιμασία και είχαν δώσει τα φιλικά τους. Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι για μένα αυτό.

Ηταν εύκολη η απόφαση να συνεχίσεις στον ΑΡΗ;

Μίλησα με τον τεχνικό διευθυντή και συμφωνήσαμε αμέσως γιατί βλέπω ότι αυτή η ομάδα έχει προοπτική. Αισθάνομαι πολύ άνετα στην ομάδα και την πόλη, μου φέρθηκαν πολύ καλά και το έκαναν όλο αρκετά εύκολο.

Απομένουν μόλις δυο εβδομάδες ως τα παιχνίδια με την ΑΕ Λεμεσού. Η ομάδα θα είναι έτοιμη;

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είναι σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι γιατί είναι η καλύτερη ομάδα από αυτές που ήταν στην κλήρωση και μόνο το γεγονός ότι κέρδισαν τον ΑΠΟΕΛ στον τελικό κυπέλλου τους κάνει υπολογίσιμους. Τους ξέρω γιατί έχω αγωνιστεί στην Κύπρο. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη δουλειά και την ομάδα μας και την ποιότητά μας. Μπορούμε να προκριθούμε αλλά δεν θα είναι εύκολο.

Οι βαριές ήττες στα φιλικά πρέπει να προκαλέσουν ανησυχία στον κόσμο ή όχι;

Όχι γιατί οι ομάδες που παίξαμε ήταν και καλές και πιο έτοιμες από εμάς έχοντας περισσότερες προπονήσεις και παιχνίδια ενώ συνήθως τα πρώτα φιλικά είναι με ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας. Έχουμε αρκετούς καινούργιους παίκτες που πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα αλλά και νεαρά παιδιά από την Κ19 για τα οποία δεν είναι εύκολο και προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε. Είναι πάντα προτιμότερο να κάνουμε λάθη στα φιλικά και να μαθαίνουμε από αυτά από το να τα κάνουμε στην Ευρώπη ή στο πρωτάθλημα. Εγώ πάντως δεν ανησυχώ.

Στο μυαλό του προπονητή είσαι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει σε αρκετές θέσεις. Εσένα ποια σου αρέσει περισσότερο;

Κοίτα έχω παίξει και στις πλευρές όταν παίζει ο Τόνσο και πίσω από τον φορ. Νιώθω άνετα παντού. Το σημαντικό είναι να έχεις καλούς συμπαίκτες και να καταβάλεις πάντα μεγάλη προσπάθεια σε άμυνα και επίθεση. Επειδή έχουμε καλούς μεσοεπιθετικούς προσπαθώ να τους… ταΐσω. Αυτή είναι η νοοτροπία μου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα σουτάρω αν βρω τον χώρο.

Ποιο είναι το βασικό πράγμα που ζητάει από σένα ο Παντελίδης στο γήπεδο;

Να πάρω την μπάλα από τα δυο αμυντικά χαφ, να γυρίσω και να κινηθώ γρήγορα αλλάζοντας ταχύτητα προσπαθώντας να βρω συνεργασίες με τον φορ και τους πλάγιους επιθετικούς ή να τελειώσω μόνος μου τη φάση. Παράλληλα μου ζητάει προσήλωση και στο αμυντικό κομμάτι όταν πρέπει να ασκήσουμε πίεση με τους παίκτες μπροστά, κάτι που είναι σημαντικό για την ομάδα μας γιατί η πίεση ξεκινά από τους επιθετικούς. Πέρσι σε κάποια παιχνίδια έπαιξα και οκτάρι και έτσι δεν έχω πρόβλημα να αμυνθώ.

Πόσο σημαντικό είναι για την ψυχολογία σου το γεγονός ότι αισθάνεσαι μέλος μιας οικογένειας μένοντας δεύτερο χρόνο στην ομάδα και το ρωτάω γιατί τα προηγούμενα χρόνια πήγαινες συνεχώς δανεικός.

Χρειαζόμουν αυτή την σταθερότητα και εγώ και η οικογένειά μου. Εγώ μπορεί να είχα συνηθίσει αλλά για την οικογένεια και τον γιο μου δεν ήταν εύκολο τη μια να είμαι στην Αυστραλία, την άλλη στην Κύπρο, την Ισπανία και μετά πάλι στην Ελλάδα. Νομίζω ότι με τις εμφανίσεις μου στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν άξιζα να παραμείνω και αυτή η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν που φέρνει μια ηρεμία. Βέβαια στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί τους επόμενους μήνες αλλά τώρα είμαι καλά.

Μπορούμε να μιλήσουμε για τους στόχους του ΑΡΗ στις εγχώριες διοργανώσεις;

Σε όλη μου την καριέρα κοιτούσα τι έχω μπροστά μου. Σαφώς και οι στόχοι μας είναι υψηλοί παντού αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας την πρόκληση του Europa League. Όχι τους ομίλους αλλά τον β΄ προκριματικό γύρο και πως θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Μετά θα δούμε. Όσο για το πρωτάθλημα η είσοδος στην πρώτη πεντάδα πρέπει να είναι πάλι ο στόχος και φυσικά να προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στο Κύπελλο. Ξέρω ότι όλοι μας ζητάνε να πάρουμε το Κύπελλο, εμείς όμως πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Να δουλεύουμε, να βελτιωνόμαστε και όταν έρθουν τα νοκ-άουτ παιχνίδια να είμαστε έτοιμοι.

Ήσουν από τους ανθρώπους που ήσουν πολύ κοντά με τον Ματέο. Μιλάς μαζί του; Τι σκοπεύει να κάνει;

Έχει προτάσεις από διαφορετικές ομάδες αλλά δεν μπορώ να σας πως από ποιες γιατί μου το ζήτησε. Είναι ένας νεαρός ταλαντούχος παίκτης με καλή νοοτροπία και είναι φυσιολογικό να έχει προτάσεις. Η Λας Πάλμας στην οποία ανήκει δεν τον θέλει αλλά θέλει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Πρέπει να έχει υπομονή για να πάρει την καλύτερη απόφαση για τον ίδιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα