Κι οι αναποδιές μέσα είναι, αλλά του Φορτούνη είναι κάτι διαφορετικό…

Κι οι αναποδιές μέσα είναι, αλλά του Φορτούνη είναι κάτι διαφορετικό…

Κι οι αναποδιές μέσα είναι, αλλά του Φορτούνη είναι κάτι διαφορετικό…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την απώλεια του Φορτούνη και τα όσα την συνοδεύουν, υπενθυμίζοντας όμως ότι φέτος το πρωτάθλημα θα κριθεί στα πλέϊ οφς.

Ντέρι - Γιου Σι Ντι με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr. Ντέρι - Γιου Σι Ντι με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί ενόψει της νέας σεζόν να κάνει πιο νωρίς αγιασμό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές-και να κάνει κι ένα ευχέλαιο.

Βεβαίως μέσα στο ποδόσφαιρο είναι κι οι αναποδιές. Και πρέπει ο κάθε σύλλογος να είναι έτοιμος να τις αντιμετωπίσει. Κάπως έτσι είναι υποχρεωμένος κι ο Ολυμπιακός να «υποδεχθεί» την πραγματικότητα για τον Φορτούνη. Απλά, αναποδιά σε αναποδιά διαφέρει. Άλλο είναι να χάσεις για έξι μήνες ένα παίκτη σου, όσο πολύτιμος κι αν είναι, κι άλλο είναι να χάσεις τον καλύτερο σου παίκτη, αυτόν που μόλις την περασμένη σεζόν σου έβαλε 22 γκολ και σου έφτιαξε 24! Έναν τέτοιον παίκτη, και δη στην κατ΄ εξοχήν θέση κλειδί της ενδεκάδας του Ολυμπιακού, δεν μπορείς να τον αναπληρώσεις. Είναι δε μία απώλεια που καταφέρνει στο κλαμπ και ψυχολογικό πλήγμα, γιατί εκτός όλων των άλλων έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου υπέγραψε μαζί του συμβόλαιο ζωής, έξι εκ. Ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2023!

Μία τέτοια εξέλιξη, την στιγμή που τρεις βασικοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού (Μεριά, Σισέ, Καμαρά), εκ των οποίων δηλαδή οι δύο βασικοί στόπερ που τέλειωσαν την περασμένη σεζόν, έχουν χάσει ολόκληρη την προετοιμασία γιατί τρέχουν στην Αίγυπτο για το Κόπα Άφρικα…Ο δε παίκτης, τον οποίο υπολόγιζε για βασικό αριστερό στόπερ στο ξεκίνημα της σεζόν ο Πέδρο Μαρτίνς, δηλαδή ο Βούκοβιτς, υπέστη θλάση από τα πρώτα κιόλας φιλικά…Και δυο άλλα βασικά στελέχη, ο Ομάρ κι ο Ποντένσε έχουν λείψει κι από τα δύο τελευταία φιλικά, λόγω ενοχλήσεων…

Ο Ολυμπιακός πρέπει φαίνεται από νωρίς να μάθει να ζει με τα προβλήματα του στην καινούργια χρονιά. Κι είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση αυτή του Φορτούνη, γιατί η ομάδα εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια έχει συνηθίσει να παίζει επιθετικά βασισμένη εν πολλοίς στον Κώστα. Όλοι οι άλλοι παίκτες της ενδεκάδας έχουν αλλάξει μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ο Φορτούνης όμως ποτέ! Κι αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο για την ομάδα, πώς θα ξεσυνηθίσει να παίζει χωρίς το αναντικατάστατο επί τέσσερα χρόνια δεκάρι της.

Ο Μαρτίνς στην προετοιμασία έκανε κάποιες δοκιμές ενδεκάδας και χωρίς τον Φορτούνη κι αυτό ίσως εν τέλει βοηθήσει, αν και κατά βάθος, για να μην κοροϊδευόμαστε κιόλας, όλα τα πλάνα του τα έκανε με τον Έλληνα διεθνή μέσα-το δε καλύτερο του σχέδιο ήταν να "ταιριάξει" μαζί τον Φορτούνη με τον Ελ Αραμπί....

Τέλος πάντων, όλων το μυαλό πάει στον Βαλμπουενά για δεκάρι, αλλά δεν ξέρω αν είμαι λάθος, όμως μου φάνηκε ότι ο έμπειρος Γάλλος παίζει πολύ καλύτερα στα πλάγια, παρά στον άξονα. Του αρέσει από πλάγια να συγκλίνει στον άξονα, αλλά δεν μοιάζει να είναι το ίδιο άνετος ξεκινώντας τις προσπάθειες του από τον άξονα. Και δεν είναι τυχαίο ότι απόντος του Φορτούνη, είχε δοκιμάσει και τον Μπρούνο πίσω από τον φορ.

Μία άλλη επιλογή είναι να παίξει καθαρά 4-4-2 χωρίς δεκάρι και με δύο σέντερ φορ, κάτι ωστόσο που σε επίσημους αγώνες ο Ολυμπιακός έχει να το παίξει κάποιες…δεκάδες χρόνια. Και μία άλλη λύση είναι να αλλάξει σχηματισμό και να πάει σε 4-3-3 χωρίς δεκάρι και με δύο εσωτερικά χαφ (π.χ. Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά), κάτι επίσης δύσκολο, καθότι ο Καμαρά ενσωματώνεται πάλι στην ομάδα μόλις τη Δευτέρα, δέκα ημέρες πριν το παιχνίδι με την Πλζεν, οι δε εναλλακτικές είναι μόνο οι Μπρούνο κι Ανδρούτσος και δη σε κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί καθόλου σε όλη την προετοιμασία.

Σίγουρα ο Μαρτίνς θα χρειαστεί καλές αποφάσεις και τύχη. Ακόμη και μία μεταγραφή σε αυτή τη φάση μοιάζει απίθανο να βοηθούσε ενόψει των αγώνων με τους Τσέχους, που εν πολλοίς θα κρίνουν αν ο Ολυμπιακός παίξει το φθινόπωρο στην Ευρώπη…

Έχει μεγάλη σημασία να γυρίσει ο Φορτούνης δυνατός. Γιατί φέτος το πρωτάθλημα θα καθοριστεί στο μεγαλύτερο βαθμό στα πλέϊ οφς, που αρχίζουν 8 Μαρτίου και μέχρι τότε μεσολαβούν οκτώ μήνες. Πολύς χρόνος, ακόμη και για χιαστούς. Υπό νορμάλ συνθήκες, ο αρχηγός πρέπει να είναι πανέτοιμος τότε, όσο κι αν δεν ξέρουμε πώς αντιδράει σε τραυματισμούς, αφού δεν είχε κανένα στα 10 χρόνια της καριέρας του...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.