Αμπελ Φερέιρα: Ο άνθρωπος ρεκόρ της Μπράγκα

Αμπελ Φερέιρα: Ο άνθρωπος ρεκόρ της Μπράγκα

Αντώνης Σαούλης
Αμπελ Φερέιρα: Ο άνθρωπος ρεκόρ της Μπράγκα

bet365

O Πορτογάλος τεχνικός έσπασε όλα τα ρεκόρ στην Μπράγκα. Οι πωλήσεις που έφτασαν τα 89 εκατομμύρια ευρώ σε δύο χρόνια και οι αγωνιστικές επιδόσεις.

Προκριματικά Champions League με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

H ρήτρα ήταν εκεί για να «τρομάζει» όποιον θα ήθελε να τον αποκτήσει, όσο είχε συμβόλαιο. Είναι πάγια τακτική των πορτογαλικών συλλόγων. Ακόμα και στους προπονητές. Πόσω μάλλον για τον Αντόνιο Σαλβαδόρ. Τον ισχυρό άντρα της Μπράγκα, ο οποίος είναι από τους πιο δύσκολους στα παζάρια.

Ωστόσο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αγοράσει τον Αμπελ Φερέιρα έναντι 2.5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Σαλβαδόρ δεν πίεσε για την ρήτρα, είχε και μια κουβέντα με τον Φερέιρα και πείστηκε να τον πουλήσει στους πρωταθλητές Ελλάδος. Αλλωστε ο Σαλβαδόρ δεν μπορεί να έχει παράπονο από τον πλέον πρώην προπονητή της Μπράγκα. Στην διετία που ο Φερέιρα ήταν στον πάγκο, η Μπράγκα πραγματοποίησε πωλήσεις ρεκόρ αξίας 89 εκατομμυρίων ευρώ!

Για την ακρίβεια το ποσό είναι μεγαλύτερο με κάποιες μικρότερες πωλήσεις αυτήν την διετία (ο Πέδρο Τίμπα στη Λεχ Πόζναν έναντι ενός εκατομμυρίου για παράδειγμα) ή τα έσοδα από τα... ενοίκια των δανεισμών, αλλά θα αναφερθούμε στις μεγάλες πωλήσεις της Μπράγκα αυτό το διάστημα.

Οι πωλήσεις της Μπράγκα με Αμπελ Φερέιρα

Οπως βλέπετε ο Αμπελ Φερέιρα έφυγε από την Μπράγκα αφήνοντας γεμάτα ταμεία στον σύλλογο. Κάτι βεβαίως που για να γίνει βοήθησε και η ομάδα με τα κατορθώματά της.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έκανε ρεκόρ μόνο στις πωλήσεις και στα έσοδα του συλλόγου στην διετία του στην Μπράγκα αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Με τον Φερέιρα στον πάγκο η Μπράγκα έκανε ρεκόρ σε:
Πόντους στο πρωτάθλημα με 75
Γκολ σε μία σεζόν: 101
Νίκες σε μία σεζόν: 33

Και φυσικά έφυγε ως ο προπονητής με το μεγαλύτερο ποσοστό νικών στην ιστορία του συλλόγου με 64%

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα