Χουάν Ανχελ Ρόμαν: Το wonder kid της Μάντσεστερ Σίτι που «μεγάλωσε» στη Μπαρτσελόνα 

Χουάν Ανχελ Ρόμαν: Το wonder kid της Μάντσεστερ Σίτι που «μεγάλωσε» στη Μπαρτσελόνα 

bet365

Ο Ισπανός ακραίος που αναμένεται να συνεχίσει στον Παναιτωλικό, κόστισε σε ηλικία 17 ετών 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Είναι χορτοφάγος και στην Ελλάδα θα συναντήσει τον Γέντρισεκ που τους συνδέει μία άτυχη στιγμή.
Κάτοικος Αγρινίου όλα δείχνουν πως θα γίνει ο Χουάν Ανχελ Ρομάν και ο Παναιτωλικός ετοιμάζεται να βάλει... φαντασία στο παιχνίδι του. Ο 26χρονος αριστεροπόδαρος εξτρέμ μπήκε λοιπόν στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα και αξίζει να μάθουμε για την πορεία του.
*Γεννήθηκε στις 18 Μαϊου του 1993 στο Ρέους της Ισπανίας και σε ηλικία 10 ετών βρέθηκε στις ακαδημίες της Εσπανιόλ.
*Από μικρός ξεχώρισε και όταν ο Πάμπλο Ζαμπαλέτα άφησε το 2008 την Εσπανιόλ για χάρη της Μάντσεστερ Σίτι, μετάφερε στους «πολίτες» πως στη Βαρκελώνη υπάρχει ένας μικρός που τα... σπάει.
*Οι Αγγλοι τον τσέκαραν και το καλοκαίρι του 2009 έδωσαν στην ισπανική ομάδα 1,2 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν.
*Τότε χαρακτηρίζονταν ως ένα wonder kid, αλλά ο Μαντσίνι που κάθονταν στον πάγκο της «μεγάλης» ομάδας, δεν τον εμπιστεύτηκε.
*Ο Ιταλός κόουτς τον πήρε στην αποστολή μόνο μία φορά, σε μία αναμέτρηση του Γιουρόπα με τη Σπόρτινγκ, και συνεχώς έπαιζε με τις «ρεζέρβες».
*Εκεί γνώρισε τον Ομάρ, που θα βρει απέναντί του στα ματς με τον Ολυμπιακό.
*Υπό αυτές τις συνθήκες δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του, αλλά είχε ήδη «φτιάξει» το όνομά του.
*Το 2012 στα 19 του χρόνια πέρασε την πόρτα της Μασία και εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.
*Βασικός με τη 2η ομάδα των «μπλαουγκράνα» (στην άλλη πλευρά έπαιζε ο Ντελοφέου), μέχρι το 2015 είχε 70 συμμετοχές και 9 γκολ με τη φανέλα των Καταλανών.
*Μάλιστα στο ντεμπούτο του αντικατέστησε τον γνώριμό μας Σέρχιο Αραούχο, ενώ ήταν συμπαίκτης και με τον Σίτο Ριέρα, που τον έχουμε δει στην Ελλάδα με Πανθρακικό και Πανιώνιο.
*Το 2015 έπαιξε για πρώτη φορά στην Πριμέρα, καθώς αποκτήθηκε τότε δανεικός από τη Βιγιαρεάλ. Στα «κίτρινα υποβρύχια» έμεινε λίγο, ενώ η επόμενη χρονιά τον βρήκε στην Μπράγκα.
*Εκεί έμεινε μία αγωνιστική περίοδο, κατέκτησε το Κύπελλο Πορτογαλίας, αλλά δεν κατάφερε να εγκλιματιστεί και αποχώρησε (συνολικά έκανε 16 εμφανίσεις, είχε 1 γκολ και 2 ασίστ).
*Η επόμενη σεζόν τον βρήκε στην Πολωνία (ύστερα από ένα μικρό πέρασμα από την Νασιονάλ), όπου «ψήθηκε» από τον Σίτο Ριέρα να πάει στην Σλασκ. Εκεί βρήκε τα «πατήματά» του, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά τον Απρίλιο του 2017 συνέβη το κακό.
*Σε ένα ματς με την Βίσλα Κρακοβίας τραυματίστηκε στον αστράγαλο σε ένα μαρκάρισμα που δέχθηκε από τον Ερικ Γέντρισεκ, που τα τελευταία δύο χρόνια έπαιζε στην Ξάνθη και θα τον βρει αντίπαλο με τη φανέλα του Βόλου.
*Εμεινε εκτός στο υπόλοιπο της σεζόν και τελικά βρέθηκε στην Κύπρο για χάρη της ΑΕ Λεμεσού.
*Στο «Νησί της Αφροδίτης» πέρασε καιρός μέχρι να επανέλθει στο 100% και έκλεισε την χρονιά με 11 εμφανίσεις και 2 γκολ. Αλλά πλέον ήταν καλά. Συνέχισε σε ανάλογο τέμπο, το 2018/19 βρήκε στόχο 2 φορές στα πρώτα 5 ματς και επειδή είχε «καλό» όνομα στην Πολωνία, επέστρεψε εκεί για χάρη της Μιέντζ Λέγκνικα.
*Από τον Φλεβάρη και μετά σημείωσε 5 τέρματα σε 12 εμφανίσεις του, αλλά θέλησε να αλλάξει παραστάσεις και κάπου εκεί στο «κάδρο» μπήκε ο Παναιτωλικός.
*Παίζει κυρίως στο αριστερό «φτερό», αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πίσω από τον φορ.
*Ο 26χρονος είχε χορτογάφος και αρκετά ευαισθητοποιημένος σε ανάλογα επίπεδα. «Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα κάνω κακό στα ζώα ή το περιβάλλον», είπε σε ανύποπτο χρόνο.
*Οταν ήταν στην Μπαρτσελόνα Β', πολλές φορές έκανε προπονήσεις με τους «μεγάλους» και έχει να λέει πως αντιμετώπισε τους Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα και τα άλλα «αστέρια» των «μπλαουγκράνα», έστω και σε «διπλά». «Δεν νομίζω πως έχω δει εξωγήινο, αλλά αν υπάρχει μάλλον θα μοιάζει με τον Μέσι», σχολιάζει σχετικά, ενώ δεν κρύβει πως όνειρό είναι να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Καταλωνία.
*Την γενέτειρά του δηλαδή, που κατά καιρούς πλήττεται από πολιτική κρίση, αφού διεκδικεί την ανεξαρτησία της. Στα σοβαρά επεισόδια του 2017 τάχθηκε στο πλευρό της, όταν και καυτηρίασε τα επεισόδια που ξέσπασαν και την επέμβαση των αρχών. «Δεν ξέρω από πολιτική, αλλά η βία δεν είναι λύση», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media.
* Οσοι τον έχουν ζήσει στα αποδυτήρια, λένε πως είναι η «ψυχή» τους. Δεν του φαίνεται, αλλά χαρακτηρίζεται ως ένας πολύ μεγάλος πλακατζής.
* Είναι αρκετά «δεμένος» με την οικογένειά του κυρίως με τον πατέρα του. «Του οφείλω τις τεχνικές μου ικανότητες. Από πολύ μικρό με πήγαινε σε καμπ και με βοήθησε πάρα πολύ».
*Ο τραυματισμός που υπέστη το 2017, τον επηρέασε και ψυχολογικά. Δεν το έκρυψε ποτέ. «Χρειάζομαι κάποιον να με εμπιστευτεί ξανά», είπε λίγο πριν βρεθεί για 2η φορά στην Πολωνία και φαίνεται πως στην Μιέντζ Λέγκνικα το έπραξαν και για αυτό έκανε πολύ καλό δεύτερο εξάμηνο.
*Είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός στους πανηγυρισμούς του.
*Του αρέσει να παίρνει ως αριθμό φανέλας το «10» ή το «7».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα