Γιοάν Μολό: Όποιος βρήκε το κουμπί του…

Γιοάν Μολό: Όποιος βρήκε το κουμπί του…

Νίκος Αθανασίου
Γιοάν Μολό: Όποιος βρήκε το κουμπί του…

bet365

Ταχύτητα, δημιουργία, φαντασία. Αλλά και ένας δύσκολος χαρακτήρας. Ο Γιοάν Μολό είναι πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό και το gazzetta.gr ρώτησε, έψαξε και βρήκε όσα πρέπει να γνωρίζεται για τον Γάλλο εξτρέμ.

Κύπελλο Εθνών Αφρικής με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά ήταν πάντα υψηλού επιπέδου. Ταχύτατος, πολύ καλός δημιουργός, μία… σφαίρα με εξαιρετικό δείκτη ποδοσφαιρικής νοημοσύνης από τα αριστερά. Για τους Γάλλους που τον γνωρίζουν από παιδί μικρό, από τα… μικράτα του στην Μονακό(2008-2009, 2009-2010, 42 συμμετοχές-2 γκολ) δεν έκανε την καριέρα που θα μπορούσε να κάνει με βάση τις αρετές που διακρίνουν το παιχνίδι του. Κάπου έχασε τον δρόμο του, κάπου αδίκησε τον εαυτό του, κάπου το μεγάλο βήμα που περίμενε να κάνει δεν έγινε ποτέ.

Η Καέν την σεζόν 2010-2011 ήταν η πρώτη ομάδα που βρήκε το… κουμπί του. Εξάλλου, σύμφωνα με τους Ρώσους συναδέλφους ᾽ὄπου ο Γιοάν ένιωσε σημαντικός, πάντα έβγαζε το καλό του πρόσωπο εντός και εκτός γηπέδου, όπου δεν ήταν πρωταγωνιστής όμως έχανε την γη κάτω από τα πόδια του, όπως ακριβώς έγινε και στην Ζενίτ᾽᾽.

Οι εμφανίσεις του στην Καέν ὀπου πήγε δανεικός(35 αγώνες, 4 τέρματα) ήταν το… διαβατήριο για να του ανοίξουν οι πόρτες της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Γρανάδα δαπάνησε ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Εκεί δεν προσαρμόστηκε ποτέ, έπαιξε μόλις 6 παιχνίδια και 219 λεπτά και τον Ιανουάριο επέστρεψε στην Γαλλία με την φανέλα της Νανσί. Βρίσκει τον καλό του ευατό, γράφει 19 συμμετοχές και 3 γκολ στο δεύτερο μισό της σεζόν και το καλοκαίρι του 2012 η Νανσί τον αγοράζει από την Γρανάδα με ένα σεβαστό ποσό που έφτασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ!

Είναι πρωταγωνιστής στο πρώτο μισό καταγράφει 17 συμμετοχές και 3 γκολ αλλά τον Γενάρη του 2013 πηγαίνει δανεικός στην Σεντ Ετιέν! 19 παιχνίδια, 4 γκολ και η χρηματιστηριακή του αξία χτυπάει… κόκκινο!

Συνεχίζει ως δανεικός στην Σεντ Ετιέν και το καλοκαίρι του 2014 οι πράσινοι αποκτούν τα δικαιώματά του έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ! Στην Σεντ Ετιέν έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, είχε γεμάτες σεζόν, ασίστ και γκολ!

Το καλοκαίρι του 2015, όμως, φεύγει δανεικός και ξεκινά η περιπέτεια στη Ρωσία με την φανέλα της Σαμάρα.

Εκεί θα γίνει ο ηγέτης της ομάδας και θα καταγράψει μία σπουδαία πρώτη σεζόν με 23 συμμετοχές. Την επόμενη χρονιά συνεχίσει να κάνει… παπάδες σε 12 ματς βάζει 5 γκολ και τον Ιανουάριο του 2017 φεύγει για την Ζενίτ!

Στην Αγία Πετρούπολη… θα χάσει τον δρόμο του. Οι Ρώσοι που ακολουθούν από κοντά την Ζενίτ έχουν να λένε για τον χαρακτήρα του και το πόσες δυσκολίες δημιούργησε στην ομάδα. Υπήρχε εξήγηση; Αγωνιστική φυσικά. Ο Μολό έπαιξε μόλις 154 λεπτά μέχρι το φινάλε της σεζόν και το καλοκαίρι του 2017 έφυγε ως ελεύθερος για την Φούλαμ.

Ούτε, όμως, και στο Λονδίνο κατάφερε να επιστρέψει στις εμφανίσεις που τον έκαναν… διάσημο! Μέσα σε ένα εξάμηνο μένει και πάλι ελεύθερος και τον Απρίλιο του 2018 φεύγει για την Αλ Ραγιάν! Η καριέρα του έχει πάρει την κάτω βόλτα…

Ένας μαχητής, όπως δηλώνει ότι είναι, δεν τα παρατά ποτέ. Το καλοκαίρι του 2018 επιστρέφει στην Σαμάρα αλλά και πάλι τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Μόλις 375᾽ αγωνιστικά λεπτά και επιστροφή τον Ιανουάριο στην Γαλλία! Ligue 2, Σοσό, ξανά βασικός, 16 ματς, 2 γκολ και ο… κανονικός Μολό επέστρεψε, έστω και σε χαμηλότερο επίπεδο!

Αυτά που μας δείχνει ο απολογισμός της καριέρας του αλλά και τα όσα… αλιεύσαμε από Γαλλία και Ρωσία είναι απλά:

Ο Μολό είναι ένας πολύ καλός εξτρέμ αλλά για να σου βγάλει πράγματα πάνω στο χορτάρι πρέπει να βρεις το… κουμπί του, πρέπει να είναι πρωταγωνιστής, θέλει να βλέπει εμπιστοσύνη από τον σύλλογό του.

Στον Παναθηναϊκό, πάντως, έρχεται για να πάρει φανέλα βασικού. Εξτρέμ με την δική του ποιότητα δεν υπάρχει στο έμψυχο δυναμικό του τριφυλλιού και οι συνθήκες για τον Μολό είναι ιδανικές. Όπου τον εμπιστεύθηκαν, ποτέ δεν τους απογοήτευσε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα