Ο ΠΑΟΚ, η ΕΡΤ, οι εκλογές, ο Κυριάκος, η επόμενη μέρα…

Ο ΠΑΟΚ, η ΕΡΤ, οι εκλογές, ο Κυριάκος, η επόμενη μέρα…

Ο ΠΑΟΚ, η ΕΡΤ, οι εκλογές, ο Κυριάκος, η επόμενη μέρα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου ασχολείται με τα τελευταία θέματα επικαιρότητας, θυμίζοντας και μερικά γεγονότα που σχετίζονται άμεσα με τον ΠΑΟΚ, αλλά και ανθρώπους του.

Κόπα Αμέρικα με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Εμείς εδώ στην Ολλανδία δεν θα ψηφίσουμε αύριο… (Για παρόμοιο λόγο, δεν είχαμε ψηφίσει και σε εκείνο το κωμικοτραγικό δημοψήφισμα, τότε που ντραπήκαμε βλέποντας τόσο κόσμο να πανηγυρίζει εκείνο το βράδυ, χωρίς να αντιλαμβάνεται ούτε τι ακριβώς ψήφισε, ούτε τι ακριβώς έρχονταν).

Θα είναι πολύ κακό βέβαια να μην ψηφίσουν και πολλοί άλλοι, επειδή θα προτιμήσουν τη θάλασσα. Και μετά αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα δηλώνουν προβληματισμένοι για το αποτέλεσμα των εκλογών και για όσους εκλέχθηκαν να μας εκπροσωπήσουν στη βουλή! Δεν γίνεται όμως έτσι…

Προφανώς και δεν θα γράψουμε για πολιτική, ψηφοφορίες, πιθανά αποτελέσματα και άλλα τέτοια, αν και εδώ και πολύ καιρό, γίνεται τόσο πολλή προσπάθεια από ανθρώπους που βλέπουν τον ΠΑΟΚ και στον ύπνο τους πλέον, να τον εμπλέξουν σε όλα αυτά τα παιχνίδια.

Μία σχετική απάντηση είναι ότι… ότι οι πολιτικοί μπορεί και να είναι ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί και δεν είναι με πολιτικούς. Από εκεί και πέρα, επειδή πολλοί ξεχνούν, απλά να θυμίσουμε ότι… ο ΠΑΟΚ το 2016 κόντεψε να σκορπίσει λόγω… Παπά. Το 2017 είδε αντίπαλό του να ευνοείται με επιστημονικό τρόπο μια και μερικές-πολλές καταθέσεις παικτών για ξυλοδαρμό σε αποδυτήρια γηπέδου, δεν ελήφθησαν υπόψη λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών. Το 2018 ο ΠΑΟΚ βίωσε το απόλυτο κυνηγητό, χάνοντας ένα πρωτάθλημα με δύο μηδενισμούς στην έδρα του για ένα ρολό χαρτί και ένα καθαρό γκολ που μέτρησε και ακυρώθηκε τέσσερις φορές, ενώ το 2019 είδε μία υπόθεση όπως αυτή του Τζήλου να μένει ανεξιχνίαστη, παρά τα ξεκάθαρα στοιχεία που προέκυψαν και βάρυναν συγκεκριμένους ανθρώπους.

Αλήθεια τι να γίνεται με αυτή την υπόθεση του Τζήλου; Θα ξεκινήσει και το επόμενο πρωτάθλημα χωρίς να τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί που είναι εύκολο να βρεθούν μέσα από τα στοιχεία που υπάρχουν; Πώς αλήθεια έχει διακοπεί κάθε έρευνα και γι’ αυτό το θέμα; Πάλι γραφειοκρατικά κολλήματα θα έχουμε;

Αλλά ποιος νοιάζεται για τον Τζήλο; Το θέμα τώρα είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο του ΠΑΟΚ! Τόσα χρόνια, κόσμος και κοσμάκης έπαιζε τον… «μουγκοθόδωρο» με τα τηλεοπτικά και την ΕΡΤ! Ακόμη και όταν στις αρχές της δεκαετίας, ο πρώτος έπαιρνε –σκανδαλωδώς- από την ΕΡΤ τα διπλά από τον δεύτερο, παραβιάζοντας κάθε ανταγωνιστικό πλαίσιο.

Μόλις όμως ο νταμπλούχος, αήττητος πρωταθλητής, δέχθηκε μία πρόταση, τότε έδειξαν το κόμπλεξ κατωτερότητας που τους διακατέχει και εμφανίζεται πλέον μόνο κατά του ΠΑΟΚ. Πόση πλάκα έχει αυτό το μένος κατά του ΠΑΟΚ, το οποίο όμως συσπειρώνει τους ασπρόμαυρους…

Μέσα σε όλα και ενόψει εκλογών, δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή όχι, με το ότι ο Κυριάκος Κυριάκος αποφάσισε να αφήσει το ποδόσφαιρο και την θέση του στον ΠΑΟΚ, για να βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές με το ΚΙ.ΝΑΛ. Όπως πάντοτε συμβαίνει, εκτιμάς κάποιον πολύ περισσότερο όταν τον χάσεις από αυτό που κάνει, από εκεί και πέρα όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί να τον κερδίσει η πολιτική και η χώρα, όπως και η Θεσσαλονίκη που έχει τεράστιες ανάγκες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που διαθέτουν πλέον και τέτοια στελέχη, ανθρώπους που ξεχώρισαν και κράτησαν την αξιοπρέπειά τους στο δύσκολο χώρο του ποδοσφαίρου, παράγοντες που έπαιξαν μεγάλο ρόλο για να γίνει ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής, προσωπικότητες που σίγουρα μπορεί να παίξουν ρόλο για να αλλάξει και η γνώμη μας για την πολιτική και τους πολιτικούς.

Σε κάθε περίπτωση, θέλω να είμαι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα. Πώς και γιατί να είμαι αισιόδοξος; Όχι λόγω οποιουδήποτε αποτελέσματος. Κυρίως με την απλή λογική του ότι… ως χώρα φθάσαμε στον πάτο. Επειδή λοιπόν πιο κάτω δεν έχει, μπορεί με την βοήθεια μερικών νέων ανθρώπων και αφού απομονωθούν όσοι μας ντροπιάζουν, να δείξουμε ότι μάθαμε από όσα δεινά περάσαμε και κάπως έτσι να κάνουμε ένα-δύο… τέσσερα βήματα μπροστά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.