Μπαντής: «Το ποδόσφαιρό μας χρειάζεται πολλά»

Gazzetta team
Μπαντής: «Το ποδόσφαιρό μας χρειάζεται πολλά»

bet365

Ο πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π. αναφέρθηκε στις προτάσεις που έκανε ο Σύνδεσμος για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου
Για τις πρωτοποριακές προτάσεις που κατέθεσε ο Π.Σ.Α.Π., μίλησε ο Γιώργος Μπαντής, πρόεδρος του Συνδέσμου, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.
ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΙΠΕ
Για τις προτάσεις που κατατέθηκαν στους αρμόδιους φορείς: «Δεν ξέρω αν σας φάνηκαν πολλές οι προτάσεις μας, αλλά το ποδόσφαιρο μας χρειάζεται πολλά. Τουλάχιστον αυτό βλέπουμε εμείς από την πλευρά μας. Η μέρα είναι σπουδαία για μας, αλλά δεν πρέπει να μείνει μόνον ως ανάμνηση το 2004. Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν εκμεταλλεύτηκε αυτό που έγινε. Είναι μία καλή ευκαιρία να βάλει ο καθένας το λιθαράκι του, να ρίξουμε ιδέες στο τραπέζι, να προσπαθήσουμε να τις εφαρμόσουμε, γιατί δεν αρκούν μόνον τα λόγια. Ένα ρητό λέει ότι τα λόγια διαιρούν, η πράξη ενώνει. Εμείς θεωρούμε ότι αν το ποδόσφαιρο δεν προσφέρει στην κοινωνία, δεν έχει και λόγο ύπαρξης. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλματα. Εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είμαστε οι θεματοφύλακες του ποδοσφαίρου. Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη μας απέναντι στο άθλημα, απέναντι στα παιδιά που έχουν πρότυπα τους ποδοσφαιριστές κι αν δούμε ότι δεν γίνονται πράξεις, πρέπει να αντιδράσουμε».
Για τις αναρτήσεις που έχει κάνει ο ίδιος στο παρελθόν και συζητήθηκαν: «Το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό φαινόμενο. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το ποδόσφαιρο έχει να δώσει πάρα πολλά. Δεν έχουμε καταλάβει τη δύναμη που έχει. Μπορεί να κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους, ακόμη και να δώσει λόγο ύπαρξης ή και συνέχισης της ζωής ενός ανθρώπου. Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη ώρα. Άκουγα ότι ο ΠΣΑΠ δεν μπορεί να κάνει κάτι, ότι δεν ασχολούνται οι διεθνείς. Τώρα ασχολούνται, γιατί είδαν την αδικία. Όταν παίκτες της δεύτερης Εθνικής είναι ανασφάλιστοι, δεν μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν. Είναι πράγματα βασικά. Δεν γίνεται να μιλάμε για το άλφα όταν θέλουμε να φτάσουμε στο ωμέγα. Δεν μπορούμε να γυρνάμε σε εποχές που δεν θέλουμε να τις θυμόμαστε. Με την αναδιάρθρωση είναι μεγάλη ευκαιρία και εύχομαι να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Να υπογραφεί η σύμβαση με την ΕΡΤ για τη Σούπερ Λιγκ 2, γιατί οι ομάδες έχουν στηριχτεί σ’ αυτήν. Συναντηθήκαμε με τους προέδρους της ΕΠΟ, της Σούπερ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ, είχαμε ταύτιση ιδεών και μένει να φανούν κάποια πράγματα στην πράξη. Οι δύο είναι νέοι άνθρωποι, ο κύριος Γραμμένος είναι χρόνια στο ποδόσφαιρο και εύχομαι και για τα εργασιακά μας δικαιώματα και για το άθλημα να καταφέρουμε να κάνουμε κάποια πράγματα».
Για τα προβλήματα των ποδοσφαιριστών: «Στα εργασιακά έχουμε πάρα πολλά προβλήματα. Υπάρχουν ομάδες που δίνουν τον αγώνα τους μέσα σε αθέμιτο ανταγωνισμό, γιατί πληρώνουν οι μισές ομάδες και οι μισές όχι. Στη Σούπερ Λιγκ 2 υπάρχουν πολλά προβλήματα. Εμείς μπήκαμε στον σύνδεσμο κι αυτό που βλέπουμε είναι μία νομική υπηρεσία. Μόνιμα προσφυγές. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Να μπορούν να τηρηθούν τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί. Κανένα συμβόλαιο δεν έχει υπογραφεί μόνον από τον ποδοσφαιριστή. Είναι υποχρέωση του εργαζόμενου να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του με την ομάδα και του εργοδότη να πληρώνει. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν ομάδες που δεν πληρώνουν τους ποδοσφαιριστές τους για μεγάλο διάστημα και για να μπορέσει ο ποδοσφαιριστής να διεκδικήσει την ελευθερία του και να πάει σε μία ομάδα στην οποία θα πληρώνεται, πρέπει να στείλουμε ειδοποίηση στην ομάδα, η ομάδα να βάλει τα χρήματα σε οχτώ ημέρες και στη συνέχεια ο παίκτης για το υπόλοιπο του συμβολαίου του, που μπορεί να είναι και για δύο χρόνια, να τρέχει γύρω, γύρω. Τα ζούμε αυτά, είναι πραγματικά προβλήματα. Είναι ευκαιρία να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο και είναι ευκαιρία να αλλάξουν πράγματα με τους ανθρώπους που έχουν μπει στο ποδόσφαιρο, γιατί έχω δει ότι θέλουν να χτυπήσουν το κακό στη ρίζα. Εύχομαι να δούμε και πράξεις. Σημαντικό ρόλο παίζετε κι εσείς οι δημοσιογράφοι, Πρέπει να σταματήσει αυτό με την κοπέλα του ποδοσφαιριστή στη Μύκονο, γιατί έχουμε άλλα πρότυπα ποδοσφαιριστών να αναδείξουμε. Να δει ο κόσμος κάτι διαφορετικό».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα