Oι τρεις υποχρεώσεις του φετινού Παναθηναϊκού!

Oι τρεις υποχρεώσεις του φετινού Παναθηναϊκού!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Oι τρεις υποχρεώσεις του φετινού Παναθηναϊκού!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την σεζόν που ξεκίνησε στο τριφύλλι και τα όσα πρέπει να κάνει η ομάδα του Γιώργου Δώνη την νέα αγωνιστική περίοδο για να καταγράψει θετικό πρόσημο.

Κόπα ΄Άφρικα με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την προετοιμασία για την νέα σεζόν, ακόμη μία σεζόν ειδικών συνθηκών, όπου ο σύλλογος εξαιτίας των επιλογών του μεγαλομετόχου του δεν θα μπορεί να διεκδικήσει στόχους παραδοσιακούς, στόχους που ταιριάζουν στην ιστορία και το μέγεθός του, δεν θα μπορεί να διεκδικήσει ούτε καν την έξοδο στην Ευρώπη λόγω της γνωστής τιμωρίας από την ΟΥΕΦΑ. Το πενιχρό μπάτζετ παραμένει, η έλλειψη ρευστότητας και πόρων έχει καθυστερήσει την έναρξη υλοποίησης του μεταγραφικού σχεδιασμού και τα μοναδικά νέα πρόσωπα στην χθεσινή πρεμιέρα ήταν οι πιτσιρικάδες από την Κ19.

Ανεξάρτητα από τις πολύ δύσκολες συνθήκες, ο φετινός Παναθηναϊκός έχει τρεις σημαντικές ποδοσφαιρικές υποχρεώσεις, στις οποίες πρέπει να φανεί συνεπής πάνω στο χορτάρι για να τελειώσει η σεζόν με θετικό πρόσημο. Υποχρεώσεις στα μέτρα αυτής της έκδοσης και πολύ πιο κάτω από τον πήχη ενός κανονικού Παναθηναϊκού. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα αλλά ομάδα χωρίς στόχους δεν μπορεί να υπάρξει. Έστω και αν αυτοί οι στόχοι παραπέμπουν σε κλαμπ πολύ μικρότερης δυναμικής και εμβέλειας…

* Η πρώτη και πιο σημαντική έχει να κάνει με την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού πάνω στο χορτάρι. Είναι υποχρέωση του Γιώργου Δώνη να παρουσιάσει ένα σύνολο πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με πέρυσι, ώστε το πρότζεκτ να καταγράψει αγωνιστική πρόοδο. Με εξαίρεση το πρώτο μισό της σεζόν, η ομάδα του Έλληνα προπονητή εμφάνισε μία πολύ προβληματική παρουσία μέσα στο 2019, τόσο προβληματική που έκανε να ξεχαστεί το καταπληκτικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Η αδυναμία στην παραγωγή φάσεων και το σκοράρισμα, η αντιμετώπιση της πίεσης ψηλά και η εκμετάλλευση των στατικών φάσεων είναι οι τομείς που ο Παναθηναϊκός οφείλει να δείξει αλλαγμένος προς το καλύτερο.

Από την στιγμή που στο έμψυχο δυναμικό θα προστεθούν έμπειροι ποδοσφαιριστές και ο Δώνης αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο σταρ αυτής της ομάδας(τόσο ως προσωπικότητα όσο και ως κασέ) είναι μονόδρομος για τον Έλληνα τεχνικό να μας δείξει κάτι διαφορετικό φέτος και κυρίως με μεγαλύτερη διάρκεια.

* Η δεύτερη υποχρέωση αφορά το Κύπελλο Ελλάδος. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός από την Λαμία και έφτασε μέχρι τους 16 του θεσμού. Αντικειμενικά στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός δεν έχει τα φόντα να κυνηγήσει κάτι περισσότερο από την είσοδο στην πρώτη τετράδα, ωστόσο, στο Κύπελλο και επειδή μιλάμε για έναν πιο βατό δρόμο, το τριφύλλι πρέπει να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί και να διεκδικήσει τις πιθανότητες να φτάσει σε έναν τελικό μετά το μακρινό 2014, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο.

* Για το τέλος αλλά εξίσου σημαντική είναι η αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τις ακαδημίες. Πέρυσι είδαμε να αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο παιδιά όπως ο Μπουζούκης, ο Χατζηγιοβάνης, ο Μαυρομμάτης. Αν δεν υπήρχε η εμμονή σε κάποιους ποδοσφαιριστές στο κακό δεύτερο μισό της σεζόν, είναι δεδομένο πως στην εξίσωση θα είχαν προστεθεί κι άλλα παιδιά που αποτελούν ᾽᾽προϊόντα᾽᾽του συλλόγου και έχουν τις δυνατότητες να παίξουν και να μπουν στην βιτρίνα της ομάδας.

Σύμφωνα με τις παραπάνω υποχρεώσεις τούτη η γωνιά θα κρίνει τον φετινό Παναθηναϊκό. Δεν έχει νόημα, εξάλλου, κάτι διαφορετικό και στην τελική είναι άδικο να περιμένεις από αυτό το ρόστερ να κάνει πρωταθλητισμό. Καλό ποδόσφαιρο, σοβαρότητα και Κύπελλο. Δυστυχώς και όσο στην κεφαλή του συλλόγου θα βρίσκεται ο Γιάννης Αλαφούζος, αυτοί θα είναι πάνω-κάτω οι στόχοι του τριφυλλιού…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.