Για το μόνο που δεν πρέπει να ανησυχεί ο ΠΑΟΚ, είναι το 4-4-2

Για το μόνο που δεν πρέπει να ανησυχεί ο ΠΑΟΚ, είναι το 4-4-2

Για το μόνο που δεν πρέπει να ανησυχεί ο ΠΑΟΚ, είναι το 4-4-2

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή κάθε κίνηση και δήλωση του Αμπέλ Φερέιρα τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ και γράφει μετά και το πρώτο φιλικό, μερικά πρώτα συμπεράσματα

Βουλευτικές Εκλογές 2019 με νέα ειδικά στοιχήματα. | (+21)

Aν και διανύουμε τις πρώτες ημέρες προετοιμασίας των νταμπλούχων Ελλάδας, αν και έχουμε ζήσει πολλές προετοιμασίες (από… Σάντος μέχρι και… Μπερέτα) διαισθανόμαστε ή είμαστε απόλυτα βέβαιοι, ότι αυτή η φετινή του 2019, θα είναι πολύ-πολύ ιδιαίτερη για τον ΠΑΟΚ.

Τα γιατί και τα πώς, δεν χρειάζονται πολλά-πολλά για να εξηγηθούν. Ο Αμπέλ Φερέιρα και ο χρόνος που ανέλαβε, δίνουν σε όλη αυτή την κατάσταση, ένα διαφορετικό χρώμα.

Από πού να ξεκινήσουμε και που να τελειώσουμε με όλα όσα συμβαίνουν και χρίζουν εξήγησης.

Πρέπει να αρχίσουμε από όσα έχει να κάνει ο Αμπέλ Φερέιρα, σε σύντομο χρονικό διάστημα:

- Να γνωρίσει την ομάδα και τον κάθε παίκτη ξεχωριστά.

- Να βγάλει αξιόπιστα και σίγουρα συμπεράσματα για το που μπορεί να παίξει ο καθένας.

- Να κάνει προετοιμασία που ναι μεν θα έχει πρώτο στόχο το Τσάμπιονς Ληγκ όπως λέει, αλλά δεν μπορεί να μην βάλει και κάποιες πρώτες βάσεις φυσικής κατάστασης.

- Να δει πολλά ματς του περσινού ΠΑΟΚ που θα τον βοηθήσουν στην περεταίρω εξαγωγή συμπερασμάτων.

- Να δημιουργήσει τις συνθήκες της δικής του καθημερινότητας στην ομάδα, έχοντας μαζί και τους δικούς του συνεργάτες

- Να αποφασίσει για το ποιοι πρέπει να φύγουν από την πρώτη ομάδα, χωρίς να κάνει λάθος. Μπορεί και να μιλάμε για 6-7-8 παίκτες!

- Να περάσει την δική του φιλοσοφία στο γήπεδο, δοκιμάζοντας αρκετά σχήματα, συστήματα και σχηματισμούς και καταλήγοντας στα ιδανικά με βάση τα… υλικά που έχει.

- Να εισηγηθεί για παίκτες που πρέπει να έρθουν στην ομάδα σε συγκεκριμένες θέσεις.

Κουράστηκα και να τα… γράψω! Ο Φερέιρα πρέπει να τα κάνει όλα αυτά και μάλιστα χωρίς λάθη και πισωγυρίσματα, μια και ο χρόνος είναι λίγος.

Χθες ο ΠΑΟΚ έδωσε το πρώτο φιλικό του και έχασε 1-0, από την Άλκμααρ, την τέταρτη ομάδα του Ολλανδικού πρωταθλήματος, που δεν έχει αλλαγές στο ρόστερ και βρίσκεται πιο μπροστά σε προετοιμασία. Ήταν ένα άδικο αποτέλεσμα με βάση την εικόνα του αγώνα, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας.

Στην αναμέτρηση έπαιξαν αναγκαστικά 23 παίκτες για τον ΠΑΟΚ, μια και ο νέος Πορτογάλος προπονητής έπρεπε να δει όσους γίνονταν παραπάνω. ΔΕΝ έπαιξαν και δεν ήταν μέσα στους 23, παίκτες όπως οι: Πέλκας, Λάμπρου, Ίνγκασον, Σφιντέρσκι, Πασχαλάκης! Φυσικά λείπουν και οι Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ!

Στο τέλος του αγώνα, οι δηλώσεις του ήταν οι πιο σημαντικές. Σε τίτλους, είπε:

- «Δεν θέλω να χάνω ούτε στα φιλικά»

- «Πρώτα θα δω τους παίκτες και μετά θα κάνουμε άλλες μεταγραφικές αξιολογήσεις»

- «Δεν είμαι κολλημένος με ένα σύστημα. Θα δω τους παίκτες που κουμπώνουν περισσότερο και θα αποφασίσω».

Είπε και μερικά ακόμη ενδιαφέροντα για το πώς το έπεισε ο ΠΑΟΚ να αφήσει την Μπράγκα και να τον αναλάβει, αλλά τα αφήνουμε στην άκρη.

Αυτό που επίσης κρατάμε έχει να κάνει με την πρωινή του ατάκα στους παίκτες: «Ό, τι και αν γίνει μην ξεχνάτε ότι εμείς ετοιμαζόμαστε ήδη για τους αγώνες του Τσάμπιονς Ληγκ».

Κάπως έτσι λοιπόν διαμορφώνεται η κατάσταση στον ΠΑΟΚ, σήμερα 4 Ιουλίου 2019. Αυτά τα δεδομένα, αυτές οι ανάγκες, αυτές και οι πρώτες δηλώσεις του προπονητή. Όλα τα παραπάνω μετά από ένα πρώτο φιλικό με την Άλκμααρ, στο οποίο ο ΠΑΟΚ ήταν οργανωμένος παρά το ότι έπαιξε με 23 παίκτες, σε ένα ματς όπου δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, σε παιχνίδι όπου 6-7 φορές έφθασε κοντά στο γκολ.

Που καταλήγουμε μετά από όλες τις παραπάνω πολλές και σημαντικές πληροφορίες και γεγονότα;

Βλέποντας από κοντά τον Αμπέλ Φερέιρα, διαβάζοντας και μερικά πράγματα για την προπονητική του πορεία, πιστεύω ότι είναι αρκετά έξυπνος και ενώ για όλα τα άλλα που έχει να κάνει ο χρόνος του είναι απελπιστικά λίγος, στο το μόνο που με «ψήνει» ότι δεν θα κολλήσει, είναι ο σχηματισμός και αυτό το... «4-4-fucking-2».

Κατ’ αρχάς δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν πετύχει με αυτό, δεν είμαι σίγουρος ότι στον ΠΑΟΚ θα το εφαρμόσει ή δεν θα το εφαρμόσει. Απλά πιστεύω σε αυτό που λέει ότι… «δεν κολλάω με αυτό. Θα δω τι έχω στο ρόστερ μου και θα πράξω αναλόγως…». Το είπε χθες και με έπεισε για τις προθέσεις του. Δε νομίζω ότι το είπε μόνο για τις εντυπώσεις…

Στο κάτω-κάτω, όταν μάθει καλά το ρόστερ του (ποιος άραγε από τους παραμένοντες θα τον βοηθήσει σωστά και με αντικειμενικότητα σε αυτή τη διαδικασία;) θα δει ότι στα χαφ του άξονα, υπάρχει θέμα (αριθμητικό και ποιοτικό τώρα που λείπουν Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ) ενώ και στην επίθεση, πρέπει να κάνει πολλές αλχημείες για να βρει τους στράικερ με τους οποίους θέλει να αγωνιστεί.

Ενώ λοιπόν για να πετύχει όλα τα άλλα θα χρειαστεί αρκετό χρόνο, σε αυτό το κομμάτι του σχηματισμού, θεωρώ ότι θα βρει γρήγορα τη λύση. Δεν γίνεται ένας τέτοιος Πορτογάλος προπονητής να μην καταλάβει νωρίς τι μπορεί να παίξει. Και στο κάτω-κάτω, ο αρχικός σχηματισμός είναι τόσο σχετικός, σε σχέση με τις εντολές που δίνει ο προπονητής για τις κινήσεις του κάθε παίκτη μέσα στο γήπεδο και για τις ομαδικές κινήσεις σε φάση άμυνας ή σε φάση επίθεσης.

Εδώ είμαστε και θα τα δούμε όλα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.