Παντελίδης: «Προτιμώ να είμαι προβληματισμένος τώρα, παρά στις 25 του μήνα»

Παντελίδης: «Προτιμώ να είμαι προβληματισμένος τώρα, παρά στις 25 του μήνα»

Gazzetta team
Παντελίδης: «Προτιμώ να είμαι προβληματισμένος τώρα, παρά στις 25 του μήνα»

bet365

Ο Σάββας Παντελίδης χαρακτήρισε δυνατό χαστούκι τη βαριά ήττα από τη Φορτούνα Σιτάρντ, στάθηκε σε θέματα νοοτροπία και μίλησε για το πότε προτιμά να είναι προβληματισμένος…

«Είναι πράγματα που περιμένεις να δεις στο πρώτο φιλικό. Περιμένεις να δεις μια κουρασμένη ομάδα, με ανομοιογένεια. Γι’ αυτό τον λόγο μοίρασα τους περισσότερους από τους περσινούς παίκτες. Από την άλλη πλευρά βλέπεις και πράγματα τα οποία δεν περιμένεις να δεις όπως για παράδειγμα τη νοοτροπία, παρά την κούραση των διπλών προπονήσεων ή της δίωρης ταλαιπωρίας για να φτάσουμε εδώ.. Δεν το περιμένεις (νοοτροπία) και πρέπει να το αλλάξεις άμεσα. Η ομάδα δείχνει ότι είναι πίσω, είναι λογικό κι αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε είναι ίσως ένα 15πτο στο πρώτο ημίχρονο κι ένα 20πτο στο δεύτερο. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα, πολύ ξεκάθαρα, τα οποία πρέπει να διορθώσουμε», είπε στην αρχική τοποθέτησή του και ρωτήθηκε επιμέρους για τη νοοτροπία. «Κάποια παιδιά μπορεί να ήρθαν έχοντας στο μυαλό τους ότι όλα είναι καλά και ότι θα συνεχίσουν όπως πέρυσι. Αυτό είναι δικό μου κομμάτι και πρέπει να το φτιάξω γιατί δεν είναι η νοοτροπία που θέλω. Δεν έχει σημασία αν χάσεις όσο η προσπάθεια που κάνεις».

Ο προπονητής του Άρη συμπλήρωσε ότι… «για μένα αυτό ήταν ένα αρκετά δυνατό χαστούκι το οποίο πρέπει να το καταλάβουμε από νωρίς», για να συμπληρώσει σχετικά με τις συνέπειες της απουσίας του Μανώλη Σιώπη σε σύγκριση με το γεγονός ότι δεν έχει αποκτηθεί αντικαταστάτης του. «Ασφαλώς είναι κάτι που δεν αφορά μόνο εμένα. Σημασία δεν έχει να πάρουμε έναν παίκτη αύριο αλλά να είναι ο κατάλληλος γιατί δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Ο Μανώλης έφυγε ξαφνικά, δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο κι αυτό μας έκανε να πιεστούμε περισσότερο. Αν γίνει λάθος, δύσκολα θα το καλύψουμε. Θα είδατε ότι δεν υπήρχε άλλος παίκτης να σταματήσει το παιχνίδι όταν αυτό άνοιγε. Αυτό έκανε ο Μανώλης πέρυσι. Πρέπει να προσαρμοστούμε έως ότου πάρουμε ένα παιδί που θα κάνει αυτή τη δουλειά».

Σε ερώτηση για το αν θα έπρεπε να αποφευχθεί η πρωινή προπόνηση, ήταν απόλυτος. «Θα ήταν πολύ εύκολο να φέρω την ομάδα δίχως να έχω κάνει προπόνηση το πρωί. Ωστόσο, θα ήμουν έξω από τον εαυτό μου αν άφηνα την ομάδα ξεκούραστη. Θα αντέχαμε περισσότερο, αυτό είναι σίγουρο.. Κανείς δεν μπορεί στεναχωριέται περισσότερο από μένα αλλά ο στόχος είναι τόσο δυνατός και δεν επηρεάζεται από μία μέρα».

Ερωτηθείς επιμέρους για το ζήτημα της νοοτροπίας, απάντησε: «Υπάρχουν φάσεις που δεν είχαν πείσμα τα παιδιά κι αυτό με ενοχλεί. Να το βάλουν στο μυαλό τους ότι εδώ που είναι, δεν μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα. Είχαμε μια συζήτηση με τα παιδιά. Τους είπα ότι δεν έχει σημασία αν είναι κάποιος κουρασμένος ή κάνεις λάθος αλλά όταν έρχεται η φάση να κοντραριστεί με τον αντίπαλο, είναι υποχρεωμένος να τα δίνει όλα».

Σε ερώτηση σχετική με τον Μπράουν Ιντέγε αλλά και την ανετοιμότητα πολλών παικτών είπε. «Αυτό είναι ξεκάθαρο. Και για τον Ιντέγε είναι φυσιολογικό, το ξέραμε. Περιμένουμε να βελτιώνεται από φιλικό σε φιλικό παιχνίδι, ελπίζοντας ότι θα είναι σε ικανοποιητική κατάσταση στο πρώτο επίσημο. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένας παίκτης ο οποίος δεν έπαιξε επίσημο ματς για έναν χρόνο».

Κατέληξε σχετικά με τον στόχο του. «Μην ξεχνάμε ότι η Φορτούνα ξεκίνησε την προετοιμασία μας μια εβδομάδα νωρίτερα κι αυτό είναι σημαντικό. Σε μια εβδομάδα θα είναι διαφορετική και η δική μας ομάδα. Αυτό είναι βέβαια. Όλα εξαρτώνται από το πώς το βλέπεις. Αν το βλέπεις ότι πρέπει κερδίσω και ξεκουράζεις την ομάδα για 2-3 ημέρες… εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Είμαι προβληματισμός, αλλά προτιμώ να είμαι τώρα, παρά στις 25 του μήνα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα