Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερης αλλαγής προπονητή με μεταγραφή!

Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερης αλλαγής προπονητή με μεταγραφή!

Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερης αλλαγής προπονητή με μεταγραφή!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ να συμφωνήσει με έναν καλό Ευρωπαίο προπονητή, μέσα σε ελάχιστο χρόνο μετά την αποχώρηση του Λουτσέσκου. Συγκριτικό σχόλιο υπάρχει και για την μεταγραφή Στοχ.

Κύπελλο Εθνών Αφρικής με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Έγιναν πράγματα και θαύματα! Από το απόγευμα της Παρασκευής 28/6 μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής 30/6!

Μετά την ξαφνική απόφαση Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ έμεινε στο απόλυτο κενό, σε πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο. Αλλού, θα επικρατούσε πανικός και χάος. Εδώ, κλείστηκαν σε ένα γραφείο και κατάφεραν να μετατρέψουν τις ημέρες σε… ώρες. Γιατί κακά τα ψέματα, για να βρεις έναν καλό προπονητή, να τον πείσεις να έρθει εδώ και να συμφωνήσεις μαζί του, μπορεί να χρειαστείς και 10-20-25 ημέρες. Το τημ του ΠΑΟΚ υπό την καθοδήγηση του Ιβάν Σαββίδη, βρήκε έναν από τους καλύτερους ευρωπαίους, μέσα σε 12 ώρες και μετά από 40 ώρες κατάφερε να τον πάρει με μεταγραφή από την τέταρτη ομάδα της Πορτογαλίας! (Τα τυπικά αναμένεται να κλείσουν στην Ολλανδία και πάντα κρατάμε μια επιφύλαξη).

Το πρώτο θαύμα έχει να κάνει με τις ώρες που χρειάστηκαν ώστε ο ΠΑΟΚ να κλείσει τον επιτυχημένο προπονητή της Μπράγκα και όχι έναν… τέσσερις μήνες ελεύθερο, αφού έφυγε από την Γκιμαράες.

Αυτό έγινε με δύο εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα του και δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως στον ίδιο! Τρομερό ποσό! Αλλά μόνο έτσι μπορούσε να γίνει μία τέτοια δουλειά! Μόνο από τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη! Αυτή είναι η αλήθεια. Πρώτα έκανε σύμμαχο τον προπονητή με ένα μυθικό (για τα ελληνικά δεδομένα νούμερο) και μετά έβαλε την Μπράγκα με την πλάτη στον τοίχο!

Αν ήμουν οπαδός και Σάββατο βράδυ διάβαζα ότι… ο ΠΑΟΚ θέλει και μπορεί να κλείσει τον 40χρονο επιτυχημένο προπονητή της Μπράγκα, θα έβριζα και την ΠΑΕ για το χάσιμο χρόνου και τους δημοσιογράφους που μετέφεραν την πληροφορία, μια και θα πίστευα ότι με κοροϊδεύουν. Έλα όμως που από τον ΠΑΟΚ επέμεναν ότι «ελέγχουν» μια τέτοια υπόθεση! Και πραγματικά τα κατάφεραν!

Έκλεισαν με μεταγραφή(!) τον Άμπελ Φερέϊρα, τον νο44 προπονητή στον κόσμο, με βάση την ανάλυση του περίφημου fourfourtwo (https://www.fourfourtwo.com/features/fourfourtwos-50-best-football-managers-world-2018?fbclid=IwAR00pGC3-L9bEIxWyk4v-EXfXyb6_-08rjNY9eoGZD2bTkUmyGMmIKMRRnE ).

Πάμε να ξεκαθαρίσουμε τώρα μερικά, άλλα… αυτονόητα ποδοσφαιρικά δεδομένα.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κλείσει προπονητή (το απόγευμα τα τυπικά) μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να κλείσει προπονητή που ήταν σε άλλη-καλή ομάδα, εκείνον που ήταν η πρώτη του επιλογή από το μεσημέρι του Σαββάτου. Η επιτυχία είναι τρομακτική και τα αντανακλαστικά… απίστευτα.

Από εκεί και πέρα, αυτό το γεγονός αποτελεί εγγύηση επιτυχίας για την ομάδα; ΟΧΙ βέβαια.

Για τον ΠΑΟΚ έκλεισε ένα πολύ επιτυχημένο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο και ξαφνικά ενώ έχει ξεκινήσει η προετοιμασία, πρέπει να γίνει ένα… νέο ξεκίνημα. Αυτό δεν είναι εύκολο. Ειδικά τώρα στην αρχή, θέλει μεγάλη μαγκιά από όλο τον οργανισμό ώστε να συνεχιστεί η θριαμβευτική πορεία της ομάδας. Θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε οι συναισθηματικά και ποδοσφαιρικά δεμένοι παίκτες του ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου, να τον ξεπεράσουν, να τον ξεχάσουν και να αρχίσουν να δουλεύουν με ένα άλλο τιμ, έχοντας το ίδιο κέφι και την ίδια προσήλωση για να πετύχουν τους στόχους της ομάδας.

Από σήμερα στην Ολλανδία θα δοθεί μάχη. Η ομάδα αντί να πάει να συνεχίσει τη δουλειά, πάει πρώτα απ’ όλα να γνωριστεί με το νέο προπονητή και το τημ του. Ο Λουτσέσκου χρειάστηκε 2-2,5 μήνες για να βρει την χημεία του με τον ΠΑΟΚ, όντας νωρίτερα προπονητής άλλης ελληνικής ομάδας. Για να δούμε τι μπορεί να καταφέρει και ο ικανότατος Άμπελ Φερέιρα.

Κλείνοντας, προφανώς μετά και από τις χθεσινές εξελίξεις, δεν πάνε περίπατο όσο γράφτηκαν εδώ (Ο ΠΑΟΚ μας νοιάζει και όχι ο Λουτσέσκου) για παθήματα και αυτοκριτική.

* Και κάτι άλλο… Χθες ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Μίροσλαβ Στοχ. Πρόκειται για την -μέχρι στιγμής- κορυφαία και με διαφορά μεταγραφή στη χώρα, που πέρασε στα ψιλά. Τι θα γίνονταν αν τον αποκτούσε άλλη ομάδα… δεν περιγράφεται.

Που, πώς και με ποιον να συγκριθεί ο Στοχ; Λόγω ύψους μόνο, συγκρίνεται με τον γερόλυκο Βαλμπουενά! Ο οποίος πέρυσι έπαιζε σε ομάδα που έπεφτε και είχε σε 31 ματς, τέσσερα γκολ και οκτώ ασίστ. Ο 30χρονος Στοχ, σε ομάδα που πήρε τίτλους και έκανε σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία, είχε 49 ματς με 14 γκολ και 13 ασίστ και διπλάσια λεπτά συμμετοχής από τον νυν παίκτη του Ολυμπιακού…

Όλα αυτά συγκριτικά και επικοινωνιακά (όπου πάντα και παντού υπάρχει διαφορά αντιμετώπισης) αφού επί της ουσίας θα μιλήσει το γήπεδο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.