Ακόμη και η υπέρβαση έχει τις δικές τις προϋποθέσεις

Ακόμη και η υπέρβαση έχει τις δικές τις προϋποθέσεις

Ακόμη και η υπέρβαση έχει τις δικές τις προϋποθέσεις

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για το επίσημο ενδιαφέρον του Άρη για τον Τσέρτσι, την υπέρβαση που απαιτείται αλλά και το παιχνίδι της υπομονής με τον Μαντσίνι…

Ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης που θα έχει η υπόθεση του Αλέσιο Τσέρτσι, έχω την αίσθηση ότι, ο Άρης δεν θα προχωρήσει σε άλλη υπέρβαση έπειτα από αυτή που έγινε στην περίπτωση του Μπράουν Ιντέγε. Δεν αμφισβητείται η κατάθεση επίσημου ενδιαφέροντος στον Ιταλό ποδοσφαιριστή, ούτε η έντονη επιθυμία για την απόκτησή του, αλλά τα οικονομικά δεδομένα δεν λειτουργούν προς την κατεύθυνση της συμφωνίας. Το βασικό συμπέρασμα μέσα από τη συζήτηση με τον ίδιο τον αθλητή είναι η οικονομική απόσταση δεν μπορεί να καλυφθεί.

Ο τρόπος σκέψης του Ιταλού διαμορφώθηκε από την περσινή οδυνηρή εμπειρία του στην Ανκαρακουτσού. Έμεινε απλήρωτος για μεγάλο διάστημα, αναγκάστηκε να καταθέσει καταγγελία στη FIFA, αποσύρθηκε από την πρώτη ομάδα, υποχρεώθηκε να κάνει ατομικές προπονήσεις και γενικώς έζησε μια εφιαλτική χρονιά. Γι’ αυτόν τον λόγο «φώναξε» ότι, αν είναι να αγωνιστεί εκτός Ιταλίας, τότε θα πρέπει η πρόταση να είναι απολύτως δελεαστική. Προφανώς και δεν εννοούσε τα 1.2 εκατομμύρια ευρώ που του πρόσφερε πέρυσι ο ΠΑΟΚ (σ. σ. σύμφωνα με το gazzettamearcato.it), αλλά στην χειρότερη περίπτωση το κασέ του να έχει υποχωρήσει κατά 400-500 χιλιάρικα. Και πάλι λοιπόν το ποσό είναι τρομερά υψηλό για τα δεδομένα του Άρη. Και σε μια χώρα η οποία δεν έχει δα και το καλύτερο όνομα στην αγορά.

Το ερώτημα δεν είναι αν αξίζει ο 32χρονος παίκτης αυτό το ποσό, αλλά αν μπορεί να το διαθέσει ο Άρης από πλευράς οικονομικής δυναμικής. Κι αν επίσης τον εξυπηρετεί επί του ζητήματος εσωτερικών ισορροπιών. Δηλαδή, ανεξαρτήτως της αξίας του παίκτη αλλά και του ότι είναι πολυτέλεια για το δύσμοιρο ελληνικό Πρωτάθλημα (βάσει του βιογραφικού του), πιθανή απόκτησή του εμπεριέχει ρίσκο. Γιατί ο Άρης θα προσθέσει ένα ακόμη μεγάλο συμβόλαιο και ο ίδιος ο παίκτης (αν έρθει), θα το κάνει με αρκετή δόση αμφιβολίας για το τι θα αντιμετωπίσει.

Υπάρχει όμως κι ένα ακόμη στοιχείο το οποίο προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση από την οικονομική διαφορά. Συνήθως, οι παίκτες που σκέφτονται μια εργασιακή προοπτική, δεν διστάζουν να μπουν σε διαδικασία συγκέντρωσης στοιχείων. Ο Τσέρτσι δεν γνώριζε ότι ο άλλοτε συμπαίκτης του στην Τορίνο, Μίτζεν Μπάσα, ανήκει στον Άρη και κατ’ επέκταση δεν προχώρησε σε σχετική έρευνα. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά (σ’ ένα καχύποπτο μυαλό), μπορεί και τίποτε.

Από το ρεπορτάζ αναδεικνύεται μια άλλη πληροφορία, αυτή της επιμονής του Άρη επί της περίπτωση του Ντάνιελ Μαντσίνι. Δεν έχει το βαρύ βιογραφικό του Τσέρτσι αλλά είναι 22 ετών. Δεν διαθέτει τις παραστάσεις του Ιταλού, αλλά εφόσον τον αποκτήσει ο Άρης και του βγει η επιλογή θα έχει τη δυνατότητα μεταπώλησης. Δηλαδή, αν η υπέρβαση έχει τις δικές της προϋποθέσεις, αυτή του Μαντσίνι δείχνει πιο λογική.

Η δε πορεία των διαπραγματεύσεων είναι περίεργη, έχει κι έναν… άγνωστο Χ. Πριν από δύο εβδομάδες, οι Γάλλοι έγραψαν για ενδιαφέρον αγγλικής ομάδας της Championship, ακόμη ψάχνουμε όμως ποια είναι αυτή. Γράφουν βέβαια ότι ο Άρης διαπραγματεύεται με την Μπορντό για ένα ποσό μεταξύ 1-2 εκατομμυρίων ευρώ, πράγμα που επίσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι παίζεται το παιχνίδι της υπομονής, θυμίζει εν πολλοίς την υπόθεση του Ματέο Γκαρσία. Η Μπορντό δεν εξασφάλισε αδειοδότηση από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου του γαλλικού Πρωταθλήματος και καίγεται να αποδεσμεύσει παίκτη (από τους 38 που διαθέτει) για να προσθέσει άλλους. Ο Άρης διατηρεί μια μορφή πίεσης και περιμένει. Όπως κάνει εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες στην περίπτωση του Γκαρσία. Αν θα δικαιωθεί, θα φανεί λίαν συντόμως…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.