Παναιτωλικός: Το προφίλ του Γιοβάνοβιτς (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός: Το προφίλ του Γιοβάνοβιτς (vids)

bet365

Ο Κροάτης στόπερ έφυγε πολύ μικρός από το Ζάγκρεμπ για το Μόναχο και παραλίγο στα 15 του χρόνια να βρεθεί στη Γιουβέντους. Εκανε 2 μεταγραφές και προέρχεται από 3 καλές και «γεμάτες» σεζόν.
Στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα μπήκε από σήμερα ο Ιγκόρ Γιοβάνοβιτς, καθώς είναι πιθανό να συνεχίσει στον Παναιτωλικό. Το gazzetta.gr συγκέντρωσε ορισμένα στοιχεία για τον 30χρονο στόπερ.
*Γεννήθηκε στις 3 Μαΐου του 1989 στο Ζάγκρεμπ, αλλά σε ηλικία 4 ετών μετακόμισε οικογενειακώς στη Βαυαρία.
*Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μόναχο 1860.
*Σε ηλικία 15 ετών βρέθηκε πολύ κοντά ώστε να πάει στις ακαδημίες της Γιουβέντους, αλλά υπήρχε πρόβλημα με το διαβατήριό του και τελικά δεν μετέβη ποτέ στην Ιταλία. Πλέον έχει πάρει την γερμανική υπηκοότητα και λογίζεται ως κοινοτικός.
*Εχει ύψος 1.86 και χρησιμοποιεί τόσο το δεξί όσο και το αριστερό πόδι. Μάλιστα υπό προϋποθέσεις μπορεί να αγωνιστεί και μπακ.
*Εχει αγωνιστεί στις γερμανικές Κλέβε (23/0), Μπάμπελσμπεργκ (18/0), Ροτ Βάις (7/0), στις φιλανδικές TPS (38/1), Γιάρο (19/1), Λάχτι (37/1), στη Μπνέι Σαχίν του Ισραήλ (27/0), στη Μίεντζ Λέγκνικα της Πολωνίας (3/0) και τη Σέψι της Ρουμανίας (34/1). Προέρχεται δηλαδή από «γεμάτη» και καλή σεζόν, καθώς με τη Σέψι κατέλαβε την 6η θέση στην κατάταξη (συμμετείχε στα πλέι οφ πρωταθλήματος). Αν μάλιστα υπολογίσουμε και την παρουσία του από το 2017 και μετά στη Λάχτι, θα δούμε πως μετρά 3 σερί καλές αγωνιστικές χρονιές, χωρίς να βγάλει κάποιον τραυματισμό.
*Τόσο από τη Λάχτι στη Σέψι όσο και από την Μίετζ Λέγκνικα στην Μπνέι Σαχίν έφυγε με μεταγραφή, καθώς οι ομάδες που τον απέκτησαν πλήρωσαν εκείνες που ανήκε.
*Είναι πολύ καλός φίλος με τον Μίλαν Μπόγιοβιτς, τον Σέρβο φορ που έχει αγωνιστεί παλαιότερα στον Παναιτωλικό. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Ισραήλ, όταν υπήρξαν συμπαίκτες στην Μπνέι Σαχίν.
* Το 2010 αν και 21 ετών έπαιξε 20 ματς με την TPS, η οποία μάλιστα εκείνη τη σεζόν κατέκτησε το Κύπελλο Φιλανδίας (2-0 την Ελσίνκι στον τελικό).
*Στη Πολωνία βρέθηκε μέσω δοκιμής, σε μία όπως ο ίδιος έχει πει κρίσιμη καμπή της καριέρας του. Επαιξε στα πρώτα 3 ματς της σεζόν και μετά τον αγόρασε η Μπνέι Σαχίν.
*Ουσιαστικά μετά το Ισραήλ η καριέρα του πήρε τα πάνω της, με αποκορύφωμα τη Λάχτι, που αποτέλεσε για εκείνον ένα μεγάλο «σχολείο». Σταθερά στους καλύτερους στόπερ της Φιλανδίας, πολλές φορές συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα του μήνα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Τόνι Κορκεακούνας που ήταν προπονητής του όταν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Λάχτι είχε πει δημόσια πως «χαίρομαι που έμεινε. Τον θέλαμε πολύ. Είναι ένας από τους δύο καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς της κατηγορίας και στο Top 5 των καλύτερων παικτών του πρωταθλήματος».
Τα παραπάνω αποτυπώνουν πως ο Γιοβάνοβιτς μεγάλωσε ποδοσφαιρικά με τη γερμανική μεθοδικότητα, αλλά στην πορεία «υιοθέτησε» τη Σκανδιναβική κουλτούρα, όπου βάσει αποτελεσμάτων (δηλαδή εικόνας του στο γήπεδο), του ταιριάζει καλύτερα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα